Jakoś nie przekonują mnie takie cienkie chusty, najczęściej jeszcze sztywneszukam czegoś mięsistego i miłego jak natka grecja. Pomożecie?
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
No rapalu to jeszcze uwierzę chociaż nie macałam ale sporo opinii takich krąży (niemniej tyczą sie starszych egzemplarzy nowe ponoć już są fajne...)
A co do girasola to pozwolę się nie zgodzić
Jak chcesz puchate to może jakiś kaszmir?![]()
chustomama.pl
indio purpur z lnem
miekkie sztywne mile otulajace
przypuszczalnie fale brązowiejące (przypuszczalnie, bo nie macałam, ale sporo o nich czytałam). podobne miękkie i super nośne.
fale kapokowe - grubsiejsze i bardzo nośne, nie tak miękkie jak grecja, ale z całą pewnością nie sztywne. dają takie fajne wrażenie poduchy na ramionach.
neobullek cieńszy od grecji ale mięciuchny.
złotowłosa i trzy misie
<3 <3 <3
Mery&Mariu->Fifi&Lilu
http://www.dpp.warszawa.pl/
Jeśli miałaś na myśli grecje wełnianą to ciężko bedzie Ci znaleźć coś równie mięsistego i miękkiego. Najbliżej jest indio moss, nino szafran miód, elipsy wełniane czekoladowe, podobno wełniane rybki, wszystkie wymienione z powodu tych właśnie walorów i super nośności ciężko dostępneMoże te nowe nati z merynosów?
Leo mięsisty nie jest na pewno.
Hi hi - zapraszam na macanie indiow różnych, nowych Bebelulu póki mam oraz innych
edit-Aniu, Olapio miała zwykła grecje aczkolwiek bardzo fajnie miękka a nie zmechacona jak inna znajoma(ciekawe czym załatwiła!) i do tego fioletowa. Ciężko jej będzie dogodzic![]()
Do natki i bawelnianej i welnianej zadna chusta nie jest podobna
To sa niezwykle udane chusty pod wzgledem miekkosci i nosnosci. Na ramionach sie ma fajnie miekki kawal szmaty, no nie ma sie jak wrzynac.
Moss jest puchaty, ale jak sie dziecko wsadzi w wiazanie, to jednak sie robi bardziej plaski, na ramionach tez. Chociaz nosny jest bardzo oczywiscie.
Konopie zlamane sa tez fajne w sumie![]()
miękkie i mięsiste są stare, dobrze złamane hoppy.
i niedrogie![]()
Ostatnio edytowane przez ane ; 15-12-2009 o 07:42 Powód: literówka
2007, 2009, 2016
chciałam obalić twierdzenie, że rapalu jest podobne do grecjowej natki
mam obydwie i obydwqie bardzo lubię ale każdą za co innego.
Grecja jest mieciutka i puszysta jak flanelowy kocyk, "śliska" i dość gęsto tkana z cienkich nitek, od wyjęcia z pudełka miękka, nie wymaga łamania.
Rapalu jest rzadziej tkana ale z grubszych nitek, po wyjęciu z pudełka można nią gwoździe wbijaćale po złamaniu robi się przyjazna, ładnie nosi, przy próbie zamotania 18,5 kg 3,5 latka nie wrzynała mi się w przeciwieństwie do Grecji.
imo to dwie różne chusty aczkolwiek obydwie bardzo fajne![]()
chustomama.pl
o ja blondynka!nie umiem czytać ze zrozumieniem
![]()
dobra już kumam
zrozumiałam, że piszecie, że rapalu jest równie miękkie i puchate jak grecjadopiero czytając wątek 4rty raz zakumałam kontekst
![]()
Luzik![]()
chustomama.pl