Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 88

Wątek: Naprawde nosicie w tylu chustach?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abeba Zobacz posta
    Teraz mam 2,5 chusty i jedno nosidlo.
    intryguje mnie to pół chusty masz, ale sprzedajesz? masz, ale pożyczone, czy doipiero leci?

nie, nie noszę w tylu chustach.
    tak, mam ich za dużo. na dobrą sprawę wystarczyłaby mi jedna długa i jedna krótka.
    no i ostatnio (po moim braku reakcji na dobrą cenę za wełnianego mossa) zrozumiałam, że chyba przestają mnie już kręcić
    niewykluczone, że czas wyprzedaży bliski
    2007, 2009, 2016

Chustomanka Awatar abeba
    Miejscowość
    miasteczko ze żbikiem w herbie

Domyślnie

Mam doslownie pol Mialam 4,2m Neobulle Ardoise, ktorego pol poszlo na kolkowa a na drugie pol, ktore nadal lezy u szyjacej mamy, wlasnei sie zwolnila rezerwacja.

Dzieci są urocze, aczkolwiek niehigieniczne.

Melman z Madagaskaru

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

A który len i która bawełna wygrywa w stosiku jak zostawiacie po jednej (dwie) ?

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

Ja mam 3 + MT i jest super. Owszem owszem - gdzieś tam w środku tli się tęsknota za Inką... I może jeszcze zanabędę jakąś króciznę na plecak, ale póki co jest mi dobrze.
    Mam Nati motyle szaro-różowe z lnem i wełniane pticory. Obie noszą jak dzikie (a Dzieć już woje waży...), dzięki różnym domieszkom wspaniale się uzupełniają na różne okazje. Więcej mi zasadniczo nie trzeba.
    No i jeszcze mam Amazonaska - ale prawie w nim nie noszę - trzymam go zasadniczo z sentymentu, bo to pierwsza chusta.
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

A ja jeszcze miesiąc temu sądziłam, że jedna wystarczy.... Dzisiaj mam trzy. Szukam czegoś z jedwabiem na lato, pawie mi się marzą, potem jeszcze coś wymyślę.....
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

tak, najlepsze jest to kupowanie na zaś, na lato jak jest zima, na zimę latem - bo człowieka nosi - żeby kupić, ale może bardziej, żeby szukać, żeby popolować na coś. A potem i tak zdąży przynajmniej 3 inne do tego sezonu dokupić/znaleźć... (obecnie mam len i absolutnie nie mogę się go pozbyć, bo przecież będzie lato... a że latem może i w ogóle nie będę w długiej nosić, tylko w nosidle, to insza inszość, której staram się nie dopuszczać; cały czas też sobie tłumaczę, że jednak wygodniej i szybciej się wiąże plecak, niż zakłada nosidło, no i że można mieć tą samą chustę dla obojga, więc mniej noszenia, a co za tym idzie, powinnam jeszcze dokupić drugą krótszą chustę )

A tak w ogóle to wątek mnie natknął i coraz bardziej zbieram się, żeby intensywniej zebrać się za wymianę/sprzedaż. Tyle, że zaraz wyjeżdżam, potem znowu, potem coś jeszcze...
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Domyślnie

A ja mam nadzieję,że mnie natchnie do kupowania.....z głową

Domyślnie

teraz mam dwie chusty i MT i to dla mnie za dużo. Biję się z myślami, żeby coś sprzedać, ale nie mogę się zdecydować. Nie wiem, co będzie z latem, bo w mt, choć wygodnie, to może być za gorąco, w mojej rapalu paisley też, ale ona z kolei jest bardzo nośna. Najprzewiewniej będzie w girasolu, ale nie wiem, czy on poniesie mojego klocka. No i te kolory...

