Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 42

Wątek: Kangurek - kto nosi, kto nie nosi i czemu...

Chusteryczka

Domyślnie

Nie nosiliśmy, bo nie było kangurka w instrukcji Nati. Raz spróbowaliśmy, wiązałam tego kangurka na Krtku na podstawie ostatnio w innym wątku linkowanego filmiku: http://www.youtube.com/watch?gl=DE&hl=de&v=rfuoWaK9I7Q no i wyszło tak, że chusta po dociągnięciu dociskała łydki Bartka do Krtowego tułowia. Poluzowaliśmy, bo bardzo mi nie grało to dociśnięcie, a po poluzowaniu wiązanie już w ogóle wyglądało żałośnie. To zarzuciliśmy próby kangurkowania. A teraz to już Bartek woli plecak (ok, ostatnio w ogóle za chustą nie przepada, nóżki rules), z przodu jeśli już, to 2x.
    Plecak prosty wychodzi mimo kangurkowej porażki

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

żeby chusta nie wysunęła się spod pupy to trzeba naciągnąć na dziecko TYLKO TYLE ile potrzeba, bez żadnych fad- do połowy uszka, całą resztę wsadzamy pod pupe dziecka

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

ja noszę duuuużo i bardzo lubię na początku było mi średnio i średnio mi wychodziło, ale trening czyni mistrza
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chustofanka
    Miejscowość
    Krk

Domyślnie

a ja o kangurku zapomniałam tylko kieszonka, 2x, i już mi się te z przodu nudziły to na plecak sie przeniosłam, ale dobrze, że o kangurku czytam to bedzie co trenować
    Aga, mama dwóch skarbów W (maj 2008) i H (luty 2010)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

Ja bardzo lubię kangurka - nie pozwala dziecku odchylić się do tyłu (co nagminnie czyniło w 2x) a jednocześnie nie przygniata mi biustu (co z kolei czynila kieszonka). No i bardzo ładnie nosi 12,5kg

Chustomanka Awatar kiwka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

nie udało mi się kangura ani razu zamotać, mimo że kilka razy próbowałam. ponieważ kocham kieszonkę i w miarę toleruje 2x nie będę dalej zgłębiać kangura. chyba że na biodro
    Moje M&M'sy: Maciek (10.08.2007) i Michaś (16.03.2010)

W Poznaniu też nosimy: Poznań "W chuście"

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

Bardzo lubiłam kangurka. I dla mnie był łatwiejszy niż 2X, który wydaje się banalnie prosty ale często właśnie w tym wiązaniu jest najwięcej błędów.
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

jakoś nie doszłam do wprawy z tym wiązaniem, może przy następnym dzieciu się wyspecjalizuję
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

noszę - ale z racji tego, że muszę ogarniać jednocześnie ruchliwego starszego brata to wybieram póki co elastyka raczej,

patentu z wywinięciem ramion do góry nie próbowałam, może to jest rada na ustanie obaw o rozwalenie całości wiązania przy setnym wsadzaniu starszego na zjeżdżalnię... ale jutro też jest dzień
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

U mnie okazało się, że dużo daje oglądnięcie techniki wiązania na żywo.
    Kociewianka kiedyś pokazywała na spotkaniu w Słupsku - Lenin była już ciężka na noszenie z przodu, ale teraz jak znalazł

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

nosze, ale nie mam chusty do niego takiej fajnej by ogony nie smigaly po ziemii...a przeciagniecie polow do tylu - pod czy po nozkach, obojetnie - to mnie jakos nie przekonuje, bo wole miec supel z przodu...
    no, ale zawsze jest pretekst by kupic nowa chuste - na kangura
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hexi Zobacz posta
    wychodzi mi ale nie nosze
    nie lubie ograniczenia na ramionach i wezel od pupa mnie nie przekonuje
    No właśnie - mi też ten węzeł pod pupką jakoś nie bardzo się podoba. A na dodatek - mam same długie chusty i zwyczajnie zaplątuję się w ogony. No to zaczęłam wiązać przez nóżki chustę jak w kieszonce - lepiej mi i ze względu na ogony, i bardziej mi się "widzi" jakoś wtedy to wiązanie. Ale ktoś tu napisał, żeby tak nie robić...
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chustomanka
    Miejscowość
    "Kozia Wólka" we Włoszech/Poznań

