Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 45

Wątek: pielucha zdjeta

Chustomanka Awatar swebe
    Miejscowość
    ochota

Domyślnie pielucha zdjeta

dzis juz trzeci dzien kiedy pozegnalismy pieluchy. zostaly na spacer i spanie ale w dzin juz majtki. Hela po okresie pieknej komunikacji weszla w kolejny strajk wiec mi juz rece opadly i przyspieszyly decyzje. nie wiem czy to nie za wczesnie i nie bedziemy musieli sie rakiem cofac... na razie jest tak ok 60 - 70 % nocnika. nocnik grajacy ale jakos nie robi na niej wiekszego wrazenia "dla elizy"
    jakies rady dziewczyny?
    -----Helena 10 12 2007-----

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Nie poddawac sie taka rada. Nawet jak bedzie ci sie wydawac, ze to troche za wczesnie, to tylko podlogi ucierpia, ale nie ma co sie cofac i zakladac pieluche spowrotem, jesli nie ma ku temu jakis powazniejszych przeslanek niz tylko plamy na dywanie

Chustomanka Awatar swebe
    Miejscowość
    ochota

Domyślnie

czytalam sobie forum a co robi Hell? pod stolikiem kupsko w majty...tlumacze, zeby mi mowila ze chce ale to chyba jeszcze ponad nia.

Chustofanka Awatar Arabella
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Rady...tak jak powyżej, nie wracaj już do pieluch
    Wydaje mi się, że powrót do pieluszek, kiedy już raz założy się majtki, strasznie dziecku w głowie miesza. Ja odpieluchowałam swoją już pół roku temu, mogłabym to nazwać, "jak odpieluchować w 7 dni" i też tak zaczęłam, 5 dni pamiętam to dokładnie, biegała panna w majtkach, na spacerki też, sadzałam na nocnik jak widziałam że zaczyna tańcować nie chciała na nocik bardzo, kupiłam inny, inny sie spodobał, siadała, zdarzały się oczywiście wpadki ale niewiele, po tych 5 dniach, maksymalne skupienie na dziecku przez dwa dni sadzanie przy każdej oznace i udało się, 100% sukces, od tego czasu nie ma wpadek, sama chodzi siusiu i kupkę
    Mama Joli 29.09.2007. i aniołka:*

[/url]http://www.ekosiec.pl - Didymos, Babylonia, Lenny Lamb, ONO, Manduca
    kiedyś: http://www.naszedziecko.org/sklep

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

to i ja help wołam
    jak odpieluchować dwulatkę (upartą,kochającą kolorowe pieluchy)? do tego tak żeby nie sikała na kanapę-bo tylko tam uznaje siusianie.
    nadmienię,że jesteśmy w stałym towarzystwie 4 miesięczniaka.
    nie komunikuje,spina się na nocniku,siada na nim kiedy ma ochotę,sika pod siebie,kupę robi na leżąco,mokro jej nie przeszkadza,kupsko też.
    nie gotowa jest czy co? ma 2 lata i 2 miesiące

Chustomanka Awatar swebe
    Miejscowość
    ochota

Domyślnie

arabella - 5 dni!? gartuluje. to ja sie nastawiam pozytywnie na podobny okres!

Chustonoszka Awatar filandre
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Ale zadroszczę... U mnie podobnie jak u Magdy Doszło do tego, że mała spryciula sama sobie przebiera pieluchę (co będzie w mokrym chodzić, mokre jej przeszkadza), ale żeby zawołać wcześniej nie ma mowy. Na nocniku fajnie się wysadza lalkę i tylko do tego potrzebny jest nocnik...
    Kubek 25.10.2001, Lenka 25.09.2007

http://www.bystrzaki.pl, zabawki edukacyjne, chusty Babylonia, Lennylamb, Nati

http://igorwalczyooddech.synek.pl

Doradca Laktacyjny CNOL
    Akredytowany Doradca Akademii Noszenia
    Instruktor Masażu Shantala

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

magda1980 jako samozwanczy Mod pieluchowy powinnas jak najdluzej w pieluchach siedziec

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

swebe, ani się obejrzysz a ci hela powie że pielucha be. u nas poszło jakoś ekspresowo, tyle że było lato. po domu biegała z tetra - w końcu ją zdjeliśmy a ja nerwow co kwadrans pytałam czy chce siku. jakoś poszło. ale ciagle pielucha na spacer. aż w końcu wyszliśmy bez i dzieć kazał się wysadzić na trawkę przed stacją metra myslałam, że padę z dumy.

a parę tygodni póżniej, madzia zakomunikowała że ona na noc pieluchy nie chce i już.

bedzie dobrze!

