Pokaż wyniki od 1 do 20 z 604

Wątek: Stripping i "czyszczenie" pieluch

Mieszany widok

Chustofanka Awatar AnnaM
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

no i każdy nich sobie pierze jak chce ja piorę w olejku tzn dajęgo do przegródki na proszek i do tego sodę, nie daję wogóle proszku, piorę na 60 stopni. i posiadam naturalne olejki eteryczne za ok10-15zł to nie majątek, ale działają, bo na choroby też działają, do płukania gardła czy przy przeziębieniu.
    wg chemika olejki nie działają wg farmaceuty tak, są na rynku leki homeopatyczne, które dla jednego są bzdurą, inni tak leczą się całe życie. de gustibus non est disputandum

Chustonoszka Awatar atsumi
    Miejscowość
    Łódź/Teofilów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AnnaM Zobacz posta
    no i każdy nich sobie pierze jak chce ja piorę w olejku tzn dajęgo do przegródki na proszek i do tego sodę, nie daję wogóle proszku, piorę na 60 stopni. i posiadam naturalne olejki eteryczne za ok10-15zł to nie majątek, ale działają, bo na choroby też działają, do płukania gardła czy przy przeziębieniu.
    wg chemika olejki nie działają wg farmaceuty tak, są na rynku leki homeopatyczne, które dla jednego są bzdurą, inni tak leczą się całe życie. de gustibus non est disputandum
    No jasne!!

Chustofanka Awatar Trzeciaczek
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Ja prałam z dodatkiem olejku to na pieluchach mam takie dziwne ciemne plamy. Myślałam że o pralka ale okazuje się że odstawilam olejek i dziwnym trafem plam nie ma. A olejku też jakiegoś taniego nie kupiłam 14zł w sklepie zielarskim zapłaciłam. Pić na wodę z tym olejkiem a mąż zły bo mu dwie koszule zniszczylam bo do ciuchow prania też dawałam.
    Mąż: 25.12.2013 Młody 24.08.2015. godz 18:18.
    KOCHAM WIĘC NOSZĘ

Domyślnie

A ja w ogóle nie polecam prania w wodzie i olejku (nie wspominając już o sodzie). Od kiedy zaczęłam kombinować PUL-e mi poskrzypują a formowanki zaczęły mi łysieć. Do tego pupa jak nigdy zaczęła się odparzać. Na szczęście kwaskowanie+stripping i pranie jak do tej pory w proszku i NF rozwiązało sprawę, skrzypienie ustępuje, dalszego zniszczenia formowanek nie obserwuję, pupa jak ta lala. Sodę czasem dodaję tylko do wkładów, olejek - tylko dla zapachu. Nie chcę wiedzieć, co się działo w tych pieluchach, skoro zaczęły łysieć, ale na pewno woda i olejek nie dały temu rady.

Chustofanka Awatar Trzeciaczek
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Chyba też zaprzestane sody używać. Chociaż nie zauważyłam łysienia. Z pull-ami staram się nie kombinować. Ja piore w płynie do prania persila + niemiecki antybakteryjny płyn Persila. Nic nie skrzypi nie łysienie i nie śmierdzi
    Mąż: 25.12.2013 Młody 24.08.2015. godz 18:18.
    KOCHAM WIĘC NOSZĘ

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Okej, jest sprawa: wyciągnęłam ze strychu pieluchy po Zosi. Obraz nędzy i rozpaczy. Poplamiona tetra i formowanki, pewnie złogi skamieniałe już na amen. Podpowiedzcie, jak przeprowadzić ostrą kurację odmładzającą Od czego zacząć?

Chustomanka Awatar fasolkaija
    Miejscowość
    Jastrzębie - Zdrój (śląskie)

Domyślnie

PUL-e też kwaskujecie i pierzecie w 90 stopniach ??

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fasolkaija Zobacz posta
    PUL-e też kwaskujecie i pierzecie w 90 stopniach ??
    Nie. To może uszkodzić pul

Uprawnienia umieszczania postów