Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 52

Wątek: Najlepsza kieszonka

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

wonderoos jest po prostu nie do zajechania i faktycznie wkładki ma super,ale kształt pieluchy pozostawia wiele do życzenia,poza tym boom był,jak na polskim rynku było mało kieszonek do porównania.

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Tak, ale Wonderoo wg mnie mniej krępuje ruchy dzieciaczka

Jaśnie Pani
    BG stosuję od powrotu ze szpitala -3500,
    wonderoo z dwa tyg póżniej, ale na bank było mniej niż 4 kg.
    Ani jedne ani drugie nie przeciekały, ale także nie robiły wielkiej pupy.
    dodatkowo wg mnie wygodniej się wkłada wkład do wonderoo..

Chociaż musze przyznać,że dla malucha jak wróciłam ze szpitala najlepiej wychodziły Bambinomio i otulacz IV..no i do tej pory bardzo się lubimy
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    a legenda?
    od lewej: IB, HH, wonderoo, CL

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja użytkowałam Wonderoosy i Baby Kangas oraz Itti Bitti Snap In One (nie kieszonka, ale o tym niżej).

Wonderoosy – szeroki w kroku, genealnie obszerne, na napy, przez co są bardziej trwałe. Mają podwójne wyprofilowane wkładki, do wyboru mikrofibrowe lub konopne. Mikrofibrowe są grubsze,bardzo chłonne. Konopne są cieniutkie, mnie zesztywniały (jak wszystkie konopne wkłady), ale myślę, że to albo kwestia wody albo środków używanych do prania, bo ostatnio dostałam od forumki taką samą tylko, że mięciutką wkładkę … więc …

Na dzień wonderoosa bym nie poleciła, bo jest niezgrabny. Na noc jest doskonały, bo ma bardzo chłonne wkładki, plus wyprofilowanie wkładek lepiej zabezpiecza przez przeciekaniem.

Baby Kangas – wąskie w kroku, również na napy, mają oryginalny system zapinania kieszonki (na suwak ) . Wewnątrz mają wyjątkowo miękki mikropolarek, ale … mam wrażenie, że szybciej traci suchość niż inne mikropolarki. Generalnie zgrabna kieszonka, ale zdecydowanie bardziej na dzień.

Itti Bitti – nie kieszonka, ale wkładki ma odpinane, więc coś pomiędzy kieszonką i All In One. Pieluszka jest zgrabna i cieszy oko, i na napki jest. Na dzień fajna, na noc nam się kompletnie nie sprawdziła, bo raz, że mokra wkładka bambusowa sztywnieje, dwa, że ciągle się nam te wkładki jakoś podwijały … no i jakoś jednak mało chłonna mi się wydawała. No i Itti Bitti to rozmiarówki.

Podsumowując – zastanów się do jakich celów będziesz chciała używać kieszonki (czy na dzień czy na noc), jaki system zapinania wolisz (rzepy czy napy, oba systemy mają swoje wady i zalety). Ostatecznie i tak wszystko wyjdzie w praniu …

Pomocne wątki:
    http://www.chusty.info/forum/showthr...?t=8590&page=3

http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=9660

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Magda, czy ja dobrze widzę, że Morelka ma porozpinane napy w kieszonkach one size?
    Jakbyś zapięła, to byłyby za małe?

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

sa porozpinane
    z tego co widzę po tych kieszonkach,zapięcie napów daje niewielki efekt-po prostu zbiera minimalnie nadmiar materiału.
    w CP mam zapięte na zdjęciu,ale jak sa odpiete to też jest spoko.
    ale najśmieszniejsze jest to,że zarówno Morela jak i Marian noszą te same pieluchy i obie wzdłuż nie skracane,no i u obu są dobrze dopasowane (a Maria ma zadek dość okrągły )

