Ale Wiesz patent wiąże się z tym że potem siedzisz w necie, szpiegujesz i egzekwujesz gdy ktoś zrobi podobnie a na szczęście większość szyjących jak sądzę ma gdzieś takie przepychanki. Nie wyobrażam sobie pisać potem do kogoś "ej Ty ja byłam pierwsza, mam dowód/patent". Mam ważniejsze rzeczy na głowie niż karmienie swojego ego w ten sposób.

Odpowiedz z cytatem
może coś podpowie

Ja mam informacje jeszcze z maja/czerwca 2009 roku, ze Ocach rozsylala juz ostrzezenia za szycie tych pasow i juz wtedy mialam problemy z zamowieniem ChMT z takiemi pasami w PL.

chyba,ze zamiesciłas projekt w necie....

Ja po prostu przestałam odpisywac na jej maile

I co sie okazalo? Ze na wyspach panuje prawdziwa Tulikowomania i Melkajowomania! Ceny tych dwoch polskich firm sa powazna konkurencja dla Ocah.... a wiadomo, ze w ostatnim roku kryzys jaki dotknal wysypy okazal sie gorszy niz przypuszczano. Ocah mogla sobie opatentowac swoj wzor duo straps, ale nie znaczy to wcale, ze ona wpadla na ten pomysl pierwsza! Drogie dziewczyny szyjace, macie teraz pol roku (do czerwca 2010) na wniesienie zastrzezen do patentu Ocah, potem bedzie juz za pozno. Wiec jezeli posiadacie jakakolwiek dokumentacje, zdjecia, wpisy na blogu, maile, oraz oczywiscie macie ochote na wstapienie na taka droge, to teraz jest ten moment, kiedy to mozna zrobic. Ja osobiscie uwazam (po przeczytaniu wpisow na blogu Ocah, oraz po zapoznaniu sie z danymi tego patentu), ze Ocah miala sporo szczescia, bo udalo jej sie zastrzec bardzo szeroko rozumiane pojecie pasow chustowo-mt... Zastrzezone sa pasy, ktore sa najpierw wypelnione, a potem rozszerzaja sie z jednego kawalka materialu, NIEWAZNE jak takie rozwiazanie zostalo osiagniete (jak np material sie sklada, etc).