Pokaż wyniki od 1 do 20 z 35

Wątek: ksiegarnie on-line i nie tylko

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Sowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Zamówiłam w tym tygodniu stos książek ze Składnicy, właśnie tych mocno przecenionych (Korek też ). W sprawie jednej pan dzwonił, że jest mocniej uszkodzona i czy ją chcę, przesłał zdjęcie - to było małe rozdarcie okładki na grzbiecie. Pytałam przy okazji o resztę, w jakim są stanie i zapewniał, że tylko małe ryski itp. Zobaczymy, jestem ciekawa co przyjdzie, ale jeśli nie będzie gorszych uszkodzeń niż to rozdarcie, to powinno być OK.
    A. VI 2014

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowa Zobacz posta
    Zamówiłam w tym tygodniu stos książek ze Składnicy, właśnie tych mocno przecenionych (Korek też ). W sprawie jednej pan dzwonił, że jest mocniej uszkodzona i czy ją chcę, przesłał zdjęcie - to było małe rozdarcie okładki na grzbiecie. Pytałam przy okazji o resztę, w jakim są stanie i zapewniał, że tylko małe ryski itp. Zobaczymy, jestem ciekawa co przyjdzie, ale jeśli nie będzie gorszych uszkodzeń niż to rozdarcie, to powinno być OK.
    Mnie trafiło bardzo zniszczone zamówienia. Zamawiając z allegro od nich książki były w nienagannym stanie, ale na all drożej mają. Gdzies pisałyśmy w wątku innym o tym żeby prosić o zdjęcia przez wysyłką, ale były opinie że z realizacją ciężko, co mnie w sumie nie dziwi. Na all pomyślałam, że opcja paczkomat zapenia darmowy zwrot w razie wu i to też jakaś metoda.

Chusteryczka Awatar Sowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

No właśnie pamiętam, że pisałaś o tych zniszczonych książkach, tym bardziej się zdziwiłam, że pan zadzwonił i dopytywał, czy na pewno może taki egzemplarz do mnie wysyłać. No nic, nie gdybam, dam znać jak przyjdą, na razie pokonały kilka miejscowości i leżakują w Lisim Ogonie (tak mi mówi strona do śledzenia przesyłek)
    A. VI 2014

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowa Zobacz posta
    No właśnie pamiętam, że pisałaś o tych zniszczonych książkach, tym bardziej się zdziwiłam, że pan zadzwonił i dopytywał, czy na pewno może taki egzemplarz do mnie wysyłać. No nic, nie gdybam, dam znać jak przyjdą, na razie pokonały kilka miejscowości i leżakują w Lisim Ogonie (tak mi mówi strona do śledzenia przesyłek)
    Z tego samego zamówienia w stanie do dopracowania dostałam Gellner Wścibskich za mniej niż 6 zł, tylko z ponaklejanymi promocjami 3za2 itp. Mokre chusteczki poszły w ruch i stan jest idealny. Jakies inne trzy czy cztery tez zostawiłam, ale większość zamówienia poszła do zwrotu a koszt wysyłki książke, cięęęężkie, to nie opłacalny interes. Te które zostawiłam to okładki tez szorowałam mokrymi chusteczkami, bo brudne, oczywiście okładki twarde. Drugiego dnia przyszło do mnei zamówienie z nieprzeczytane i dobreksiążki i jak zobaczyłam lśniące nowe piękne okładki, to była większa radość i to było to. Coś się trafi w tanich , ale to zawsze kot w worku.

Chustomanka

Domyślnie

składnicę lubię odebrałam w ostatnim czasie 3 zamówienia, czwarte w drodze (i to dość duże, poza 3cim to po kilkanaście/kilkadziesiąt książek ) przy pierwszym i drugim gość dzwonił - pierwszym razem, że nie ma jakiejś książki i czy we coś sobie chcę dobrać, czy ma mi zrobić za nią zwrot, za drugim razem mówił, że jedna książka jest zalana i nie nadaje się do wysyłki; wtedy też dość długo pogadaliśmy co jeszcze będą wystawiać, kiedy, co mają na stanie itp. (podejrzewam, że za pierwszym razem to "nie ma" też mogło znaczyć "nie nadaje się", tylko skrót myślowy...); książki przyszły w większości bez zarzutu... w większości, bo kupiłam "księgę dźwięków" i niestety książka już była rozwarstwiona (wierzę, że można było tego nie zauważyć, bo to od środka, a przy przestawianiu i pakowaniu nie trzeba przecież otwierać książki - na zewnątrz nic nie widać) i jeszcze jedna książka (jakaś mała broszurówka) była właśnie trochę zalana; inne zauważone "uszkodzenia" to lekko obite rogi (tzn nie równiutkie, tylko jakby ktoś oparł książkę na tej części) - trzeba się przyjrzeć, żeby je widzieć, a np. jedna książka była w folii jeszcze nawet, ale miała wgniecenie na okładce (grubej) od mocnego spięcia taśmą do pakowania książek
    miałam w paczce jeszcze coś z czuczu, to pudełko było lekko zgniecione w jednym miejscu, środek bez zarzutu
    generalnie więc nie narzekam, wg mnie książki są w takim stanie, że spokojnie nawet na prezent mogą iść - wg mnie jak ktoś nie wie, że to książki "z odrzutu" i nie będzie się doszukiwał dlaczego są tańsze, to nawet nic nie zauważy
    /mam nadzieję, że po tym zamówieniu, które jeszcze nie jest u mnie, nie zmienię zdania...

Chusteryczka Awatar Sowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Przyszło. Jedna książka z tyłu porysowana czymś ostrym (ale nie jakoś dramatycznie), jedna ma naderwaną na 2 cm jedną stronę, plus ta wspomniana z naderwaną okładką. Reszta ma głównie obtłuczone rogi albo jakieś mini otarcia, niektóre nie wiem czemu zostały przecenione. Także ogólnie suuuuper

No i mamy dwa pakiety kart (Korek i Mam oko na miasteczko) za grosze, ale się cieszę
    A. VI 2014

Chustoguru

Domyślnie

Edit.
    Ostatnio edytowane przez martamwmw ; 13-02-2017 o 22:50

Uprawnienia umieszczania postów