Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: ...

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Moja babcia zupelnie bezstresowo odpieluchowala mojego rocznego brata ciepla woda w nocniku (22 lata temu )

Guest
    Guest

Domyślnie

Ilonsa żeby nie było Ci tak smutno dziś wzorowo zastosowałam technikę łapania przy bidecie i udało się wszystko poza jednym............... mama gamoń nie zakręciła kubeczka i dziecko kopnęło nogą i po badaniu
    w poniedziałek sprowadzę posiłki do pomocy więc jest szansa że się uda

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

moja mama tez mi tak radzi (przy nas tak robila). tylko... moje dziecie odmawia siadania na nocniku na sedesie zreszta tez...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

...
    Ostatnio edytowane przez słoneczny_blask ; 01-01-2014 o 15:15

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez słoneczny_blask Zobacz posta
    Na posiew nie można dać siku, gdy dziecko zrobi też kupkę. Nie ma szans, żeby się wtedy posiew udał. Jak pisałam, ze nam sie udało za pierwszym razem, to miałam na myśli, że za pierwszym razem gdy już złapałam dobrze i zawieźlismy, to posiew się udał, bo mocz złapaliśmy czysty. Było kilka podejść typu mocz w pieluszce, a woreczek pusty lub zrobił siku, a zaraz po tym kupkę. Próbowałam nawet przy piersi zostawić synka bez pieluszki i nie wyszło. Żadne "lanie wody" nie działało. Takich dźwięków noworodek nie ma szans kojarzyć z sikaniem, bo jak sika do pieluszki, to jest cisza, (nie mówię tu o EC).
    Ja tylko chciałam powiedzieć moim postem, że dzieci szybko uczą się robić siusiu na zawołanie, więc łapiąc kupkę można złapać siusiu, żeby dziecko zaczęło kojarzyć dźwięk "siii, siii" z sikaniem.

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Posadziłam swoją. Nasikała natychmiast!!!

Ale potem sobie jeszcze posiedziała w ciszy i spokoju

Uprawnienia umieszczania postów