Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 78

Wątek: Ja tu chyba nie pasuję...

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grimma Zobacz posta
    ale co Wam sie w tym watku nie podoba?
    na moje oko, po prostu zwyczajne chustomamy chca sprawdzic ze sa wsrod swoich. i tyle
    zadna licytacja gorszosci albo cos

a matki idealne istnieja tylko w necie.
    Zgadzam się z Grimmą. Nikt tu nic nie licytuje. Wątek pokazuje jak różne jesteśmy i to jest fajne. Uczymy się od siebie, ale każda ma swój rozum i swoje podejście. Dla mnie wątek jak każdy inny. I nikt tu nic nie wspomniał, że jest złą matką. A co do matek idealnych, nie znam takich, bo raczej wątpię aby to było możliwe, każdy ma wady i chwile słabości i tu po raz kolejny zgodzę się z Jagodą - Matki idealne są tylko w necie!
    Ja się cieszę, że tu jestem, że poznałam tyle ludzi i że uczę się wiele od nich - to jest super!
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chusteryczka Awatar jewa
    Miejscowość
    Pochodzę z Łomży aktualnie mieszkam w Białymstoku (daleko nie wyemigrowałam ;) )

Domyślnie

Ja też jestem do Ciebie bardzo podobna
    Więc luzik nie jesteś sama

Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci, współpraca z LennyLamb i TULA
    Krzyżykowy świat Ewy Chustowanie na Podlasiu JEWA BLOG PORADNI

Chusteryczka Awatar Bogusia
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

Ja tu jestem i jestem po prostu sobą . Jeżeli tu się znalazłaś i piszesz to znacze że jednak cos nas wszystkie łączy. A pytanie się czy jestem jak większość ??? Po co ??? Każdy jest inny i przez to wyjątkowy.
    MACIUŚ - 20.03.2007 JÓZIO - 23.10.2010 ZOJA - 21.02.2016
    Opowiedz mi mamo VLOG BLOG

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

ja spełniam wszystkie te punkty. i czasem nie wiem czy sie cieszyc czy nie ze taka ze mnie sekciara

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chusteryczka Awatar macierzanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta
    ja spełniam wszystkie te punkty. i czasem nie wiem czy sie cieszyc czy nie ze taka ze mnie sekciara
    Bardzo sympatyczna z Ciebie sekciara. Więcej takich.
    Ja mam większość punktów na nie, poza potrzebą posiadania masy chust i karmienia Malutkiej przez trzy lata. Kocham karmienie piersią, a godzina przerwy w pracy, na karmienie, jest nie do pogardzenia.

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zochmama Zobacz posta
    Ale koleżanka majaca starszego dziecia niż moje i raczej odmienne poglądy na wychowanie powiedziała mi kiedyś,że najważniejsze, żeby mama w SWOIM odczuciu robiła dla dziecka to, co dobre. Wierzę, ze dopóki słuchamy intuicji, każda z nas jest mamą najlepszą dla swojego dziecka.
    Święte słowa. Chyba to jest najważniejsze. Jak dla mnie to właśnie jest AP. Książki też nie czytałam, chust mam dwie (w tym jedną kółkową hamalu- dla niektórych to prawie nie chusta). Ostatnio zamówiłam drugą bo trafiła mi się okazja. Więcej chust nie będzie bo dla mnie kilka stówek za chustę to jednak zdecydowanie za dużo. Stosuję pampki bo są łatwiej dostępne, czasem tetrę i flanelki (ale jak sobie pomyślę, ile wody zużywa się do ich prania, a gdzieś indziej ktoś cierpi na suszę i brak wody do picia- np. Afryka- to wracam do pampków). Zaczęłam z Małą przygodę z nocnikiem jak skończyła 3 mies., ale właściwie dlatego, że miałam dość wyciekających z pieluch kup i ciągłego Jej mycia (czasem była wysmarowana po plecy) i przebierania. Mimo to podoba mi się to forum (na razie jedyne, na którym się udzielam) i myślę, że tu pasuję.
    Taki fajny cytat mnie się wspomnił na koniec: "nie porównuj się z innymi, zawsze znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie..."
    Ostatnio edytowane przez sylvana ; 01-11-2009 o 19:21

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

Mogę się podpisać pod większością Twoich punktów, a czuje sie na forum dobrze
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chustomanka Awatar moniaaa
    Miejscowość
    Islandia

