-
Chustofanka
Moja córka też ma ponad 1,5roku i wielo też trochę mi zaczęły "przeszkadzać", muszę zmieniać co chwilę bo sika stosunkowo często i baaardzo dużo. Ponadto chowamy się w "spartańskich" warunkach tzn. 20, max. 21 st. temp. w domu, więc mała ma zawsze dwie, trzy warstwy ubranek. Jak siknie sporo to wszystko do przebrania. Z kolei częste przebieranie = zdejmowanie wszystkich warstw = trochę roboty, a ja już nie siedzę w domku - wróciłam do pracy. No i drzemki w ciągu dnia - mała już nie śpi tak mocno jak kiedyś, trudno sprawdzać co chwila czy już nie siknęła do pieluchy, a jak siknęła to często przemoknie.
Myślę, że dawniej kobiety używały tetry (bo w sumie nie było wyboru) przez cały okres pieluszkowania, tylko ten okres był radykalnie krótszy... 1,5 roczne dziecko już zazwyczaj robiło wszystko na nocnik. Kobiety miały chyba większą motywację do wysadzania (sterty tetry, przemoczone ubranka). Współczesne wielo są wygodne, chłonne, rozleniwiają podobnie jak jednorazówki. No i jeszcze niejedna mama wpadła w nałóg kupowania/próbowania różnych opcji... i wcale się nie spieszy z nocnikowaniem
Ostatnio edytowane przez mamuśka ; 24-02-2011 o 23:37
Uprawnienia umieszczania postów