Pokaż wyniki od 1 do 20 z 45

Wątek: pielucha zdjeta

Mieszany widok

Chustomanka Awatar swebe
    Miejscowość
    ochota

Domyślnie pielucha zdjeta

dzis juz trzeci dzien kiedy pozegnalismy pieluchy. zostaly na spacer i spanie ale w dzin juz majtki. Hela po okresie pieknej komunikacji weszla w kolejny strajk wiec mi juz rece opadly i przyspieszyly decyzje. nie wiem czy to nie za wczesnie i nie bedziemy musieli sie rakiem cofac... na razie jest tak ok 60 - 70 % nocnika. nocnik grajacy ale jakos nie robi na niej wiekszego wrazenia "dla elizy"
    jakies rady dziewczyny?
    -----Helena 10 12 2007-----

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Nie poddawac sie taka rada. Nawet jak bedzie ci sie wydawac, ze to troche za wczesnie, to tylko podlogi ucierpia, ale nie ma co sie cofac i zakladac pieluche spowrotem, jesli nie ma ku temu jakis powazniejszych przeslanek niz tylko plamy na dywanie

Chustomanka Awatar swebe
    Miejscowość
    ochota

Domyślnie

czytalam sobie forum a co robi Hell? pod stolikiem kupsko w majty...tlumacze, zeby mi mowila ze chce ale to chyba jeszcze ponad nia.

Chustofanka Awatar Arabella
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Rady...tak jak powyżej, nie wracaj już do pieluch
    Wydaje mi się, że powrót do pieluszek, kiedy już raz założy się majtki, strasznie dziecku w głowie miesza. Ja odpieluchowałam swoją już pół roku temu, mogłabym to nazwać, "jak odpieluchować w 7 dni" i też tak zaczęłam, 5 dni pamiętam to dokładnie, biegała panna w majtkach, na spacerki też, sadzałam na nocnik jak widziałam że zaczyna tańcować nie chciała na nocik bardzo, kupiłam inny, inny sie spodobał, siadała, zdarzały się oczywiście wpadki ale niewiele, po tych 5 dniach, maksymalne skupienie na dziecku przez dwa dni sadzanie przy każdej oznace i udało się, 100% sukces, od tego czasu nie ma wpadek, sama chodzi siusiu i kupkę
    Mama Joli 29.09.2007. i aniołka:*

[/url]http://www.ekosiec.pl - Didymos, Babylonia, Lenny Lamb, ONO, Manduca
    kiedyś: http://www.naszedziecko.org/sklep

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

to i ja help wołam
    jak odpieluchować dwulatkę (upartą,kochającą kolorowe pieluchy)? do tego tak żeby nie sikała na kanapę-bo tylko tam uznaje siusianie.
    nadmienię,że jesteśmy w stałym towarzystwie 4 miesięczniaka.
    nie komunikuje,spina się na nocniku,siada na nim kiedy ma ochotę,sika pod siebie,kupę robi na leżąco,mokro jej nie przeszkadza,kupsko też.
    nie gotowa jest czy co? ma 2 lata i 2 miesiące

Chustomanka Awatar swebe
    Miejscowość
    ochota

Domyślnie

arabella - 5 dni!? gartuluje. to ja sie nastawiam pozytywnie na podobny okres!

Chusteryczka Awatar kamilcia.xt
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ooo widzę te same problemy co u mnie
    Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    jak odpieluchować dwulatkę (upartą,kochającą kolorowe pieluchy)
    moja Karina uwielbiała te pampersy z rysunkami zwierzątek zakładałam jej majty a ona "chcę misia/pieska/kocia!" (oczywiście odpieluchowywanie bez zdjęcia pampków nie przynosiło zadnych efektów a taką miałam nadzieję oszczędzić dywany) w zwykłych majtkach nie bardzo lubiła chodzić ale przynajmniej dokuczało jej ze mam w nich mokro. No to pojechałam do centrum handlowego i w 6ciu sklepach wykupiłam wszystkie majtki ze zwierzątkami. I teraz mówię "nie zmocz pieska bo piesek chce mieć sucho i ona tak się nad tym pieskiem lituje że pieczołowicie zdejmuje majtki przed sikaniem ( nawet jeśli akurat sika na kanapę )
    do tego tak żeby nie sikała na kanapę-bo tylko tam uznaje siusianie.
    No właśnie. Ja stawiam nocnik na kanapie, chybocze się na nim ale siedzi, I kupiłam w quelle taki pokrowiec z materiału który z opóznieniem wchłania ciecz, jest czas żeby zetrzeć
    nadmienię,że jesteśmy w stałym towarzystwie 4 miesięczniaka
    no własnie. to bardzo komplikuje sprawę. najgorzej jak karmię małą, wtedy za nic nie siądzie na nocnik

Generalnie jest nieźle, na 70% sucho, przy czym nie sygnalizuje wcale, po prostu bez słowa siada na nocnik (o ile jest w zasięgu 3 kroków bo dalej jej sie nie chce podejść) albo posadzona nan nocnik zawsze coś tam zrobi choćby 3 krople. Moczy si ak jest bardzo zajęta zabawą alebo gdy ja jestem zajeta Lilą.
    A tez mi się wydawało że zupełnie nie jest gotowa, myslałam że w ogóle nie kontroluje wydalania i nie jest w stanie wstrzymać
    Trzeba po prostu zacząć, po skończeniu 2 lat to juz chyba nie ma co czekać

Edit: i jeszcze jedna rzecz- od 2 miesięcy zaczęła się regularnie budzić nad ranem i budzic mnie. Ja głupia myślałam że to przez stres wywołany pojawieniem się rodzeństwa, dopiero po 2 tyg zajarzyłam ze ona się budzi z suchą pieluchą a rano ma pełną. Budzi mnie żebym ją wysadziła. I tak noce tez mamy suche
    Ostatnio edytowane przez kamilcia.xt ; 04-12-2009 o 22:39
    Karina - 2007r.
    Lila - 2009r.
    Witold - 2014r.
    Gerald - 2016r.

Uprawnienia umieszczania postów