Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 189

Wątek: Jak wychować dziecko ekologicznie - zaraz w TV

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

mnie się najbardziej podobała uwaga o tym, że wszystkie grająco-ruszające się gadżety są sztuczne, zimne i bezduszne - ot całe sedno !!!

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

mnie chyba najbardziej urzekło ciepło bijące od Reni. Rzeczywiście, jak to ktoś już napisał, wydaje się ,że ona jest eko a nie jedynie wpasowuje się w rolę.

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

o jaaa a ja założyłam ten sam wątek o reni (chyba w tym samym czasie co tutaj ) i patrze nie ma odzewu troszkę się zasmuciłam że nikogo to nie interesuje, zwłaszcza, że Reni faktycznie jak "nasza", ale teraz czytam i ufff jednak wiecie o tym
    a swoją drogą, też od razu do S. dzwoniłam i mu opowiadałam, jak to pokazują w tvn wszystko to co my staramy się wprowadzać do naszego domu miło...że więcej ludzi będzie miło szanse to poznać, a ciepło reni aż biło przez telewizor

Karmiliśmy się 3 lata 3 miesiące i 5 dni

Chustofanka Awatar ekomummy
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

My tez wlasnie obejrzelismy w internecie. Naprawdę fajnie, ze bedzie taki cykl. Z Reni bije cieplo i szczerosc. Przedstawia to w bardzo naturalny sposob.

Dla obejrzenia tego cyklu zapragnęłam telewizora .
    Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014

www.ekomaluch.pl
    www.wielorazowepieluszki.pl
    www.kidstyle.pl

Domyślnie

"La Loba - zamiast tańczyć z gwiazdami wracaj na forum bo ludzie tęsknią za tobą i twoim ciętym/miłym/ciekawym/radykalnym/... pisaniem."

Teraz piszę na www.rodzicielstwobliskosci.pl .

Chustofanka Awatar skrzywka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

bardzo fajny program mnie raczej pieluchami nie zarazi bo za leniwa jestem, ale super, że o orzechach mówi, bo póki co to orzechy bardziej dziwią nasze rodziny niż chusta i większych dziwolągów z nas robią a tak, może ktoś zobaczy i już nie będzie myślał, że tylko my daliśmy się na to "nabrać"
    06.06.2010

Chusteryczka Awatar hildegarda
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Oglądałam dzis DD TVN, i odniosłam wrażenie, że Prokop po wizycie Reni zmienił front! A mianowicie Urbański pokazywał dziś te wszystkie kołyski, bujaki, leżaczki, które same bujają i grają, a Prokop stwierdził, że jemu się to nie podoba, że dziecko trzeba przytulać, że rodzica nic nie zastąpi. Od razu mi sie micha zaśmiała
    Czy któraś z Was też to zauważyła?

Chustofanka Awatar skrzywka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hildegarda4 Zobacz posta
    Czy któraś z Was też to zauważyła?
    taaaaak cały czas mówił ze mu się to nie podoba zdecydowanie chociaz mi by się czasem taka chuśtawka przydala
    06.06.2010

Chusteryczka Awatar dorulka
    Miejscowość
    Mazury (Mrągowo)

Domyślnie

Ja tam nie demonizuję huśtawek, bujaczków, leżaczków, byleby tylko dziecka nie trzymać w tym godzinami. Jasne, przytulanie i noszenie przede wszystkim, ale egoistycznie dawałam sobie prawo do samotnego (nooo, samotnego w kabinie, bo łazienka dzielona z potworem) 5-minutowego prysznica
    Michalina 03.02.2009.

Bywasz piekącym jadem trollów / Na internetowym forum /Vivat Polonia frustrata! Vivat Dąs Psychopata!
    Jam nieudacznik grafoman i śmieć
    Tylko ty możesz być bogiem - na wszystkich podnosisz nogę
    I załatwiasz te sprawę jak pies

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Zauważyłam Od razu pomyślałam, że chyba z Reni dłużej rozmawiał
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

Ja też byłam w przyjemnym szoku
    I teksty że nic nie zastąpi kołysania taty...i o Reni wspomniał, i o chustach...
    Nawet Urbański mówił że on też o chustach i nosidłach coś przygotował...no zobaczymy co...

Ciekawe co się takiego zadziało w TVN-ie że się "nawrócili"?

Edit: A ja bujak mam i czasem używałam jak Adaś był mały. Teraz sam już wchodzi, schodzi z niego i lubi się bujać
    Adam 2009
    Alicja 2011

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tysia Zobacz posta
    Nawet Urbański mówił że on też o chustach i nosidłach coś przygotował...no zobaczymy co...
    Oby nie o wisiadłach. To pierwsze co przyszło mi na myśl jak o nosidłach powiedział.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pati291 Zobacz posta
    Oby nie o wisiadłach. To pierwsze co przyszło mi na myśl jak o nosidłach powiedział.
    Mi też...ale dajmy mu szanse
    Adam 2009
    Alicja 2011

Chustomanka Awatar rybka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

jeśli ktoś nie widział (jak ja) http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,3....html#autoplay

Domyślnie

Prokop rzeczywiście minę miał nieciekawą jak na to wszystko patrzył...

