Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Co przecieka najmniej?

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie Co przecieka najmniej?

Ostatnio przecieka. Raczej nie mamy zatłuszczonych pieluch. Kremu praktycznie nie używamy. Wyprałam pieluchy z płynem do mycia naczyń. Nic to nie zmieniło.
    Aha, rosną zęby. Alergia większa. Weronka ma 8 miesięcy, jest malutka, 7 kg nie waży.
    KIeszonki - przeciekają, jak leci. Wydaje mi się, że jak więcej dziecko siknie i polar jest mokry - to musi tak się bokiem sączyć?
    IB - przeciekają
    AIO tots bots, których nie lubię, bo sztywny pul, z wkładką bambusową, w miarę.
    Formowanki i otulacz? Lepiej. W sumie flip w miarę trzyma, przy chłonnej formowance.
    Na noc zakładam zalanolinowane gatki wełniane. W miarę.
    Dokupiłam formowanek.
    Czy to tak jest, że te przecieki muszą być? W nocy jakoś dajemy radę, napycham dużo, zabezpieczam z zewnątrz. Ale w dzień. Musi nogami ruszać Co robicie? Czy tylko ja tak mam? Czy te przecieki to codzienność wielo? No i jak w tytule, co przecieka najmniej?
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

nigdy nie przeciekl mi zalanolinowany welniany otulacz (nie gatki) plus chlonna formowanka

Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Który?
    Mi nawet nie chodzi o "nigdy". Tylko, żeby nie było "przeważnie".
    Przecieki kieszonek to norma?

Chustofanka

Domyślnie

U mnie w nocy przecieka prawie wszytsko, bambooty nocne, tots bots na noc, formowanki, kieszonek nawet nie zakładam bo porażka. Gatki wełniane chociaz sfilcowane i zlanolinowane robią się też wilgotne, a od nich ubranie oczywiscie. Generalnie przebieranie w nocy, to u nas norma. Najbardziej chłonna jest Baby Beehinds konopna + otulacz mother ease air flow (dość spora pupa), ona wytrzymuje rzeczywiście całą noc, niestety mam ich tylko dwie, piorę co 3 dni więc tylko 2-3 nocki tygodnio mam suche.
    W dzień przebieram bardzo często, 1 raz na godzinę, więc przecieków nie ma.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

kieszonek tak
    my uzywamy otulaczy welnianych baby beehinds, lanolinoluje po kazdym praniu, trzymam w lanolinie cala noc
    do tego w sumie jakakolwiek chlonna formowanka i nic nigdy nie przecieklo

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    kieszonek tak
    my uzywamy otulaczy welnianych baby beehinds, lanolinoluje po kazdym praniu, trzymam w lanolinie cala noc
    do tego w sumie jakakolwiek chlonna formowanka i nic nigdy nie przecieklo
    a ten otulacz nie robi sie taki wilgotny i od tego ciuszki i cała reszta też, bo u nas tak jest, ale ja używam gatków wełnianych

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

nie, przeciekanie kieszonek to nie norma
    u nas był czas,że też wszystko ciekło ale zbiegły się w czasie trzy kwestie: zęby, zatłuszczenie i nawalająca pralka,która źle płukała
    zęby wyszły, pieluchy odtłuściłam, pralka jest nowa ;D

natomiast zauważyłam, że Miły ma większy sik i na ten oto przykład, przestał sikać nocą ale jak siurnie nad ranem, to i wełniane Strocheny potrafią puścić

poza tym olejki i antybakteryjnie dodatki sprzyjają nieprzeciekaniu - miałam małą przerwę w oczekiwaniu na dostawę i zauważyłam wyraźne pogorszenie

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

nie robi sie wilgotny tylko musi byc dobrze zalanolinowany

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

Mi też ciekły kieszonki z polarem od środka. Wszystkie. Odtłuściłam i nic. Sprzedałam. W ich miejsce kupiłam kieszonki z bambusem od środka. Rzadko kiedy coś przecieknie a wkładam na prawdę małe wkłady z trzech warstw konopi. Na wierzch wkładka sucha pupa.
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

My też - tak jak Moli używamy kieszonek z bambusem, konopiami od środka
    Raczej nie przeciekają, chociaż raczej nie znaczy że się nei zdarzy
    Teraz miałam serię przecieków nocnych, ale to chyba dlatego, że miałam lenia na zalanolinowanie otulaczy wełnanych

Chusteryczka

Domyślnie

jeżeli chodzi o kieszonki to może spróbuj mega chłonnych issy bear, u nas nawet na noc dały radę, mimo, ze to kieszonka i mimo, że ostatnio to nawet flexi tot w nocy nie dał rady sikaczowi

dobrze zalanolinowane gatki nie powinny przeciekać - mamy storcze, są na noc niezawodne. flip też raczej nie przecieka.
    K. 2009M. 2012

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

czasem przy kieszonkach sie zdarzalo dlatego moja Wero glownie otulacze pul i skladana tetra a noc bambus i bylo ok

OT Nie taka malutka ta Twoja Weronka moja wazyla 8 hajk rok skonczyla
    Weronika 04.06.2009 i Antosia 13.08.2011

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

miłorząbku,ja bym upatrywała problemu w malutkości córy,jeśli nóżki ma małe,to może przeciekać,albo za długo trzymasz w za mało chlonnych wkładach,powiedz mi jak przecieknie to wkład jest cały mokry czy właściwie suchy?

