Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: I my sie przedstawimy i przywitamy :)

Domyślnie I my sie przedstawimy i przywitamy :)

Na imie mam Kaska i wraz z cora rozpoczynamy przygode z chusta Moj maly Golum - oficjalnie zwany Lilka ma obecnie szesc tygodni i przyzwyczaja sie do bycia koala
    W naszym domu kroluje suczka alaskan malamut i wlasnie ze wzgledu na koniecznosc duzej ilosci spacerow zaczelam rozgladac sie za alternatywa dla wozka i w ten sposob trafilam na idee chustowania.
    Na forum dotarlam szukajac porad doswiadczonych chustomamusiek i mam ogromna nadzieje, ze takowa pomoc tutaj znajde.
    Otoz ze strachu przed klopotami z wiazaniem nabylam kolkowa amazone ale chyba niedokladnie o to mi chodzilo gdy zaczynalam myslec o chustowaniu Zapewne nie jest to wina chusty samej w sobie tylko mojej niewiedzy ale wydaje mi sie, ze Mala ma w chuscie lekko skrzywiony kregoslup tzn nozka od strony kolek jest odrobine wyzej i przez to plecki Goluma wyginaja sie w druga strone. Probowalam jak najmocniej dociagac srodek chusty ale niewiele to pomaga. Jakos boje sie dociskac te plecki jeszcze mocniej zeby nie sprawiac Malej problemow przy oddychaniu.
    Pewnie wiekszosc nowicjuszek ma jakies watpliwosci zwiazane z uzywaniem chusty dlatego bardzo sie ciesze, ze odnalazlam takie faje forum pozytywnie zakreconych rodzicow i za wszelkie porady bede bardzo wdzieczna. Jesli byl juz gdzies podobny problem walkowany to przepraszam - jeszcze do niego nie dotarlam

pozdrawiamy cieplutko w te deszczowe dni
    ja i Golumik

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

Witamy śliczną chuścioszkę
    Kółkowa dla takiego malucha to wyzwanie, ja niepodołałam...teraz jest niezastąpiona, ale na początek dla nas lepsza była długa tkana chusta.
    Pamiętaj że w "Chustowiązaniu" możesz wkleić fotkę wiązania i z całą pewnością pomożemy, doradzimy, poprawimy
    Adam 2009
    Alicja 2011

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

Witaj, ale masz panne elegantkę
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

Witajcie Dziewczynki Nam też chusta usprawniła wychodzenie na spacer z naszym wielkim psiurem Waflem
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Śliczną masz córę ) Witamy na forum i nie zniechęcaj się - początki dla nas wszystkich były trudne
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Witaj,
    nie jestem żadną specjalistką, ale też zaczynałam od kółkowej z 6 tyg. maluchem i była to porażka. Jeżeli nosisz z przodu, to nóżka od strony kółka zawsze właściwie będzie wyżej. Polecam długą, wiązaną chustę i lekturę forum, bo to kopalnia wiedzy . A skąd jesteś, może znajdzie się pomocna mama w pobliżu?
    Ostatnio edytowane przez Pentla ; 27-07-2010 o 16:27

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

Domyślnie

witajcie
    ale piękna młoda kobieta!
    wiązana jest wbrew pozorom znacznie łatwiejsza w obsłudze niż kółkowa
    2007, 2009, 2016

Chustofanka Awatar reniason
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Witaj śliczną masz córeczkę a co do chusty to lepiej kup na początek długą wiązaną ale kółkowej nie sprzedawaj bo za parę miesięcy Ci się też przyda
    Renata mama Arusia 25.11.2007 i Urszulki 03.11.2009
    Kosmetyki Mariza

Domyślnie

dziekuje za rady chyba rzeczywiscie nie pozostaje mi nic innego niz rozejrzec sie za chusta wiazana. Juz pol dnia buszuje po forum i chyba rzeczywiscie malo kto nosil takiego malucha w kolkowej. Jutro, mimo tego, sprobujemy zrobic jakies foty do oceny i zobaczymy opinie doswiadczonych chostomam.

Cytat Zamieszczone przez Pentla
    A skąd jesteś, może znajdzie się pomocna mama w pobliżu?
    Sporadycznie bywam w okolicach Krakowa ale na stale od kilku lat mieszkam w Niemczech w Norymberdze. I niestety z noszeniem dziecka w chuscie spotkalam sie tu jeden, jedyny raz i w dodatku byla to Polka

Chustomanka Awatar czuppi
    Miejscowość
    Gdynia, obecnie Gdańsk

Domyślnie

Witaj! To może kiedyś się spotkamy Mama mojego partnera a babcia Miłoszka mieszka w Zirndorfie pod Norymbergą !Raz na jakiś czas ją tam odwiedzamy a ostatnio strasznie się upomina, że chce zobaczyć wnuka!

Domyślnie

ooo prosze faktycznie rzut beretem od nas koniecznie daj znac jak bedziecie sie do Babci wybierac.

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Witaj
    Śliczna Panna i super zdjęcie. Powodzenia w wiązaniu

Chustomanka Awatar czuppi
    Miejscowość
    Gdynia, obecnie Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez masia Zobacz posta
    ooo prosze faktycznie rzut beretem od nas koniecznie daj znac jak bedziecie sie do Babci wybierac.
    Jasne !Zawsze miło spotkać się z chustonoszką

Chusteryczka Awatar Aniamama
    Miejscowość
    bydgoszcz\fordon

Domyślnie

Witaj , piękna modelka Ci sie urodziła.

Chustofanka Awatar Kaliope
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Witaj, ciepłe pozdrowienia dla Ciebie i Twojej ślicznotki, a jak będziesz w okolicach Krakowa to koniecznie daj znać, pomocnych chustonoszek u nas pod dostatkiem

Chustofanka Awatar dorotamakota
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

superfotka, sądzę, ze niebawem tę mała modelkę czeka cała seria zdjęć chustowych Owocnego motania
    Świat się kręci wokół Gai

Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci

Zajęcia edukacyjne i rozwojowe dla dzieci i rodziców http://bebe.edu.pl

Chusteryczka Awatar m.m.

Domyślnie

hej, miło, że tu trafiłyście. jeżeli spacery mają by dłuższe to warto przekonać się do wiązanej.
    Duży 12.06.2000 i Malutka 09.09.2008.

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Witaj
    Cudną masz córeczkę

Chustoholiczka

Domyślnie

witaj, Golum urody jest cudnej

Domyślnie

dziekuje za mile przywitanie

zgodnie z Waszymi sugestiami wlasnie zostalam posiadaczka chusty tkanej a konkretnie upolowanego na ebayu martina 4 czy szczesliwa? hmmm... to sie okaze jak paczuszka dojdzie i trzeba bedzie zaczac probowac sie zamotac w to ustojstwo na razie usiluje sie odrobine obyc teoretycznie z roznymi rodzajami wiazan

nad czym powinnam pracowac na poczatek? co polecilybyscie dla kompletnego laika?

Uprawnienia umieszczania postów