jestem chustotatą praktykującym choć nie umiejącym motać, obecnie zamówiliśmy MT trochę pode mnie (łatwiejsze wiązanie) a jak radzą sobie wasi mężowie?
jestem chustotatą praktykującym choć nie umiejącym motać, obecnie zamówiliśmy MT trochę pode mnie (łatwiejsze wiązanie) a jak radzą sobie wasi mężowie?
mój mota po domu ale na wyjście na dwór lepiej się czuje w ergonomiku - specjalnie ma na tę okazję mandukę
Kieszonkę potrafi wiązać lepiej ode mnie. Od kiedy syn zrobił się za duży na noszenie na brzuchu, woli ergo, albo przy plecaczku prosi mnie o pomoc.
Ja motam męża![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
ja mam wrażenie, że ostatnio to on nosi więcej niż ja
no i na pewno tylko on tak pięknie w chuście usypia
nosidło lubi tak jak ja, czyli względnie
edit: Panie ChustoTato - zapraszamy do Powitalni![]()
Ostatnio edytowane przez mi. ; 16-01-2011 o 16:42
Hejo,
całkiem sprawnie mota 2X a i noszenie w kółkowej mu wychodzi, z MT się nie polubił, z onbu też nie - woli chustę, nawet plecak prosty z drobną pomocą wiąże![]()
przymierza się do nosidała, ale w sumie najbardziej lubi nosić synka na barana![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
ja mojego motam
przedstawiania i powitania![]()
a jak się tam dostać?
najprościej poprzez kliknięcie![]()
Mój mąż nosi na razie tylko po domu, zazwyczaj pomagam mu wiązać, choć z 2x potrafi sam sobie poradzić, chyba głównie z racji tego, że najpierw wiąże się chustę, a potem dopiero wkłada dziecięMyślę, że bliżej wiosny kupimy mu jakiegoś ergonomika
![]()
W motaniu jak wszędzie, praktyka czyni mistrza, więc na pewno wkrótce będziesz sobie dobrze radziłPowodzenia!
Gabuszka (02.2010)i Wituś (02.2013)
Mój w chustach nosił, choć nie przepadał za metrami materiału - ale odpowiedź, że dla niesiedzącego malucha to najbezpieczniejsze, kończyła wszelkie dyskusje.
Od kiedy młode podorastały do MT, nosi i to uwielbia.
Julia - 25.03.2008 i Kubuś - 02.11.2009
"Tak, zorganizowane życie jest najlepsze dla dzieci. Szczególnie, jeśli mogą je sobie organizować same" - Pippi Langstrumpf
faceci potrafią motać lepiej niż babki tylko czasami sami o tym nie wiedzą
![]()
http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek
![]()
Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)
moj tez glownie w nosidlach nosi,wiec problem wiazania odpada,ale jak nosil Mikolaja malego w chuscie,to mowilam mu co ma robic i gdzie dociagac,dawal rade
mucha to nawet w gazetę zamota!
Mój tylko 2x, kieszonki nie opanował. I MT, ale tylko z przodu. Częściej noszę ja, bo jak idizemy razem, to wolę nieść małą niż latać za starsząAle jak sam z nimi idzie to mota sprawnie
![]()
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.