Domyślnie

i ja i ja sie tu czuje dobrze mam tylko jedną chustę (kupiłam właśnie tą bo była najtańsza - nati w promocji, nawet co do koloru nie wybierałam bo właśnie ta kosztowała najmniej ) i co do reszty punktów wymienionych przez Ciebie też podobnie
    pieluszki pampers, wózek, AP jeszcze nie wiem co to jest, zaraz znajdę chyba że się syn obudzi.. itp itd

Chusteryczka Awatar beannshi
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

O matko! Wątek jak kazdy inny, tak sobie gadamy. Nie zauwazylam tu zadnej licytacji co najwyzej porownania. Jak ktos potrzebuje to sie porownuje, jak nie to nie. I co w tym zlego?
    "W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.

Guest
    Guest

Domyślnie

A ja jestem wampirem waszym i wysyssam co dla mnie dobre, jako jedne z bardzoooooo niewielu działa inpirująco, nikt nikogo nie wyzywa a dyskusje toczą się na bardzo przyzwoitym poziome. Tu znalazłam słowo przepraszam gdy był zgrzyt. Fora rówieśnicze to przepychanki ( dla mnie), a tu inspiracja, pomoc a jak szybko kawka stygnie .

OT: chetnie bym przeczytała " w głebi kontinium " ale kompletnie nie do dostania w księgarniach. Może ktoś bedzie tak dobry i mi pożyczy???

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamakaliny Zobacz posta
    A ja jestem wampirem waszym i wysyssam co dla mnie dobre, jako jedne z bardzoooooo niewielu działa inpirująco, nikt nikogo nie wyzywa a dyskusje toczą się na bardzo przyzwoitym poziome. Tu znalazłam słowo przepraszam gdy był zgrzyt. Fora rówieśnicze to przepychanki ( dla mnie), a tu inspiracja, pomoc a jak szybko kawka stygnie .

OT: chetnie bym przeczytała " w głebi kontinium " ale kompletnie nie do dostania w księgarniach. Może ktoś bedzie tak dobry i mi pożyczy???
    kontinuum jest do ściągnięcia z sieci, z rapidshare. albo podaj mi maila, to Ci podeślę pdf
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Canada`s armpit :P

Domyślnie

ja mam w oryginale.

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Mam ebooka "w głębi kontinuum" jeśli która chce bardziej do forum pasować.

A tak do jednej z wcześniejszych wypowiedzi, to karmię 2 sztuki, a starsza ma 3,5 roku i nie uważam, ze to przesada. (ciekawe ile by się oburzyło, gdybym napisała, ze uważam, ze nie karmienie albo nawet karmienie krótsze niż rok, to dla mnie przesada....).

Wątek stanowczo nie jest fajny. Tzn. ogólne założenie, czyli "jestesmy różne" jest bardzo ok, ale naprawdę zmienia się w licytację. Zaraz będzie ile razy która na dziecko wrzasnęła, a licytację wygra ta, której sie jakiś klaps zdażył....
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamakaliny Zobacz posta
    Linki do pobrania "kontinuum" są na tym forum bodajże w sześciu miejscach np. w "Bibliografii"

Chustomanka Awatar Kirah
    Miejscowość
    Zielonki/Kraków

Domyślnie

niech ktoś wreszcie napisze co to SuT?

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kirah Zobacz posta
    niech ktoś wreszcie napisze co to SuT?

To jest chyba forum niemieckie, ale nie jestem pewna
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

mnie się wydawało, że wystarczy mieć 1 chustę ale żona "przekonała" mnie, że MUSIMY mieć te 20
    z tego co widzę to spoiwem dla forum jest noszenie dzieci i szeroko pojęte świadome rodzicielstwo - pasujesz tu tak samo jak inni!
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

A ja tylko tu pasuję, wszelkie inne fora mamowo-dzieciowe okazują się niestrawne i co najwyżej mogą uwstecznić. A czuję się tam, jak wołający na puszczy, ewentualnie, wyłamujący otwarte drzwi. I t jest dla mnie ważniejsze, niż wstyd, że nie umiem dziergać na drutach

Guest
    Guest

Domyślnie

petisu dziękuję

dziękuję za wszystkie propozycje właśnie o tym pisałam - można na Was liczyć

idę czytać

Uprawnienia umieszczania postów