Chustomanka Awatar alina
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

Zuzia w wieku 22 miesięcy była całkowicie odpieluchowana, nawet w nocy się budziła, żeby ją wysadzić. Pomogło lato i to, że mogła biegać na golasa po domu, a na dworze szybko zostać wysadzoną na trawkę.
    Kupę na nocnik robiła już ze dwa miesiące wcześniej.
    Niestety po ok.2-3 tygodniach zaczęła znowu lać w gacie (nic się nie zdarzyło takiego, co powodowałoby to uwstecznienie) i tak jest do tej pory.
    Chodzi znów w pieluszce, a jak jest bez niej, to sika w gacie i mówi z uśmieszkiem: nu, nu, do nocnika
    Na szczęście kupy wciąż lądują w nocniku.
    Hania 15.06.2005; Zuzia 12.11.2007; Julcia 15.11.2010

Chusteryczka Awatar kamilcia.xt
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ooo widzę te same problemy co u mnie
    Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    jak odpieluchować dwulatkę (upartą,kochającą kolorowe pieluchy)
    moja Karina uwielbiała te pampersy z rysunkami zwierzątek zakładałam jej majty a ona "chcę misia/pieska/kocia!" (oczywiście odpieluchowywanie bez zdjęcia pampków nie przynosiło zadnych efektów a taką miałam nadzieję oszczędzić dywany) w zwykłych majtkach nie bardzo lubiła chodzić ale przynajmniej dokuczało jej ze mam w nich mokro. No to pojechałam do centrum handlowego i w 6ciu sklepach wykupiłam wszystkie majtki ze zwierzątkami. I teraz mówię "nie zmocz pieska bo piesek chce mieć sucho i ona tak się nad tym pieskiem lituje że pieczołowicie zdejmuje majtki przed sikaniem ( nawet jeśli akurat sika na kanapę )
    do tego tak żeby nie sikała na kanapę-bo tylko tam uznaje siusianie.
    No właśnie. Ja stawiam nocnik na kanapie, chybocze się na nim ale siedzi, I kupiłam w quelle taki pokrowiec z materiału który z opóznieniem wchłania ciecz, jest czas żeby zetrzeć
    nadmienię,że jesteśmy w stałym towarzystwie 4 miesięczniaka
    no własnie. to bardzo komplikuje sprawę. najgorzej jak karmię małą, wtedy za nic nie siądzie na nocnik

Generalnie jest nieźle, na 70% sucho, przy czym nie sygnalizuje wcale, po prostu bez słowa siada na nocnik (o ile jest w zasięgu 3 kroków bo dalej jej sie nie chce podejść) albo posadzona nan nocnik zawsze coś tam zrobi choćby 3 krople. Moczy si ak jest bardzo zajęta zabawą alebo gdy ja jestem zajeta Lilą.
    A tez mi się wydawało że zupełnie nie jest gotowa, myslałam że w ogóle nie kontroluje wydalania i nie jest w stanie wstrzymać
    Trzeba po prostu zacząć, po skończeniu 2 lat to juz chyba nie ma co czekać

Edit: i jeszcze jedna rzecz- od 2 miesięcy zaczęła się regularnie budzić nad ranem i budzic mnie. Ja głupia myślałam że to przez stres wywołany pojawieniem się rodzeństwa, dopiero po 2 tyg zajarzyłam ze ona się budzi z suchą pieluchą a rano ma pełną. Budzi mnie żebym ją wysadziła. I tak noce tez mamy suche
    Ostatnio edytowane przez kamilcia.xt ; 04-12-2009 o 21:39
    Karina - 2007r.
    Lila - 2009r.
    Witold - 2014r.
    Gerald - 2016r.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

Domyślnie

U nas też kiepsko. Dziś był drugi dzień bez pieluchy. Janka chodzi w majtkach albo pieluchach bez wkładek - cokolwiek, byle czuła, że leci po nogach.
    Na każde "czy chcesz siku" pada odpowiedź "nie". Na numery typu "czy twój brzuszek chce siku" nie daje się nabrać.
    Największy problem mam z tym, że ona absolutnie nie daje się posadzić na nocniku przed sikaniem (widzę, kiedy zbiera się do sikania). Usiądzie ewentualnie po fakcie. Żeby sobie poczytać wygodnie
    2007, 2009, 2016

Chustomanka Awatar pulcheria
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

My tak już 14-ty dzień się bawimy
    Ale, ale.... dziś jest pierwszy dzień, że sygnalizowała KAZDE siku, choć z jednym nie zdążyła Dodam, że ma grypę i 39 st gorączki, więc byłam przekonana, że zawiesimy działalność, a tu niespodzianka Ciekawe, czy jej tak zostanie?
    Ania, mama Jaśka (26.08.04), Zuzi (14.03.08), Jagódki (18.04.16) i Józia (31.01.19)

