Aniu ilustracje w środku czarno białe. Nie jest ich jakoś dużo.
Aniu ilustracje w środku czarno białe. Nie jest ich jakoś dużo.
Nasze ostatnie zakupydla dziecka 5+
Wszystko juz przeczytane.
Seria czytam sobie jest bardzo ciekawa i zaskakująca w treści, R chętnie je "czyta".
Zgadnijcie. Która najbardziej przypadła do gustu?
Granie na pianinku. Ma bardzo przyjemny dźwięk, nie za głośny. Nie da się go regulowac.
Pszczoły są super, duży format i mnóstwo wiedzy.
Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15
Dorocie, napisz coś więcej o tym pianinku? Są tam zapisy nutowe czy tylko kolorowe kropki?
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
jeśli o "pianinka" chodzi to to Graj i Śpiewaj. Świąteczne Melodie. Pianinko
zasada pewnie taka sama dla wszystkich, jest pięciolinia a na niej zaznaczone kolorami i cyferkami; fajne dla małych łapek a same dziecko szybko się uczy grać co sprawia szczerą radość
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
Dziękichyba kupię młodym, bo na razie zarzynają ojcowską yamahę
![]()
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
Soul one mają miękkie kartki?
Chani, w książeczce nie ma zapisu nut tylko kolorowe kropki, które stosunkowo łatwo opanować. Działają też te czarne klawisze. Warto na początku przeczytać z dzieckiem. Bardzo polecamy!
Widzę, że dziewczyna się wkręcila i będzie trzeba pomyśleć o czymś w stylu Yamahy.
Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15
Mamru, chodzi o Miko? Odpowiem za Soul, mają miękkie kartki, ale naprawdę porządne. W porównaniu np do Bolusia, Miko ma minimalnie cieńsze.
Tak Anetko, o Miko pytałam. Dzięki. Wpisze na listę![]()
Oj kusicie tym Miko i ta cena 4,5 zł za sztukę przy zakupie pakietua ile kosztuje przesyłka? Zamawiałyście z Wydawnictwa? http://www.wydawnictwomd.pl/p168,zes...8-ksiazek.html
Wruuu, ja kupowałam w nieprzeczytane.pl, tam też tak tanio
właśnie też skuszona przeglądam gdzie dostępna całość
/wruuu - a może by nam się opłaciło kupić 2 pakiety i przesyłka na pół? a może jeszcze jacyś chętni się znajdą z Krakowa?![]()
Kusicie tym mikoa dla jakiego to wieku? I czy wszystkie są fajne? Może ktoś zrobić zdjęcia środka?
tutaj przykładowe http://www.maluszkoweinspiracje.pl/2...ie-z-wami.html
Odnośnie MIKO
Kupowałam pakiet i zapłaciłam 49 zł z przesyłką.
Kiedy przyszła paczka, nie dało się nie zauważyć ceny przesyłki (na poczcie ktoś bardzo wyraźnie napisał cenę za przesyłkę) 19 zł - waga ponad 2kg.
Odnośnie pianinka - po co takim maluchom zapis nutowy?
Mój syn uczy się od dwóch lat grać na skrzypcach (ma 5 lat) i nadal nie zna nut.
Co prawda w metodzie suzuki gra się ze słuchu, ale rozmawiałam na temat nut z nauczycielką syna oraz nauczycielami na warsztatach suzukowych (bo starsze grupy maja nuty, książka do ćwiczeń od samego początku też jest z nutami).
I powiedziano mi, że takim małym dzieciom nie wprowadza się nut.
Z nutami tak samo jak z czytaniem, w pewnym okresie życia dopiero zaczynamy się uczyć czytać.
Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 21-03-2016 o 10:57