Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 47

Wątek: Jutro kupuję!!! tylko co? już są!!!!

Chustofanka Awatar kaka-llina
    Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Question Jutro kupuję!!! tylko co? już są!!!!

W końcu!!!! Fundusze się na konto przelewają!!!!!(miało być dwa tygodnie, wyszło ponad dwa miesiące...) Ja tu siedzę, czytam, chusty tylko wirtualnie podziwiam i ciągle w elastyku noszę!
    Nareszcie nadszedł czas końca moich cierpień- jutro kupuję!! I znowu nie wiem.
    Zdecydowałam się na trzy ale nie powinnam( finanse) chocież wiem, że następna szansę na kupno czegokolwiek będe miała gdzieś późną wiosną a pieniadze i tak się rozejdą na jakieś pierdoły. Nieważne. Plan jest taki:
    Inka ( chciałam używaną ale nigdzie nie ma)
    Katya z wełną (cały czas się zastanawiam)
    Jade- tylko nie jestem pewna jaki kolor- deli albo fog jak myślicie? Która taki mini stosik najlepiej uzupełni?
    Chciałam się zapytać:
    Czy to dobry zestaw? w sensie uniwersalny(do wszystkiego pasuje) i długo posłuży?
    Czy zaspokoi pierwsze chustozidiocenie i na jakiś czas wystarczy?
    Gdybyście mogły taki zestaw kupić co byście zmieniły, albo z czego najłatwiej byście zrezygnowały?
    ps. pytam o absolutnie subiektywne opinie, proszę nie odpisujcie "zrób jak uważasz" bo nie wiem.. postawcie się na moim miejscu- nie macie innych chust!!!
    Ostatnio edytowane przez kaka-llina ; 08-12-2009 o 19:05
    Alicja ( 18 08 09) Stasiu (13 09 12)

Chusteryczka

Domyślnie

Inke, spokojnie kupuj nową, one się naprawdę szybko łamią. marimama złamała właśnie nówkę Anne przez 2 tygodnie noszenia albo niewiele dłużej. używaną ciężko dostać, a jak ci się znudzi szybko pójdzie.

Katya - kolory fajne, ale z wełną mechaci się i nie wygląda juz tak slicznie. nie wiem jak szybko się mechaci, i w sumie, można ją potem ogolić wiec może być

Jade deli - jesli lubisz chropowate chusty bedzie idelana, i kolory ma fantastyczne

tyle ode mnie
    Syn 2006
    Córa 2008
    Syn 09.2014

Chusteryczka Awatar macierzanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Mam Foga 5.

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Inka i Katja są bardzo kolorowe. ja bym jako trzecia wybrała coś spokojniejszego - leosia albo niekontrastowe indio albo nati diamentową z bambusem. No i ja wolę wzór zary,m a nie jade - więc np: zarę natur, chocco itp.
    Julka 2001, Zosia 2007

Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

dzięki! właśnie myślę czy nie za bardzo "ćpane" to wszystko..
    Rzecz w tym, że kompletnie nie mam gdzie chust pomacać i tylko według rekomendacji chcę spróbować i storcha i ellevilla i didka.
    Katya kusi i ta wełenka na zimę. Jade podoba mi się chyba bardziej od zary i myślę, że jest troche spokojniejsze..

Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macierzanka Zobacz posta
    Mam Foga 5.
    a co chcesz sprzedać?

Chusteryczka

Domyślnie

ja tez zdecydowanie wolę wzór Zary, ale każdy lubi co innego więc luz. to może jesli chcesz mniej różnorodne to właśnie Jade Fog będzie fajny bo stonowany.
    Katya i Inka mają różne kolory więc się nie pogryzą no i jak cię kusi wełna to Katya będzie jak znalazł
    Syn 2006
    Córa 2008
    Syn 09.2014

Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

aaaaa.. pewnie bedę wam truła jutro pół dnia... ale się strasznie cieszę!!! już się doczekać nie mogę!! a ellevilla teraz to lepiej kupic z Norwegii, bo umnie w UK w jedym sklepie tez są obnizone a chyba nie maja tylu błedów? ( przepraszam za literówki ale klawiatura mi kiepsko chodzi)

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Ja bym wziela.....hmm.....do dzisiaj wlacznie jest promocja u Natalii - grecka bawelne i bambus razem w cenie jednej grecji.
    Zamiast katji....moze tez natke z welna? Mieciutkie sa, bo z merynosow (no nie wiem, jak te nowe, ale przypuszczam, ze beda super) Roznica w cenie spora.
    No i inke faktycznie mozesz wziac nowa i lamac w miedzyczasie, jak bedziesz nosic w tych bardziej miekkich chustach.
    Jeszcze sa na naszym straganie bardzo atrakcyjne perelki Nati w przystepnych cenach