do recenzji dołączam Tots Bots AIO onesize.
    schną kilka godzin dosłownie, godne uwagi bo mają ciekawy system wkładkowy-doszyta wkładka a w tej wkładce jest kieszeń+ dodatkowa kieszeń na tą doszytą wkładkę,jak w ruskich babach(jest też w zestawie bambusowa dodatkowa wkładka)-można chłonność zwiększać tak jak w CP (odsyłam do recenzji pieluszek-jest tam zdjęcie wkładki bambusowej na noc do CP).
    świetnie się układa na ciele,jedyny minus to bardziej foliowy w dotyku PUL niż w reszcie.
    Ostatnio edytowane przez magda1980 ; 25-09-2009 o 12:48

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

magda1980 tylko malutkiej pępusia nie widać, a jak dla mnie to znak, że pieluszka powinna zostać zmniejszona. no ale każdy ubiera pieluszki, jak uważa że jest dobrze.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

u nas w użyciu były (i zaraz będą) tylko Ptit's dessous i BG.
    I zdecydowanie na korzyść PD. Ja je tak lubię, że nawet niespecjalnie mam chęć testować inne kieszonki.
    w sumie po Madzi są praktycznie nie ruszone zębem czasu, wkładki miękkie, napy trzymają. regulacja rozmiaru też jest ok. i jak tylko Marcelowi odpadnie ten nieszczęsny pępek to się w nie pakujemy))

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetta Zobacz posta
    magda1980 tylko malutkiej pępusia nie widać, a jak dla mnie to znak, że pieluszka powinna zostać zmniejszona. no ale każdy ubiera pieluszki, jak uważa że jest dobrze.
    ale po co ma mieć widoczny pępek?jesli jest całkowicie zagojony od trzeciego tygodnia zycia?
    jak ja ubrałam w HH roz.S po raz pierwszy to juz miała zagojony.
    no ale powód może jakis jest jeszcze,a ja nie znam?

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Wydaje mi się, że w dobrze dobranej i dopasowanej pieluszce pępek powinien być cały widoczny. No ale może się mylę.
    My w każdym razie mamy tak, że jak pępek niewidoczny, to pieluszka za duża i ja to widzę. A jak pieluszka dobrze dopasowana to pępek mamy na wierzchu.
    magda1980 śliczna twoja kruszyna w tych pielusiach.
    Zuzanna i Franciszek

Chustofanka Awatar Goswiek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

To widzę, że nie ma jednej doskonałej kieszonki? Teraz mamy chrzciny i za kaskę, którą dostaniemy chcę kupić właśnie kilka kieszonek, bo formowanki mam, a bardzo polubiłam kieszonki właśnie.
    Mam BG (mechaci się już, rzep jak to rzep jeszcze trzyma, ale długo nie używałam), mam też przepiękne kieszonki od naszych szyjących mam.
    Ale co mam teraz kupić? Już się pogubiłam Maja nie noworodek, ale chcę, aby ładnie się na pupie układało i nie była zbyt gruba Czekam na dalsze opinie

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Znów wychodzi na to, że każdemu odpowiada co innego
    Ja nieodmiennie będę chwalić Happy Heinys, zawłaszcza dla starszego dziecka. Bardzo je lubię, chociaż tak naprawdę trudno mi powiedzieć za co, a w pierwszej chwili wydawały mi sie do niczego.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustomanka Awatar Foxy Lady
    Miejscowość
    Warszawa Włochy :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    Foxy Lady a ile dziewczyna wazy?
    oj, wątek zdążył się rozwinąć
    pewna nie jestem ile waży, ale coś koło 5 kg i wygląda na to, że Wonderoosa dopiero zaczniemy używać

problemem kieszonek było też to (jeśli chodzi o noworodka), że miały za luźno wokół nóżek i zdarzały się wycieki kupy

a ja jeszcze lubię (od początku się sprawdzała) Swaddlebees kieszonka
    i do tego ładna , od początku też dobra jest Baby Kangas one size, choć mniej zgrabna na razie i mniej ją lubię, ale myślę, że to się zmienić może
    Helenka piękna 23 lipca 2009

