Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: rozmiar didka

Chustonoszka
    Miejscowość
    Siedlce

Domyślnie rozmiar didka

Potrzebuje Waszej rady. Chcę kupić żakardowego Didymosa, najprawdopodobniej liście, jaszczurki albo lilie Ale mam problem z rozmiarem. Mam 174 cm wzrostu, a waga wyjściowa sprzed ciąży to 40-42kg... Po pierwszym dziecku wróciłam do niej dzień po porodzie, więc się nie łudzę, że teraz zostanie mi więcej jak 45. Czy wystarczy mi rozm.6 na wszystkie wiązania?? Czy lepiej kupić 7? Wolałabym się nie motać kilka razy naookolo

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magilla_bb Zobacz posta
    Potrzebuje Waszej rady. Chcę kupić żakardowego Didymosa, najprawdopodobniej liście, jaszczurki albo lilie Ale mam problem z rozmiarem. Mam 174 cm wzrostu, a waga wyjściowa sprzed ciąży to 40-42kg... Po pierwszym dziecku wróciłam do niej dzień po porodzie, więc się nie łudzę, że teraz zostanie mi więcej jak 45. Czy wystarczy mi rozm.6 na wszystkie wiązania?? Czy lepiej kupić 7? Wolałabym się nie motać kilka razy naookolo
    Jestes pewna podanych przez siebie danych?

Chustonoszka
    Miejscowość
    Siedlce

Domyślnie

Tak Niestety, ale tak I błagam, nie załamujcie mnie komentarzami na temat mojej figury,ok? Urodziłam jedno zdrowe dziecko, drugie też się nieźle zapowiada, więc ręczę opinia lekarska, że jestem zdrowa Poza tym mam tu znajomych, którzy mogą potwierdzić, że poza gabarytami jestem stosunkowo normalna

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

No to przy takich gabarytach ja bym się raczej zastanawiała nad rozmiarem 5 A już 6 starczy na wszystko i jeszcze ogony zostaną

A może w Twojej miejscowości ktoś nosi w chustach? Gdybyś przymierzyła na żywo, łatwiej byłoby dobrać rozmiar

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

Kometowac nie zamierzam, myslalam, ze moze pomylilas rozmiar z kg

Moim zdaniem wystarczy Ci nawet rozm. 5 na wszystkie wiazania (jezeli dziec nie jest frubo ubrany i nie wiazesz na np. kurtce). Rozm. 6 moze byc idealny na kurtke itp. W 7 sie utopicie. Inna sprawa, ze rozmiar rozmiarowy nie rowny. Mam 6, ktore mi akurat na kieszonke wystarcza, a takze takie, ktore sie prawie ciagnie po podlodze.

Sprawdz tabele Didka:
    http://www.didymos.de/html/groesse.htm

Do rozmiaru 36 piatka wystarcza na wszystkie wiazania.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Siedlce

Domyślnie

Właśnie ta tabela mnie zastanowiła Bo trudno mi się określić rozmiarowo Biorąc pod uwagę chudość to 34 mi wystarcza spokojnie, ale jak przychodzi mi kupować spodnie, albo bluzkę z długim rękawem to musi być 38 Co prawda chusta ani rękawów ani nogawek nie ma, więc może faktycznie ta 5 jest ok...

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

No tak, ale skoro chusta nie ma nic wspólnego z długością rękawów, to spokojnie możesz wybrać krótszą

demona
    Guest

Domyślnie

Bierz pod uwagę raczej rozmiar górnych częśći ciała, bez długości rąk

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

Właśnie ta tabela mnie zastanowiła Bo trudno mi się określić rozmiarowo Biorąc pod uwagę chudość to 34 mi wystarcza spokojnie, ale jak przychodzi mi kupować spodnie, albo bluzkę z długim rękawem to musi być 38
    No tak, ale chusty nie wiazesz wzdluz nog

Chustonoszka
    Miejscowość
    Siedlce

Domyślnie

Nie ma to jak posłuchać mądrzejszych Pewnie bym tą 6 zamiatała ulice To mogę już lecieć na stragan

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

Nie ma to jak posłuchać mądrzejszych Pewnie bym tą 6 zamiatała ulice To mogę już lecieć na stragan
    Jezeli kupujesz na straganie to popros o dokladne zmierzenie i porownaj to z oficjalna tabela Didka.

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

5 spokojnie wystarczy
    Mam 173 i 65kg i z 4,2 wszystko zawiąze
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chustonoszka
    Miejscowość
    Siedlce

Domyślnie

Marza, ależ mnie pocieszyłaś! Czyli mogę kupować i spokojnie tyć Bo jak kupię to długo, długo nie będę gotowa na zmianę chusty...

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marza Zobacz posta
    5 spokojnie wystarczy
    Mierzylas chuste?

Cytat Zamieszczone przez magilla_bb
    Marza, ależ mnie pocieszyłaś! Czyli mogę kupować i spokojnie tyć Bo jak kupię to długo, długo nie będę gotowa na zmianę chusty...
    Tak, ale (powtorze po sobie) jezeli nie zamierzasz duzego dziecia, zapakowanego w kombinezon wiazac na grubej kurtce. Wtedy mogloby nie wystarczyc.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Siedlce

Domyślnie

Myślę, że nie zamierzam Rodzę w połowie wiosny i mam cichą nadzieję, że śniegów już wtedy nie będzie A na później to chyba mi wystarczą te mniej plątane wiązania?

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nymphadora Zobacz posta
    Mierzylas chuste?

Pytanie Mierze wszystkie
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

ja noszę rozmiar 36/38 i "5" starcza mi na wszystkie wiązania, więc Tobie na pewno też starczy
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marza Zobacz posta
    5 spokojnie wystarczy
    mrza, ja mam 160 i 60kg i tez z 5 wiążę
    i też by mi sie torba (albo rower!) przydała
    ktos dysponuje taka duza torba?

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Chyba zalezy jaki sie ma dlugi tulow i ile w pasie sie ma. Bo podwojny krzyz idzie od barku do przeciwleglego biodra - te dlugosc pomnozyc x 4, dwie owijki w pasie, dziecko i ogony.....ja bym sie bala didkowe 5 brac. Kilkumiesieczne sie zawinie, ale na roczne juz moze kilku cm zabraknac do komfortowego wiazania.

Chusteryczka

Domyślnie

ja mam 173cm, 55kg i na didkowym indio numero 5 wiążę i kieszonkę i chestbelta, a to chyba najbardziej chustozerne
    wiązania?

edit: i to wiążę spokojnie, jest luzik na dorośnięcie Hani-nie małej zresztą już teraz.

Uprawnienia umieszczania postów