Chusteryczka Awatar Stella
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reni Zobacz posta
    dzięki dziewczyny

Madzia 10.07.2004, Marcel 1.09.2008, Marek 29.12.2009 i Martynka 1.02.2012 - 1460 gram - 29 tydzień.

http://monikamnich.blogspot.com/

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Analogowe wychowanie dzieci. Dobre hasło

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

a mnie to jakos wcale nie ruszyło. Chyba jestem nieliczna.. Ale nie rusza mnie ekologiczne jedzenie, pieluchy wielo, za to rusza przytulanie noszenie kołysanie Jak sobie pomysle ze nie mam czaus ugotowac nawet prostego obiazdu na zasadzie makaronu z czymś tam, to obiadki typu kasza z warzywami etc. to dla mnie kosmos. Mam dwie godz. dziennie dla dziecka, gotować dla nas eko nie będę kosztem niej.. Na eko trzeba mieć troche czasu
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winoroslinka Zobacz posta
    a mnie to jakos wcale nie ruszyło. Chyba jestem nieliczna.. Ale nie rusza mnie ekologiczne jedzenie, pieluchy wielo, za to rusza przytulanie noszenie kołysanie Jak sobie pomysle ze nie mam czaus ugotowac nawet prostego obiazdu na zasadzie makaronu z czymś tam, to obiadki typu kasza z warzywami etc. to dla mnie kosmos. Mam dwie godz. dziennie dla dziecka, gotować dla nas eko nie będę kosztem niej.. Na eko trzeba mieć troche czasu
    no i tu masz sporo racji...
    ale 'kazdy mredal ma dwie strony' - wiec nie z wszystkim tak jest...
    ja myslalam ze pranie raz na 2/3 dni to kosmos...tak odnosnie do pieluch-ale mnajac dziecko/dzieci to jest swietny patent na oproznianie regularnie kosza na pranie, przez co mniejszy bajzel jesdt!
    co do gotowania...no z tym roznie u nas jest ale-akurat kasza to najszybsze co wymyslono...ja zagotowuje rano kasze-w tym czasie biore prysznic, potem garnek zakrywam, owijham recznikiem i...pod koldre i kolo poludnia mam ciepla wyrosnieta kasze0-wystarczy tylko warzywa na parze czy jakos udyuszone-wersja fast, to mrozonki (ja robie sama...ale mozna kupic...tylko te bez tluszczu-czyli same warzywa a nie warzywa na opatelnie...)
    sprzatanie ekologiczne no to podobnie jak kazde inne
    segregacja smieci-to mysle zaden problem...i wiecej czasyu, zachodu nie wymaga...ino dodatkowego kubelka
    jedyne co dla mnbie trwa dlugo to...wymianki
    chyba ze nie poluje sie na cos gdzies, tylko po prostu z rodzina i znajomymi zyje sie pozyczajac, oddajac...
    mysle ze to kwestia primo: organizacji, a secundo: nastawienia - i to drugie chyba ma wiekszy wplyw...
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martita Zobacz posta
    no i tu masz sporo racji...
    ale 'kazdy mredal ma dwie strony' - wiec nie z wszystkim tak jest...
    ja myslalam ze pranie raz na 2/3 dni to kosmos...tak odnosnie do pieluch-ale mnajac dziecko/dzieci to jest swietny patent na oproznianie regularnie kosza na pranie, przez co mniejszy bajzel jesdt!
    co do gotowania...no z tym roznie u nas jest ale-akurat kasza to najszybsze co wymyslono...ja zagotowuje rano kasze-w tym czasie biore prysznic, potem garnek zakrywam, owijham recznikiem i...pod koldre i kolo poludnia mam ciepla wyrosnieta kasze0-wystarczy tylko warzywa na parze czy jakos udyuszone-wersja fast, to mrozonki (ja robie sama...ale mozna kupic...tylko te bez tluszczu-czyli same warzywa a nie warzywa na opatelnie...)
    sprzatanie ekologiczne no to podobnie jak kazde inne
    segregacja smieci-to mysle zaden problem...i wiecej czasyu, zachodu nie wymaga...ino dodatkowego kubelka
    jedyne co dla mnbie trwa dlugo to...wymianki
    chyba ze nie poluje sie na cos gdzies, tylko po prostu z rodzina i znajomymi zyje sie pozyczajac, oddajac...
    mysle ze to kwestia primo: organizacji, a secundo: nastawienia - i to drugie chyba ma wiekszy wplyw...
    no to u mnie jest tak: bez dodatkowego prania niania wstawia pranie prawie każdego dnia. Jak przegapimy to sie piętrzy.
    Gotowanie kaszy - fakt, proste, ale ja w ogóle nie gotuję bo nie mam kiedy.Rano jestem sama, musze siebie wyszykowac do pracy i małą (nie do pracy - uważac na nią a jednoczesnie spedzic z nią chociaż 10 min bez biegania ubierania itd.
    Wieczorem jak mała juz śpi, szykuje rzeczy na jutro, sprzątam, prasuję i nie siadając na czterech literach ide spać ok. 11 zeby wstać tuż po 5. Do pracy pędem czas wyliczony, nie ma mowy na zakupy po drodze, z powrotem to samo. Wracam o 18, godzina dla małej i kąpanie i zasypianie. Zakupy jakiekolwiek czy załatwienie czegokolwiek tylko w weekend, albo urlop, bo szkoda mi tej JEDNEJ godziny po południu jaką mam dla mojej córki.
    Ja więc bede eko tylko w zakresie chusty, rezygnuje z innych aspektów na rzecz marnej godziny dla mojej córeczki.
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Uprawnienia umieszczania postów