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aksamitka Zobacz posta
    Nie no naprawdę coś jest na rzeczy z tymi pawiami .
    No tak, ja mam 4 wiązane ( z czego 2 nie moje), kółkową, MT i nubigo. Noszę w zasadzie tylko w pawiach i nubigo

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

ja mamw tej chwili niewiele
    ale mialam to co wg mnie najlepsze.
    jak sie ma najlepsze to mozna miec malo - takie mam przekonanie
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

mamru
    Guest

Domyślnie

a jeszcze za czasów kiedy miałam duuuuużo szmat na raz to te ciągły ból brzucha i myśl "którą chustę mam wziąć" albo ta nie, bo nie pasuje do bluzki, a ta do której pasuje jest teraz w praniu, i tak zamiast wyjść z domu w 5minut, pół godziny się zastanawiałam w co mam się zamotać
    dzisiaj nie miałam tego problemu bo w domu mam tylko jedną chustę, druga na występach gościnnych u Kasi

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    a jeszcze za czasów kiedy miałam duuuuużo szmat na raz to te ciągły ból brzucha i myśl "którą chustę mam wziąć" albo ta nie, bo nie pasuje do bluzki, a ta do której pasuje jest teraz w praniu, i tak zamiast wyjść z domu w 5minut, pół godziny się zastanawiałam w co mam się zamotać
    dzisiaj nie miałam tego problemu bo w domu mam tylko jedną chustę, druga na występach gościnnych u Kasi
    Marysiu lecę na ratunek.. Już ci ślę zapasówkę ) (moje dziecie nawet do zdjęcia się nie dało zamotać ;(
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

ja aktualnie na stanie dwie długie i dwie kółkowe ale jedna z nich pójdzie na bazarek (tylko jeszcze nie wiem która)
    chyba przygarne jeszcze trzecią długą i na tej ilości zamierzam zakończyć

a bywały czasy że miałam 10+
    chyba wyrosłam z kolekcjonerstwa, a miałam wiele i najlepszych jakie mogłam sobie wymarzyć, już mi to nie potrzebne...
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chusteryczka Awatar goshya
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

zazdroszczę posiadania tylu chust na razie mam jedną taką zwyklaczkę elastyczną i rozglądam się za taką wymarzoną i wyśnioną w barwach pomarańczy

na poczatku mojej drogi w chustowaniu nie mogłam zrozumieć po co ktoś ma tyle chust... ale teraz... im dłużej w tym siedzę, a raczej noszę to tym więcej chcę i rozumiem, że można nosić w aż tak wielu
    Mati 2010, Oliwcia 2012, Jula 2014

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgosia Zobacz posta
    Marysiu lecę na ratunek.. Już ci ślę zapasówkę ) (moje dziecie nawet do zdjęcia się nie dało zamotać ;(
    Gosiu dzięki!
    jak Ci się chce to ślij, chętnie sobie ponoszę

Chustofanka
    Miejscowość
    Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    Gosiu dzięki!
    jak Ci się chce to ślij, chętnie sobie ponoszę
    Ja też już odsyłam Ci Twoje eibe - własnie się suszy. Cudna ta chusta - nie dość, że len to jeszcze w jakim kolorze
    Mama Marty (12.03.2005) i Ewy (21.01.2010)

mamru
    Guest

Domyślnie

dziękuję Kasiu!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grimma Zobacz posta
    ja mamw tej chwili niewiele
    ale mialam to co wg mnie najlepsze.
    jak sie ma najlepsze to mozna miec malo - takie mam przekonanie
    Tylko co jest najlepsze? Ja nie chcę kupować dużo. Ani super drogo,a się nie znam wcale.Dlatego błądzę tutaj i męczę Was .

Chustomanka Awatar olka
    Miejscowość
    Plewiska/k.Poznania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasiak Zobacz posta
    Ja też już odsyłam Ci Twoje eibe - własnie się suszy. Cudna ta chusta - nie dość, że len to jeszcze w jakim kolorze
    Tak, mamru, ... to Twoje eibe prześliczne!
    Zuzu (styczeń 2010), Kalina (wrzesień 2012)
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci, Instruktor masażu Shantala. Bliskość na starcie - ja w sieci
    W Poznaniu też nosimy

Domyślnie

Ja mam po jednej z każdego typu: tkaną, elastyka, poucha i kółkową. I jakoś wystarczy. Pewnie, że nie zawsze jest pod kolor i myślę sobie, że chciałabym jeszcze to czy tamto, ale tak samo jest z bielizną, bluzeczkami, bucikami...i weź tu na to zarób będąc na wychowawczym.

Uprawnienia umieszczania postów