Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 52 z 52

Wątek: Najlepsza kieszonka

Chustomanka Awatar tamyk
    Miejscowość
    Mikołów

Domyślnie

A ja kocham BG Stosujemy odkąd mała skończyła miesiąc, dosyć intensywnie, bo mam mało i rzepy po 8 miesiącach dobrze trzymają a pielucha zgrabnie wygląda. Mam też wonderoos ale ich nie lubię. Moja Pyza waży 9kg, a one dalej wyglądają na za wielkie Poza tym nie lubię nap, bo nie mogę dobrze dopasować. teraz chcę coś dokupić, bo ciężkie suszenie na jesień nas czeka a nie wiem co. Jak długo ona w BG moze chodzić? Nie robią się potem za małe? Bo jak tak to kupię sobie po prostu więcej BG
    Idusia grudzień 2008, Jasinek luty 2011, Lelo kwiecień 2014

Chustofanka Awatar ursus_arctos
    Miejscowość
    Vantaa, Finlandia

Domyślnie

my mamy Fuzzi Bunz- jedna w rozmiarze S i jedna one size. Strasznie nie lubie tej one size, a moj maz juz w ogole dostaje cholery. Nie podoba mi sie ten system regulowania rozmiaru, takie gumki sa do dociagania i ciagle gdzies wylaza. S-ka jest fajna, nic nie odstaje, przylega ladnie do nozek. zaczelismy jej uzywac jak mloda byla tak pod cztery kilo. Aha, w tej one size odkleila sie jakas folia czy inne badziewie, trudno przez to wepchnac wklad.
    niedawno kupilam kieszonke BumGenius i to jest moja wielka milosc rzepy sa faktycznie nie najlepszej jakosci, ale pupa jest ksztaltna, nic nie przecieka.
    teraz sie przymierzam jeszcze do finskiego wyrobu- kieszonki myllymuksut, fajne wzorki sa. dam znac jak z jakoscia.

Doula
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustofanka Awatar myszka

Domyślnie

To ja dodam od siebie, ze uzywamy kieszonek one size odkad coreczka skonczyla miesiac (4 kg). BG czasem na poczatku rzeczywiscie przeciekal boczkami (sporadycznie), za to kieszonki Yetty - niezawodne . Uzywalabym wczesniej, ale czekalismy az pepek odpadnie
    W kazdym razie to nasze ulubione )) Polecam wszystkim!
    (moze jak taka reklame robie, to jakas znizke na otulacze dostane? kto wie?)

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

to co wkladacie do kieszonek yetty bo mi zawsze przecieka kieszonka. Wczoraj to Michas mial calego pajaca mokrego, nawet rekaw byl mokry

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

myszka napisałam pw.

Olapio
    czytam, ze ci moja kieszonka przecieka
    Tak sobie mysle, co do niej wkladasz?
    Bo ja do swoich i nie swoich kieszonek wkladam np:

- zwykla tetra zlozona w prostokat
    - prostokatna wkladka z 4 warstw mikrofibry (szyta lub od BG)
    - pieluszki frotowe bambusowe 50x50 bumbletots zlozone w prostakat
    - pieluszki tetrowe bambusowe "made by serafinka" zlozone w prostokat
    - recznik bambusowy "made by dominika79" zlozony w prostokat
    - recznik prostokatny made by ikea zlozony w prostokat
    - pieluszka tetrowa muślinowa Imse Vimse (ale poniewaz ona jest dosyc spora, to dodatkowej wkladki juz do niej nie dokladam)

Natomiast do pozostałych wkładek zawsze staram sie dorzucac dodatkową wkladke.
    A dodatkowymi wkladkami sa u mnie:

- maly kwadratowy recznik made by ikea
    - mala wkladka mikrofibra
    - mala wkladka bambus made by little miracles

Zdarzy mi sie nie dolozyc dodatkowej wkladki, ale zwykle to robie.

Olapio, a nie pomyslalas, ze moze polarek w pieluszce sie zatluscil? Moze sprobowalabys go odtluscic, czyli zamoczyc np w plynie do mycia naczyc na jakis czas, a potem pieluszke dobrze wyplukac i wrzucic do prania.
    Ostatnio edytowane przez yetta ; 28-09-2009 o 12:21
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

ja myślę,że to kwestia dopasowania pieluszki do ciałka i dostosowania czasu noszenia do rodzaju wkładki przede wszystkim.
    mi każda kieszonka przemoknie jeśli przetrzymam dziecię.
    Olapio- jak ubranko jest mokre to wkładka też czy jest sucha? sprawdzasz?
    jak sucha to kwestia dopasowania pieluszki do ciała.
    a czasem jest też tak,że pielucha po prostu nie pasuje w danym wieku dziecka.Marii BG nie przeciekał dopiero jak miała pół roku (wkładka była sucha),a wcześniej i odtłuszczałam i różne wkłady wsadzałam,i różnie zapinałam bumka.
    często też jak Morela była młodsza i spała na boku,wszystkie pieluchy ciekły bokiem.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

pieluszka jest chyba najlepiej dopasowana ze wszystkich jakie mamy, wiec to nie to

polarek chyba sie nie zatluscil, za kazdym razem piore pieluszki w nappy fresh, poza tym inne dzialaja dobrze

dzisiaj zlozylam inaczej wkladke i jeszcze przetestuje

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Przetestuj z różnymi wkładkami i daj znać.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chusteryczka Awatar Iwanna.T