Domyślnie

moje pierwsze kangurki były na lalkach pod okiem instruktorek i całkiem całkiem mi wychodziły. Niestety kiedy spróbowałam na dzieciu, ten zaczął wyć i ja szybko się wycofałam z prób przerzucając na kieszonkę, która wydaje mi się szybsza. Za kilka miesięcy będę próbować 2 X, ale uważam, że to perfidne wiązanie: niby takie łatwe, ale jak przychodzi do dociągania to serwuje niespodzianki. No i zastanawiam się jeszcze nad powrotem do kangurka - z chustą obyłyśmy się już obie, ja i mój dzieć. Podobno kangurek jest lepszy od kieszonki.

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agnieszkazd Zobacz posta
    No właśnie - mi też ten węzeł pod pupką jakoś nie bardzo się podoba. A na dodatek - mam same długie chusty i zwyczajnie zaplątuję się w ogony. No to zaczęłam wiązać przez nóżki chustę jak w kieszonce - lepiej mi i ze względu na ogony, i bardziej mi się "widzi" jakoś wtedy to wiązanie. Ale ktoś tu napisał, żeby tak nie robić...
    to ja napiszę, że można
    za i przeciw są wątkach sąsiednich, można sobie wybrać co kogo bardziej przekonuje.
    byle tylko nie krepowac dziecku lydek. nozka od kolanka w dol ma byc ruchoma.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a ja próbowałam i z przodu i na biodrze, ale Janko nie toleruje jak Mu poły idą po nogach i tak było już od 6 miesiąca, więc chodzimy albo w 2 x albo w plecaku prostym albo Hanti

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

ja wole KAZDE inne wiązanie
    a umiem i zawiązać, i dociągnąć i pokazać i nauczyć...
    więc nie o brak wiedzy chodzi ale o preferencje.
    tak samo nie przepadam za kółkową, nawet z twistem, ani za siodełkiem prostym, wolę z pętelką (ale to mój nowy 'nabytek' hi hi)

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

z przodu najbardziej lubie kieszonke, pozniej kangur, na koniec paskudny 2x
    jak mialam tylko krotka chuste a Michala chcialam miec z przodu to wiazalam kieszonke z wezlem pod pupa
    Ostatnio edytowane przez Olapio ; 12-11-2010 o 20:10

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    jak mialam tylko krotka chuste aMichalachcialam miec z przodu to wiazalam kieszonke z wezlem pod pupa
    No właśnie. Ja teraz jak chcę mieć Lenę z przodu, np. do mpk to wiążę kieszonkę z węzłem pod pupą.
    Dziewczyny, czy może być lepiej/wygodniej mi, jakbym się nauczyła kangurka - przy tak dużym i ciężkim dziecku? Da się?
    Kieszonkę mam opanowaną, ale ten węzeł ciężko mi zawiązać.
    A czy w kangurku rączki dziecka muszą być schowane?

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    jak mialam tylko krotka chuste a Michala chcialam miec z przodu to wiazalam kieszonke z wezlem pod pupa
    to ja jednak kieszonka, 2x i kangur

i mam tak samo jak mam krotka chuste chociaz ostatnio wiązałam 1x i też dałam radę

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja już mam tylko lalkę do wiązania z przodu, ale kangurka zawsze trudno mi się wiąże - motylki ZAWSZE zsuwają mi się z ramion podczas wiązania (taki typ budowy). I nie lubię węzła pod pupą - i w kangurze i w prostym plecaku (to moje ukochane wiązanie, ale zawsze wykończone z przodu).
    Julka 2001, Zosia 2007

Uprawnienia umieszczania postów