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jak dla mnie zestaw idealny!
    Katja pasiak w dość intensywnych kolorach, inka pasiak ale dużo spokojniejszy niż katja, a z jade to bym właśnie foga wzięła Katja nie mechaci się jakoś mega szybko, mam ją co prawda nie długo, ale żadnego zmechacenia nie dojrzałam.
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

Kurcze nie wiem jak Natalii będe miała zapłacić.. i jak z przesyłką.. popatrze chwilę do północy mam czas.. (mam nadzieje)

Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartaS Zobacz posta
    Jak dla mnie zestaw idealny!
    Katja pasiak w dość intensywnych kolorach, inka pasiak ale dużo spokojniejszy niż katja, a z jade to bym właśnie foga wzięła Katja nie mechaci się jakoś mega szybko, mam ją co prawda nie długo, ale żadnego zmechacenia nie dojrzałam.
    Oj!!! dzięki chyba na taka odpowiedz czekałam!!!!
    a jak katje pierzesz? i jak ją długo masz?

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Gdybym nie miała żadnej chusty....
    ja bym wzięła jedna z wełną koniecznie, jedna z lnem i jedna bawełnianą. A kolory to już według uznania co mi akurat podpasuje - bo z fazy na szarości (miałam foga, ale mi w sumie nie podpasował a tak długo o nim marzyłam...) mam teraz faze na mocne czerwienie...
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chusteryczka Awatar kasia
    Miejscowość
    karkonosze:)

Domyślnie

katja wełniasta cudo, to tysiąc chust w jednej pod względem kolorów.

jade fog mi się marzył i marzy, ale postawiłam niedawno na jade mild - zobaczymy, jak przyjdzie.

a inka to moje ostatnie chustowe marzenie... po erze nielubienia pasiaków.

to będzie fajny stosik

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

dla mnie w zestawie idealnym na początek byłby didymos (jakieś indio), nati bambus (mięki, lśniący i na lato super, a w grudniu mają być nowości w pięknych wzorach i ellevill bo elegancki, no ale coś z wełną na zimę też by się przydało
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

a może pawie albo elipsy Didymosa? zawsze mogę z allegro wycofać - używane ale w bdb stanie no i piękne
    choć fog to piękna chusta - bardzo mi się podoba
    Ostatnio edytowane przez odynka ; 30-11-2009 o 23:04
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustofanka Awatar ursus_arctos
    Miejscowość
    Vantaa, Finlandia

Domyślnie

czesc kolezanko!
    fajny zestaw ja bym nie zmieniala chyba. inka jest wesolutka, katjuszka z welenka ciepla i energetyczna, a fog to klasa sama w sobie.
    foga sobie zanabylam ze dwa tygodnie temu na stronie ellevill'a, wlasnie z tych recznie tkanych, w dobrej cenie. ale chyba juz nie ma 4,7 dlugosci w tej cenie, przynajmniej jak kupowalam to nie bylo. co do wad- ogladam go sto tysiecy razy i zadnych wad nie widze. i jest piekny taki chropowaty, wiec dociaganie jest ciut inne niz w "zwyklej" chuscie, ale jak dociagniesz to juz nie pusci.
    nosze ostatnio w jednej welence didkowej (taki starszy model pasiakowy) i po prostu cuuuudo. troszke podgryza, no jak kazda welenka. a katje mi sie ostatnio rzucila w oko i sobie ja pewnie kupie (kiedys).
    kupuj i sie ciesz!
    najgorzej, ze w trzech naraz nie bedziesz mogla nosic i sie bedziesz zaplatywac i odplatywac

Doula
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustomanka Awatar marushka
    Miejscowość
    ciągle w drodze (poznań-wawa)

Domyślnie

katja świetnie nosi, jest miękka jak kocyk i nie bardzo jaskrawa w realu - super wybór
    fog mnie bardzo rozczarował wizualnie, wygląda jak nie do końca zafarbowany, faktura - dla mnie - boska bo chropowata, grubsza, ciężko się dociąga, ale jak już chwyci to nie puści
    inka- przeciętniak, ale to już kwestia gustu....
    ja bym poszła w konopkę lub grubszy len
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu
    http://www.dpp.warszawa.pl/

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

hmmm.....Deli ostatnia tkana ręcznie juz niedługo będzie u mnie

a tak powaznie to kup taką, która Ci sie najbardziej podoba!

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Jade Deli-mam i polecam!!Kolory ma cudne.Jest to chusta która dobrze nosi.Kocham ją za wzór,kolor i tą chropowatość.
    Inka i Katia.Osobiscie bardziej podoba mi się InkaWedług mnie pasiaste Storcze nie są tak sztywne jak się je opisuje
    Co do wełny?To warto się zastanowic czy jest jakaś szansa że bedzie Cię gryzła?
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Uprawnienia umieszczania postów