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja opowiem na biezaco

Maly jak wyszedl ze szpitala wazyl 3 kg, uzywalismy od razu itti bitti SIo i Aio rozmiar S, obydwie dobre ale to oczywiste bo rozmiarowki

to samo sie tyczy fuzzi bunz rozmiar S, te mi najlepiej podchodza

bumgenius na poczatku przeciekal, od 2 dni jest dobry ale dziec dzis byl wazony i ma juz 3800 (jutro konczy 2 tygodnie )

a dzis bedziemy z tej okazji testowac w nocy wonderoosa wiec jutro zdam relacje

mam jeszcze rozmiarowa kieszonke od yetty ale niestety zawsze przeciekla za to jednak obwiniam wkladke ktora zrobilam ze sciereczek z mikrofibry, chyba jest zbyt waska

natomiast kieszonka onesize miounico jest narazie zbyt wielka i jeszcze nie probujemy

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    Ja nieodmiennie będę chwalić Happy Heinys, zawłaszcza dla starszego dziecka. Bardzo je lubię, chociaż tak naprawdę trudno mi powiedzieć za co, a w pierwszej chwili wydawały mi sie do niczego.
    wiesz,że ja mam to samo?

a kontynując temat poruszony przez Yettę o pępku-myślącw ten sposób uznałabym,że przy 6 kilowej Moreli wszystkie rozmiarowe pieluchy 3-6 kilo łącznie z jednorazówkami są nadal za duże bo zakrywają pępek.
    i wcale nie jest dziwolągiem moje dziecko,o nie

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    heh, z tym to sie liczylam. Trudno, zeby cale forum jednym glosem spiewalo peany na czesc jednej pieluchy Tak orietacyjnie chcialam poznac opinie za co ktore pieluchy cenicie i bardzo dziekuje za odpowiedzi, naswietlily mi temat

Kurtka z tym pepkiem to tez nie wiem o co cho. Jak Lu miala niezagojony to ja musialam gleboko pampki wycinac przy pepku, zeby jej nie urazaly, a pozniej to juz w zadnej pieluszce jej nie bylo widac pepka. Ani w wielo, ani w pampkach. Moze nie kazde dziecko ma pepek na jednej wysokosci?

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Z tym pępkiem, to tylko tak od siebie napisałam, jak jest u nas. Jak pieluszka za duża to zakrywała nam kawał brzuszka w tym pępek. Pampersy pamiętam już słabo i rzeczywiście pępuś był przez nie chyba zakryty. Jednak wielorazówkę, jak mamy dobrze dopasowaną, to pępek widać.

magda1980 zauważ, że na pierwszym zdjęciu w pieluszce bodajże IB widać wam pępuś, a w pozostałych pieluszkach nie. I ja mam wrażenie, że te pozostałe leżą zbyt wysoko, ale może się mylę, także nie bierzcie tego do siebie.
    Zuzanna i Franciszek

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

nie biorę do siebie,no coś Ty,tylko tak sobie kombinuję
    bo w sumie w każdej przy udkach jest idealnie dopasowane (choć co ciekawe,właśnie w IB najmniej),a na brzuchu i plecach mam gwarancję że nic nie wyleci,bo pielucha dość wysoko.
    ja myślę,że tylko formowanka powina być nisko-bez polaru mokry materiał na nerkach to chyba nic fajnego.
    a mój mąż ma pępal strasznie wysoko.

cd. recenzji-tots bots AIO mają kiepską chłonność niestety,chyba że na maksa się je dopakuje.

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

kurcze..ale czemu tylko te kieszonki
    np flexitot jest fajne Tootsa szybko wysycha i jest zgrabne
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

przyszlam zameldowac ze wonderoos sprawdzony podczas dwoch nocy sprawdza sie na dziecku 3800 g

Uprawnienia umieszczania postów