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

dziś cały dzień pielucha była zdjęta i wielokrotnie siedziała na nocniku sama z siebie,ale ani razu w niego nie zrobiła.
    cały wieczór namierzaliśmy,gdzie musiała sikać,bo kanapa jest sucha,ubaw po pachy normalnie
    no ale jak pisze Kamila-trzeba zacząć bo inaczej sie nie da.
    próbowaliśmy w lato,podwórko mamy,taras też, i niestety nic nie dało,sikała po prostu pod siebie,w majtki albo szło po nogach,nie pomogła goła pupa ani majtki.
    jak nie da rady z nocnikiem to zacznę od cienkiej tetry,choć to też nie za bardzo,bo jej siuśki nie przeszkadzają.eh...

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

u nas niestety jak u Magdy... mokro mlodemu nie przeszkadza, tetra solo, majtki - wsio ryba nocnik jest fajny, zeby na nim ksiazeczke poczytac, do klozetu robi mama... i nie ma sily, zeby to zmienic. dodatkowo, czasem jak sie obsika to dostaje histerii (ale tylko czasem, kompletnie nie moge wyczaic od czego to zalezy). z golym tylkiem chadzac lubi, zmieniac pieluchy nie za bardzo - ale czasem jak lazi bez to przychodzi, zeby mu ja zalozyc - wiem wtedy, ze mu sie sikac chce - na nocnik posadzic sie nie da, albo zaczyna wrzeszczec, albo sie tak spina, ze nici i z posadzenia i ze zrobienia czegokolwiek jak sie juz uda a mnie sie juz prac pieluch nie chce
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustofanka Awatar Arabella
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Moja gwiazda też się denerwowała bardzo jak ją sadzałam na nocniku, bo widziałam, że zaraz coś będzie, może nie tyle denerwowała, co stres ją łapał, od razu chciała wstawać i powtarzała w kółko siku, siku, siku leci, a ja w kółko, że to super, super, super, że nocniczek lubi siku i w końcu siku leciało, a ona miała na twarzy wyraz niebiańskiej ulgi i od razu patrzyła mi w oczy, a ja brawa, wiwaty, sztuczne ognie, wstawała zadowolona i jakoś poszło - od tej pory lubi każdy nocnik, toaletę czy co tam jest dostępne a jak zaczynała to uparła się na konkretny model i nie było siły, żeby usiadła na innym.
    Mama Joli 29.09.2007. i aniołka:*

[/url]http://www.ekosiec.pl - Didymos, Babylonia, Lenny Lamb, ONO, Manduca
    kiedyś: http://www.naszedziecko.org/sklep

Chustoguru Awatar lynette
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dołączam do tematu. Decyzja zapadła, ściągamy pampersy! Dziś dzień pierwszy. Bilans: jedno siku w nocniku, jedna kupa w gaciach i dwa siku w gaciach, Jak lata z gołą pupą, to siada na nocniku, jak ma majtki to już nie. Woła, jak już mu po nogach leci.
    Mikołaj 2001, Wojtek 2004, Adam 2007

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

my mamy kolejną kichę,wczoraj rano wysikała się w pieluchę,bo po nocy nie zdążyłam zdjąć,do czasu drzemki południowej była bez pieluchy i ani razu nie siknęła.potem pielucha na drzemkę i dalej od 2 po południu do 9 wieczorem nie wysikała się ani razu-ani pod siebie,ani na nocnik.
    na pewno nie sikała,bo calutki dzień nie spuszczałam z niej wzroku.
    rany,jakie to stresujące
    SUKCESU MI TRZEBA!

Chustomanka Awatar pulcheria
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

U nas po 2 dniach świetnych, z sygnalizowaniem, wczoraj znowu kicha Jest chora, więc biorę na to poprawkę. Dzisiaj na razie ok, ale jak ją wysadzę-sama nie mówi. Stresujące strasznie, ale do pieluch już na pewno nie wrócimy, zresztą nie da sobie założyć
    Ania, mama Jaśka (26.08.04), Zuzi (14.03.08), Jagódki (18.04.16) i Józia (31.01.19)

Chustomanka Awatar swebe
    Miejscowość
    ochota

Domyślnie

wiesci z frontu:
    jest roznie, sa fale pelnego sukcesu ale maksymalnie dochodzimy do tych 70%... hela nie wola, wiec to my musimy ja sadzac. staramy sie, naprawde sie staramy ignorowac wpadki. teraz przed nami wielkie testy - czwartkowe urodziny i zamieszanie oraz pojawienie sie opiekunki wiec moze byc roznie.
    trzymam kciuki za wszystkich w temacie!

Uprawnienia umieszczania postów