Pokaż wyniki od 1 do 20 z 32

Wątek: Little lamb

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar eM.

Domyślnie

Odkopię z otchłani.
    Mam kilka formowanek LL bambus i mikrofibra i coś się z nimi dogadać nie mogę.
    Może ktoś z was używa obecnie i poradzi.
    Córka waży ponad 4 kg, może 4,2 kg i jak sama formowanka leży i wygląda super tak z otulaczem LL mam problem. Nie mogę go jakoś dopasować żeby nie było luzów przy nóżkach i przecieków. Ogólnie po złożeniu otulacza wygląda trochę jak zawodnik sumo
    Czy otulacze są jeszcze za duże czy ja po prostu nie potrafię ich prawidłowo zamontować? Szukałam w sieci jakiś podglądowych zdjęć żeby zobaczyć jak na niemowlaku wygląda formowanka+otulacz, ale nie mogę nic znaleźć. Używał ktoś może tych formowanek z innymi otulaczami? Jakimi? Te LL wydają mi się długie i te rzepy takie sztywne Chyba, że to ma tak wyglądać.
    A 03.2017
    M 11.2020

eM. nie Em

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eM. Zobacz posta
    Odkopię z otchłani.
    Mam kilka formowanek LL bambus i mikrofibra i coś się z nimi dogadać nie mogę.
    Może ktoś z was używa obecnie i poradzi.
    Córka waży ponad 4 kg, może 4,2 kg i jak sama formowanka leży i wygląda super tak z otulaczem LL mam problem. Nie mogę go jakoś dopasować żeby nie było luzów przy nóżkach i przecieków. Ogólnie po złożeniu otulacza wygląda trochę jak zawodnik sumo
    Czy otulacze są jeszcze za duże czy ja po prostu nie potrafię ich prawidłowo zamontować? Szukałam w sieci jakiś podglądowych zdjęć żeby zobaczyć jak na niemowlaku wygląda formowanka+otulacz, ale nie mogę nic znaleźć. Używał ktoś może tych formowanek z innymi otulaczami? Jakimi? Te LL wydają mi się długie i te rzepy takie sztywne Chyba, że to ma tak wyglądać.
    Ja też się nigdy nie dogadałam z tymi otulaczami. A na formowanki LL zakładam na przykład Flipy i dają rade

Chusteryczka Awatar eM.

Domyślnie

Dzięki kornflejka.
    Próbowałam dzisiaj mikrofibrę z flipem, ale lekki przeciek był, na dole przy nóżce jednej. Może mój Flip ma luźne gumki, albo A. ma za chude nóżki

Spróbuję jeszcze się zaprzyjaźnić z LL, a jak się nie uda to trzeba będzie się pożegnać.

edycja: z innymi wkładami Flipy ok, to te formowanki jakieś dziwne są

kornflejka a od jakiej wagi dziecka używałaś LL?
    A 03.2017
    M 11.2020

eM. nie Em

Chusteryczka Awatar eM.

Domyślnie

Użyłam otulacza TotsBots, jest bardziej miękki niż LL i na razie nie ma przecieków.

Ogólnie formowanki są dla mnie dziwnym wymysłem Całe nasiąkają i potem cała pupa jest mokra. Jakoś się nie mogę do nich przekonać, no ale używam
    A 03.2017
    M 11.2020

eM. nie Em

Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Pzepraszam przegapiłam Twoje pytanie. Pytasz o otulacze LL? Bardzo szybko się ich pozbyłam jeszcze przy synku, przy Irence nie uzywalam w ogole. Formowanek rozmiar 2 uzywa Irenka nadal (ma około 9 kg)

Chusteryczka Awatar eM.

Domyślnie

My używamy roz. 1 na razie, waga 4,5 kg.

Jak na razie otulacz TB jest ok, przetestuję raz jeszcze Flipa, zobaczymy.

Dziękuję kornflejka za pomoc.
    A 03.2017
    M 11.2020

eM. nie Em

Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eM. Zobacz posta
    My używamy roz. 1 na razie, waga 4,5 kg.

Jak na razie otulacz TB jest ok, przetestuję raz jeszcze Flipa, zobaczymy.

Dziękuję kornflejka za pomoc.
    nie ma za co aha - jedynki tez uzywalismy. tylko z chyba z noworodkowymi otulaczami kokosi albo z welnianymi gatkami stochenwiege

Uprawnienia umieszczania postów