Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Papierki a kupa

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie Papierki a kupa

tez tak macie ze noworodkowa kupa (a raczej ta zolta ciecz z niej ) przecieka przez papierek do pieluch? to minie z czasem?

Chusteryczka Awatar monia52
    Miejscowość
    Chwaszczyno koło Gdyni

Domyślnie

Ta płynna część kupy to chyba zawsze przecieka. Papierek zatrzymuje tylko grudki, tą gęstszą część. Pieluszka i tak nigdy nie będzie "czysta" przy kupie, papierek tylko sprawia, że mycie będzie łatwiejsze.
    Stasia 03.05.2008 , Jack 12.10.2009 , Toboma 3.07.2012

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

aha, czyli nawet na nienoworodka mam sobie kupic duzo mydla galasowego ?

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

Ja po kupie zapieralam moje pieluchy na swiezo tylko krotko pod zimna woda (bo ja z tych leniwych jestem ) i potem normalnie pranie. I po 1,5 roku uzytku nie mam widocznych plam po kupach

Chustofanka Awatar Kaaska
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Słuchajcie czyli na początku to normalne że kupa jest taka żółta i w połowie wodnista a w połowie taka grudkowata ?? Bo martwię się że to może biegunka ale moje Maleństwo jest grzeczne jak Aniołek mało płacze, je i śpi więc wydedukowałam sobie że dziecko któremu by coś dolegało i miało biegunkę nie zachowywało by się tak spokojnie !! Czy mam rację ??
    Mam jeszcze do Was takie pytanko jak nakarmicie Wasze pociechy to nosicie do beknięcia ? W szpitalu położna powiedziała że nie trzeba ale wydaje mi się że trzeba! Jak to robicie że dziecko jest całkowicie w pionie czy główka jest oparta na ramieniu? Kurcze sama nie wiem a Moje Maleństwo już potrafi ściągnąć sobie trochę tego pokarmu z cyca ! Czekam na wasze rady i pouczenia. Pozdrawiam !!

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

Kupa niemowlaka na piersi ma konsystencje zepsutej, zgrudczalej smietany, tzn lekko zageszczona. Jak jest rzadka jak woda to bym sie zainteresowala i zasiegnela rady fachowej

Chustonoszka Awatar martex
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mój maluszek tez robi takie kupki i konsultowalam ze to normalne z tego co wiem to lepiej zeby dziecko po karmieniu beknelo to nie bedzie mialo potem zadnych niepotrzebnych rewolucji - ale chyba to zalezy od dziecka
    Mój ma strasznie wrazliwy zoladeczek wiec musze bardzo uwazac ja opieram mojego szkraba na ramieniu i prawie zawsze udaje mu sie odbeknac

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Jutro przychodzi do mnie położna także o wszystko wypytam ! Martex a skąd wiesz że ma wrażliwy żołądeczek po czym poznałaś wymioty, kolki, ... ? A co do rewolucji bez beknięcia to po prostu może zwymiotować cały posiłek jaki zjadło Maleństwo ale lepiej by nie było tych rewolucji !!! Jutro o wszystko wypytam i napisze co się wywiedziałam

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Czesto ma gazy i baaaardzo duzo ulewa( czasami chyba wymiotuje ale tego do konca nie potrafie stwierdzic czy to takie duze ulewanie czy wymiociny.....

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Oj to faktycznie bardzo wrażliwy a karmisz piersią czy butelką droga martex. Moje Maleństwo czasem tak bardzo stęka, napina się aż się robi czerwona az czasem krzyczy widać ze z wysiłku za chwilkę puści bączka i już po strachu ?? Czy też takie coś zauważyłaś u swojego Brzdąca martex ??

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaja Zobacz posta
    tez tak macie ze noworodkowa kupa (a raczej ta zolta ciecz z niej ) przecieka przez papierek do pieluch? to minie z czasem?
    Moim zdaniem papierek przy takich kupkach nie ma sensu, sprawdza się za to doskonale przy wprowadzaniu stałych pokarmów. Mi też przeciekało, tyle,że ja przez pierwsze 5 miesięcy jechałam na jednorazówkach.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaaska Zobacz posta
    Oj to faktycznie bardzo wrażliwy a karmisz piersią czy butelką droga martex. Moje Maleństwo czasem tak bardzo stęka, napina się aż się robi czerwona az czasem krzyczy widać ze z wysiłku za chwilkę puści bączka i już po strachu ?? Czy też takie coś zauważyłaś u swojego Brzdąca martex ??
    Karmię piersia i tez tak ma jak sie zagazuje niestety U mnie przy takich kupach bardziej sprawdzają sie wkladki polarowe.

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

ulewa do pół metra, wymiotuje chlustem min 1-1,5m
    nie sposob sie pomylic
    Cytat Zamieszczone przez martex Zobacz posta
    Czesto ma gazy i baaaardzo duzo ulewa( czasami chyba wymiotuje ale tego do konca nie potrafie stwierdzic czy to takie duze ulewanie czy wymiociny.....

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Jestem po wizycie położnej i takie kupki to normalne (bdb) u noworodków ( żółta plastelinowa masa + żółta ciecz ) nie ma czym się stresować !A żółte plamki z pieluch powinny schodzić !!
    A co do bekania i napinania się zaraz po karmieniu jest to wynik połykania baniek powietrza które drażnią jelitka Maluszka. Najlepiej przerwać karmienie unieść główkę na swoje ramię i czekać aż się odbije. Jeżeli maleństwo jeszcze chce papu wracamy do karmienia jeżeli nie przymierzamy się do drzemki. Pozdrawiam

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

o kurde - nie sadzilam ze to moze takie odleglosci osiagac to na szczescie u nas sa chyba tylko ulewania

Uprawnienia umieszczania postów