Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 88

Wątek: Naprawde nosicie w tylu chustach?

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    jak Ci dzieci wyrosną z noszenia to wtedy pewnie i się wyleczysz z chustowych zakupów
    otóż to!
    a póki co używaj sobie jeśli mozesz.
    ja na poczatku miałam 2 długie i jak czytałam po ile chust mają niektóre dziewczyny to się w głowe pukałam, no i oczywiście dorobiłam się stosiku 10+
    skończyło się noszenie, sprzedałam chusty. normalka.
    Syn 2006
    Córa 2008
    Syn 09.2014

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Domyślnie

i ja mam zamiar mieć max. 3 chusty
    teraz mam nascie,ale na zasadzie mam, nosze krótka a intensywnie i puszczam w świat
    mam zamiar "poszaleć" do czasu do powrotu do pracy (czyli 3 miesiące jeszcze)
    potem będę rozsądna i za kasę z chust kupię ubrania do pracy

na szczęście dla mnie nie inwestuję środków domowych a własne - nie mam więc wyrzutów sumienia żadnych

a przyjemności furę
    By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
    Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Oczywiście, że w połowie nie noszę, baaaa w 99% nie noszę, bo po pierwsze zima prawie w ogóle nie noszę, po drugie Lidka zrobiła mi ostatnio cyrk jak ja chciałam wziąc na plecy, po trzecie ona juz nie chce byc noszona prawie w ogóle. Ostatnio w Ikei udało mi sie na 10 minut włozyc do Manduki i to tylko dlatego, że jej się iśc nie chciało

Chust mam w tej chwili 6 swoich +1 pozyczona, 1 MT ( w ogóle nie używane), 1 kółkowa, 1 scoota i 1 manduca. I jedna chusta jeszcze do mnie leci (ale jedna w międzyczasie wyleciała. I jak na moje noszenia to jest o 6 za dużo, ale oczywiście tłumaczę się przed sama sobą, że uzywam ich na warsztatach, co w sumie jest prawdą
    A paradoksalnie im mniej noszę i mam mniejsze perspektywy na noszenia (dziecko prawie 2,5 l.) tym więcej chust mam - jak Lidka miała rok miałam dwie ale to chyba takie ostatnie podrygi.

A no i oczywiscie nigdzy nie kupuję chusty za środki z domowego budżetu - jak nie mam to nie kupuję. I nie muszę sprzedawać dla ratowania budżetu.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubutkowa Zobacz posta
    Oczywiście,że tyle chust nie jest potrzebnych.Ale miło je miec ,trudno sobie odmowic tej przyjemnosci.A kiedy trzeba jakims cudem wybrac co sprzedac,to jest placz i zgrzytanie zębów.

Ograniczyłam sie z 10 na 4: 1 wełna, 1 len, 1 bawełna ,1 kółkowa i nosidło.Stracza, tak naprawde to powinnam sprzedac jeszcze jedną.
    ja pod kubutkową się absolutnie podpisuję, tyle, że ja po prawie 5latach noszenia ograniczyłam się jakiś czas temu do dwóch chust: elipsy i eibe, i jestem szczęśliwa. Co prawda mam "pozwolenie" na jeszcze jedną chustę, ale na razie to muszę odrobić straty po zniczonych rybkach

Chustomanka Awatar Anik801

Domyślnie

Ja niestety też kupuję.Co prawada również sprzedaję,ala w miejsce jednej sprzedanej kupię 2 nowe A w dodatku my prawie tylko w kółkowej się nosimy.A był czas,że miłam tylko wełniane indio(najmilszy kocyk)i MT.Reszta została wyprzedana.Niestety teraz od nowa się nazbierało,a ja czekam na kolejną i kolejną chcę nabyć-choroba?

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anik801 Zobacz posta
    Ja niestety też kupuję.Co prawada również sprzedaję,ala w miejsce jednej sprzedanej kupię 2 nowe A w dodatku my prawie tylko w kółkowej się nosimy.A był czas,że miłam tylko wełniane indio(najmilszy kocyk)i MT.Reszta została wyprzedana.Niestety teraz od nowa się nazbierało,a ja czekam na kolejną i kolejną chcę nabyć-choroba?

tak, to choroba

wspólczuje osobą którebmuszą się pytac M. o zgodę
    nigdy nie pytałam i nie miałam zamiaru pytać
    kocham go, ale od tego tematu mu wara
    By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
    Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irla Zobacz posta
    wspólczuje osobą którebmuszą się pytac M. o zgodę
    nigdy nie pytałam i nie miałam zamiaru pytać
    kocham go, ale od tego tematu mu wara
    Irlo, nie wiem czy to do mnie, ale ja nie muszę pytać Męża o pozwolenie, napisałam w "", bo to pozwolenie to sama sobie dałam