Domyślnie

synek ma 13m, w nocy nie przecieka Real Easy i Wanderoosy z Hip Hip Baby, z oryginalnymi wkładami, żadnych dodatkowych.
    W dzień zwykłe chińczyki z pojedynczym wkładem do dwóch godzin dają radę. Fajne i zgrabne są Fuzzi Bunnz One Size, mają w zestawie dwa wkłady i te pakuję młodemu na spacer albo drzemkę w dzień (albo do chińczyka dwa wkłady) i też daje radę trochę dłużej. FB są o na dodatek bardzo zgrabne nawet z podwójnym wkładem.
    Mam też IB SIO i nie widzę różnicy w chłonności.
    Faktycznie był etap że młody chyba więcej sikał albo coś (zębiska?) bo co chwilę każda była przesiurana.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

synkowi (mniej więcej w wieku Twojej, ale górny przedział wagowy) generalnie nie przeciekają close parents z wkładami bambusowymi przez 2-3 godziny - bodaj się nie zdarzyło od 3 miesięcy kiedy używamy. We flipach kilka razy zdarzył się przeciek, ale może z mojej winy, kieszonki zakładam tylko wiedząc, że nie będę ich trzymać za długo, bo najczęściej mi puszczają

Na noc używam jednorazówek i do tej pory zmieniałam koło północy bo też nie wyrabiały, konopna Baby Beehinds przesiąkała dość szybko, ale może jak napięta ostatnio sytuacja zębowa się jakoś ustabilizuje to dam jej jeszcze szansę, bo mam wrażenie, że noce zrobiły się trochę suchsze.
    Ostatnio edytowane przez jul ; 27-04-2011 o 22:11
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustodinozaur Awatar rafandynka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

ja zrobiłam się leniwa i piorę storcheny w pralce. Nie lanolinuję od jakiegoś czasu i nic nie przecieka. Hania ząbkuje i ma 10,5 kg. Obstawiam za duże pieluszki.

Chustonoszka

Domyślnie

moje wełniane szorty nigdy nie przeciekły, chociaż formowanki można było wyciskać. ale lanolina idzie w ruch po każdym praniu.

Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Jak przecieka - bywa róznie, czasem wkładka mokra, a czasem bokiem się wylewa lub podcieka na rajstopki.
    Weronika waży 7 kg, więc to już nie jest noworodek.
    Kieszonki - tu macie pewnie rację, że ona ma chude nóżki i one jej może dobrze nie otulają. Nawet Wonderoos (V2) bokiem przecieka, ale tu pewnie pkt - za duża pielucha. Dałam sobie zasadniczo spokój z tymi kieszonkami.Poza Apple Cheeksami, które są ciasne.
    IB - one sa rozmiarowe, ale na tych sztywnych wkładkach to i tak odstaje. I szybko wycieka.
    Formowanek mam kilka rozmiarowych. I np bumgenius + flip nie przecieka.
    Ostatnio kupiłam Close Parents stary z bambusem i jest super. Nie przecieka, jest dobrze dopasowany, miękki. Chyba ich dokupię, bo nie mam siły na eksperymenty.
    Ostatnio miałam już kupić jednorazowe, ale pomyślałam, ze się rozleniwię i już mi się nie będzie chciało wracać do wielo. Generalnie ostatnio uważniej dopieram pieluchy, plus zaczerwieniona pupa - częste zmiany, plus zapas czystych rajstopek w szufladzie pieluchowej i jest lepiej.

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

u mnie tez nigdy nie było przecieku w welnie Baby BeeHinds,ale w gaciach handmade juz tak
    a kieszonek tylko ta mi nie przeciekła nigdy,to jest AIO ale ja wkład wyprułam i mam kieszen
    http://www.kissaluvs.com/marvels_aio.php
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustofanka Awatar szalotka
    Miejscowość
    50°00'45″N 20°59'19″E

Domyślnie

W przypadku mojego synka i wełniany otulacz BBH i gacie handmade nie przeciekają, gdy są dobrze zalanolinowane. Bardzo często funduję im więc kurację lanolinową i jest dobrze. Na dzień wolę gatki, na noc BBH (bo po całym dniu w BBH mały ma poobcierane uda po wewnętrznej stronie).
    Kieszonki przestały nam przeciekać, gdy synkowi wreszcie odpowiednio przytyły nóżki. Wcześniej nie mogłam sobie dać rady z ciągłymi wręcz przeciekami.

Uprawnienia umieszczania postów