Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: z chusty przesiadamy się do poucha..

Chustonoszka Awatar lola

Domyślnie z chusty przesiadamy się do poucha..

stąd zielona nieco jestem
    -czy te materiały( z Hotslings np) sa jakies "wysokospecjalistyczne" jak w chustach?
    chodzi mi o to,czy samoróbki są tak samo dobre i zdrowe jak firmówki

bo tu widzę,że na allegro kupie poucha za 15zeta,a HotSlings są nawet sto razy droższe..
    od czego to zalezy?od metki?
    Synalek marcowy
    Córeczka lipcowa

Chusteryczka Awatar m.m.

Domyślnie

nie widziałam poucha samoróbki. zalety firmowych to: specjalny lekko rozciągliwy materiał, wypełniony brzeg pod kolankami i specjalne szwy. może pożycz najpierw od kogoś albo przymierz na spotkaniu.
    Duży 12.06.2000 i Malutka 09.09.2008.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myszamisiowa Zobacz posta
    nie widziałam poucha samoróbki. zalety firmowych to: specjalny lekko rozciągliwy materiał, wypełniony brzeg pod kolankami i specjalne szwy. może pożycz najpierw od kogoś albo przymierz na spotkaniu.
    a ja widziałam masę samoróbek to prosta w szyciu chusta.. i nie każdy pouch ma wypełnienie na brzegu - zależy od producenta.
    ale zazwyczaj materiały są atestowane i dołączona jest instrukcja. Materiały też nie są rozciągliwe HS ma serię lekko rozciągliwych ale inni zazwyczaj wykorzystują dobrze podtrzymujące nierozciągliwe tkaniny.

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Miałam już poucha z żakardowej bawełny pościelowej (bardzo dobry) i z żakardowego obrusa (rewelacyjny), a także z flaneli (tyż dobry). Szyte przez mnie. Bez żadnych wypełnień, bo nie lubię, za to szersze niż standard, bo lubię. I pewnie nigdy nie kupię "firmowego", bo żaden nie będzie tak dobrze dopasowany do mnie, jak własnoręcznie uszyty

Chustofanka Awatar Agakakaka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lola Zobacz posta
    bo tu widzę,że na allegro kupie poucha za 15zeta,a HotSlings są nawet sto razy droższe..
    od czego to zalezy?od metki?
    sto razy 10 razy to widziałam, ale sto

Domyślnie

Pouch Hotslings świetnie wygląda, materiał ma piękny wzór i super jakościowo jest. Te wypełnienia są niezastąpione moim zdaniem. Ja mam dwa i je kocham.

Uprawnienia umieszczania postów