Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: Pieluszki dla Jaśka - 2,5 m-ca/7kg - pomóżcie

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Piszecie o zapieraniu plam z kup, a ja nigdy tego nie robię. Jesli kupsko jest duże, to tylko spłukuję zimnym prysznicem. Jak małe, to nawet nie spłukuję tylko wrzucam do wiadra. Piorę co drugi dzień, przed praniem nastawiam płukanie w zimnej wodzie. Żadne plamy nie zostają. A jeśli zdarzy się, że pieluch a z kupą poleży trzy dni i jednak się do końca nie spierze, to wywieszam na słońce i wieczorem nie ma po plami nawet śladu.
    Moim zdaniem zapieranie pieluch to strata wody i czasu.

Jul-kaa, nie pierz pieluch w loveli, ani żadnym innym płynie. Proszki są do pieluch lepsze. Najlepiej byłoby, gdyby proszek nie zawierał w ogóle mydła, a większość dzieciowych proszków ma go do 5%. Mi się Bobas właśnie skończył i od trzech dni używam persilu sesitive, małemu nic nie jest więc do bobasa już nie wrócę, przynajmniej pieluchy nie będą się zatłuszczać.

PS. Nasze dzieci są w podobnym wieku.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustomanka Awatar araszara
    Miejscowość
    południowe okolice Warszawy (dawniej okolice Paryża)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    Piszecie o zapieraniu plam z kup, a ja nigdy tego nie robię.
    Ja wymiękłam przy spłukiwaniu kup niemowlęcych, bo Antoś bardzo często je robi i niemal każda pieluszka zakupkana chociażby kleksem. Po kilku dniach zrezygnowałąm. Też mi się wydaje, że to strata wody, o czasie - przy dwójce moich maluchów nie wspomnę... dlatego wolę nastawić dwa płukania z wirowaniem przed praniem docelowym. Niestety żółtawe plamy się nam całkiem nie spierają ale naprawdę nie daję rady czasowo by od razu te kupki spłukiwać.
    Ostatnio edytowane przez araszara ; 28-06-2010 o 13:30 Powód: literówki
    Musia i Tusia* V 2007 ... Franuś VIII 2008 ... Antoś IV 2010 ... Karolek VII 2013

* Mamusia i Tatuś wg 2,5 letniego Karolka

lubimy wielorazowe pieluszki używać i czasem szyć

Uprawnienia umieszczania postów