Chustomanka Awatar Anik801

Domyślnie

Ja też nie pytam-biedak nawet nie wie co i kiedy nabywam

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Domyślnie

stwierdzenie było ogolne
    bez personalizmu

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

mamru
    Guest

Domyślnie

acha

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A ja mojego informuję, bo budżet mamy wspólny no i taki zwyczaj, że o wydatkać 100+ się informujemy Jak jest gorszy miesiąc to czasem mój M sugeruje, że może bym którąś sprzedała zanim kupię kolejną, ale to napewno nie jest na zasadzie pytania o pozwolenie! A żeby kupić jaszczury sprzedałam w końcu wózek bo stał od roku i się kurzył

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubutkowa Zobacz posta
    Oczywiście,że tyle chust nie jest potrzebnych.Ale miło je miec ,trudno sobie odmowic tej przyjemnosci.A kiedy trzeba jakims cudem wybrac co sprzedac,to jest placz i zgrzytanie zębów.

Ograniczyłam sie z 10 na 4: 1 wełna, 1 len, 1 bawełna ,1 kółkowa i nosidło.Stracza, tak naprawde to powinnam sprzedac jeszcze jedną.
    Mam podobnie. Ostatnio był rachunek sumienia i zostały 1wełna, 1len, 1kółkowa i nosidło...i 3 bawełny- tak 2 bawełny trzeba sprzedać, tylko nie mam pojęcia które i dalej mam trzy

Chustomanka Awatar abeba
    Miejscowość
    miasteczko ze żbikiem w herbie

Domyślnie

ja tam se nie dziwie, bo mam hopla na punktcie kolorow i zestawien i jak ktos nosi codziennie po domu nawet to nich sobie cieszy oczy zestawiajac ciekawie. Jakbym nie podeszla pragmatycznei ze jedna wystarczy, to moze jak mlody byl maluski nabylabym cos oprocz grubego hoppa, i zaczela go nosic codziennie, i w domu i usypiac.... A tak to w upaly nie nosilam, zima nei nosilam (a trza bylo nosidlo sobie sprawic) i tyle frajdy mnie ominelo.
    Teraz mam 2,5 chusty i jedno nosidlo. Mailam Lene (indygo-fiolet-turkus-petrol), ktora mi pasowala do zimowej kurtki (malinowej) i czapki (petrolowej). Idzie wiosna, wraca czerwona kurteczka, wiec Lene sprzedalam i juz do mnie leci karminowe indio. Ale jakbym miala kase to bym tez nabyla springa pasujacego do ciuszkow zielonkawych i cos niebieskiego do dzinsu. I cos bialo-czarnego....

Dzieci są urocze, aczkolwiek niehigieniczne.

Melman z Madagaskaru

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mnie sie podobalo zestawienie brazowej grecji do bialej letniej kurtki

ale powoli sie lecze i wlasnie jedna juz sprzedalam
    tylko nie wiem czy zrobic tak czy tak

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abeba Zobacz posta
    ja tam se nie dziwie, bo mam hopla na punktcie kolorow i zestawien i jak ktos nosi codziennie po domu nawet to nich sobie cieszy oczy zestawiajac ciekawie. Jakbym nie podeszla pragmatycznei ze jedna wystarczy, to moze jak mlody byl maluski nabylabym cos oprocz grubego hoppa, i zaczela go nosic codziennie, i w domu i usypiac.... A tak to w upaly nie nosilam, zima nei nosilam (a trza bylo nosidlo sobie sprawic) i tyle frajdy mnie ominelo.
    Teraz mam 2,5 chusty i jedno nosidlo. Mailam Lene (indygo-fiolet-turkus-petrol), ktora mi pasowala do zimowej kurtki (malinowej) i czapki (petrolowej). Idzie wiosna, wraca czerwona kurteczka, wiec Lene sprzedalam i juz do mnie leci karminowe indio. Ale jakbym miala kase to bym tez nabyla springa pasujacego do ciuszkow zielonkawych i cos niebieskiego do dzinsu. I cos bialo-czarnego....

I love you za to podejście kolorystyczne - gdybym miała jedną szmatę i miała ją nosić do wszystkiego co na siebie zakładam to by mnie tak zmysł estetyczny gryzł, że chyba bym nie nosiła wcale

Chustomanka Awatar abeba
    Miejscowość
    miasteczko ze żbikiem w herbie

Domyślnie

jezu, jakbym brazowa grecje latem zalozyla to rownei dobrze moglby byc listopad.... mam nadzieje, ze chociaz jasnobrazowa?

Dzieci są urocze, aczkolwiek niehigieniczne.

Melman z Madagaskaru

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

tak
    ale ona naprawde super do bialej kurtki wygladala

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    tylko nie wiem czy zrobic tak czy tak