Domyślnie

mam kilka BG i poza jakimś tam osłabieniem rzepów (ale po tylu miesiącach, to chyba mają prawo) to dla mnie kieszonka-wzór
    Roczniak śpi w niej (wkładka BG i konopna) i całą noc opędzamy bez zmieniania.

HH też fajne są, mamy je krócej niż BG, ale także są ok. Tylko wkładka od nich dużo mniej chłonna i trzeba lukać na tył pieluszki, bo dziura na wkładkę nie jest tak fajnie zabezpieczona jak w BG

Wonderoo - blee, nie lubię jednego rzędu napek, niezgrabiasz. Wkładki oryginalnej nie miałam.

PD - trzyma ok, polar już nie jest tak zabójczo miękki jak kiedyś (a wodę mamy miękką). Schnie szybko. Mniej zgrabna niż BG.

Co do miękkości wkładek: ja mam wszystkie miękkie od kiedy używam Bio D. no i ta miękka woda swoje pewnie robi.

Podsumowując: BG to moi ulubieńcy.
    Asinus asino pulcherrimus

Chusteryczka Awatar polaquinha
    Miejscowość
    Łodź

Domyślnie

hmmm, mam kilka BG, Wonderka, itti bitti (juz za male) i kieszonki Yetki i z naszego doswiadczenia najlepsze sa te nasze "rodzime" czyli Yetkowe
    Choc zadne z nich mi nie przeciekaja. Chociaz... Itti bitti potrafily mi przemoknac jakos tak srodkiem (nie do pomyslenia na noc)

Kiedys szalałam za BG ale zaczął szczerze mnie wqurza ten cieniutki welurek, ktory nie izoluje wilgoci Ja niestety z tych matek przewrazliwionych na tym punkcie. Tym bardziej ze Marcel ma tendencje to odparzania. Wiec oprocz wkladki chlonnej (BG, BM, ikea lub tetra) laduje zawsze do srodka wkladeczke polarkowa... Do wonderka tez.
    Tylko taki mikropolarek jak w Y. (nie wiem w jakich pieluszkach jest jeszcze mikropolarek ale jakos malo tego dociekałam -przyznaję sie bez bicia) sprawdza mi sie na dluzej.

Anyway, pieluszki zmieniam po 1,5-2 godz. i wtedy to mi przecieka tylko jak zle założe. A na to już nie ma bata

A w ogóle to ostatnio strasznie spodobal mi sie pomysl formowanych kieszonek i na to otulaczyk.

"Najwspanialszym prezentem, ktorym mozesz obdarowac druga osobe,
    jest podarunek w postaci twojego oczekiwania sukcesu tej osoby"

Abraham "Prawo Przyciagania"

Chustomanka Awatar Foxy Lady
    Miejscowość
    Warszawa Włochy :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    przyszlam zameldowac ze wonderoos sprawdzony podczas dwoch nocy sprawdza sie na dziecku 3800 g
    a u mnie nadal nie
    dziecinka podchodzi pod 5 kg, ale pieluszka ZDECYDOWANIE za szeroka w kroku - bez szans, musiałabym upychać
    więc jeszcze poczeka

Za to Fuzzy Bunz rozmiar S - ta wreszcie dobra i się sprawdza póki co
    Helenka piękna 23 lipca 2009

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karhu Zobacz posta
    my mamy Fuzzi Bunz- jedna w rozmiarze S i jedna one size. Strasznie nie lubie tej one size, a moj maz juz w ogole dostaje cholery. Nie podoba mi sie ten system regulowania rozmiaru, takie gumki sa do dociagania i ciagle gdzies wylaza. S-ka jest fajna, nic nie odstaje, przylega ladnie do nozek. zaczelismy jej uzywac jak mloda byla tak pod cztery kilo. Aha, w tej one size odkleila sie jakas folia czy inne badziewie, trudno przez to wepchnac wklad.
    niedawno kupilam kieszonke BumGenius i to jest moja wielka milosc rzepy sa faktycznie nie najlepszej jakosci, ale pupa jest ksztaltna, nic nie przecieka.
    teraz sie przymierzam jeszcze do finskiego wyrobu- kieszonki myllymuksut, fajne wzorki sa. dam znac jak z jakoscia.
    za 3-4-5 meisiecy one size bedzie akurat..
    a moze kilogramowo powinnam podac? moj wazy ok 9 kilo i jest ok

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Uprawnienia umieszczania postów