Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: nosidło ergonomiczne stokke poproszę o opinie

Chustonówka

Domyślnie nosidło ergonomiczne stokke poproszę o opinie

http://www.youtube.com/watch?v=QAJBT...ature=youtu.be

znalazłam coś takiego ponieważ jestem niezbyt doświadczoną nosidłową poprosze o opinie i wasze spostrzeżenia

Chustoholiczka Awatar karolinka251
    Miejscowość
    warszawa-kamionek

Domyślnie

wiesz co szczerze za 250$ to ja bym kupiła inne. jak dla mnie za dużo sprzączek, klamerek...

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

w mordę strzelił!!! i jeszcze ta pozycja przodem do świata normalnie zbrodnia na żywym organizmie
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Chustonówka

Domyślnie

no właśnie tez to przodem do świat zmroziło mi z lekka krew w żyłach co to za ergonomik.....no to zostaje mi myślenie dalej... młody 9 miesięcy 10 kg. potrzebuję nosidła dorywczo czyli pójscie do sklepu przedszkola po domku itp. budżet ograniczony no i myslałam o ergobaby alboooo....no własnie jaka alternatywa? czy te nosidła eco womaru są godne uwagi a moze polować na używke tula /śliczne są i serce aż się rwie do nich/ do jakich gabarytów dziecięcych nosidło mi posłuży ...wiem pytań wiele

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja bym nie kupiła.
    o ile dziecko na plecach wygląda jako tako, to przodem do świata
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

jego "ergonomiczność" polega na tym ze można uzyskac pozycję żabki...i tyle, bo ono nie jest stricte miekkie, jest cos między dzieckiem a rodzicem, czyli niekoniecznie scisle przylega, nie ma tez typowego pasa biodrowego, więć nie da się go założyć niżej w przypadku wyższego dziecka, bo od razu zmienia się rozłożenie ciężaru...
    no i z tyłu to jakis pancerz, ugotowac się mozna...
    zobaczcie na 32 sekundę, kobieta się pochyla i wszystko jej odstaje, pod panelem... czyli cały ciężar na ramionach.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

zajrzyj u nas na bazarek, sama napisz, że szukasz nosidła, mnie tuli nie podpadło, ale ono rzeczywiście jest dla dzieci większych, więc dla was mogłoby być dobre, oni teraz chyba zmienili nazwę na Tula oraz wypuścili nową serię ( oprócz klasycznej) dla dzieci powyżej 1,5 r ż, czyli jeszcze większe niż dotychczas robili
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Nie podoba mi się. Za tą kasę można mieć kilka fajnych nosideł (jednocześnie). Na szybkie wyskoki polecam niezmiennie scootababy. Używane spokojnie kupisz za 200-300,-, a nosidła szyte są z takich materiałów, że się wolno niszczą.
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Chusteryczka

Domyślnie

matko, ale dziwadlo!!!!
    na pewno bym nie kupila, bo nie przekonuje mnie material miedzy rodzicem a dzieckiem, pozycja przodem, usztywnienie w okolicach karku, ktore to mozna wspanialomyslnie (jak w bejbibjornach) wywinac , oraz pancerz na plecach noszacego.
    generalnie rzecz biorac pomyslowosc marketingowcow mnie zadziwia
    K. 2009M. 2012

Chustomanka Awatar gienia
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

KOSZMAR! Na bardzo, bardzo upartego można znaleźć tylko jedną zaletę: cały świat nie pędzi ci na pomoc, jak musisz wrzucić malucha na plecy poza domem. Ale zaręczam, że zawiązanie MT na plecach to kwestia wprawy i tylko postronni obserwatorzy są przekonani, że dziecko zaraz nam wyleci.
    Zdecydowanie odradzam!

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

zaczyna się trudna era post-wisiadeł, w których następuje próba zadbania o biodra.... nawet nie mamy na to słowa w naszym slangu, dziecko już nie wisi teoretycznie a wciąż to nie ma nic wspólnego z dobrym noszeniem.

trudna, bo w jakimś stopniu odpada pierwszy i najprostszy argument przeciwko noszeniu w tych urządzeniach czyli niefizjologiczna pozycja bioderek. To, że nogi u noworodka nie mogą być tak rozszpagatowane, może być już dla wielu rodziców tylko niuansem a nie zasadniczą kwestią zrozumiałą łatwo w przypadku wisiadeł. Żeby odradzić takie stokke trzeba się znacznie bardziej nagimnastykować słownie...

A szkoda... niewykorzystany potencjał producenta z renomą i możliwościami designerskimi i budżetowymi.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

- a powiedzcie mi, dlaczego nikt takiej reklamy nie nakręcił dla dobrego nosidła albo chusty? Bo mnie się podoba (reklama...), muzyka, taniec, bliskość, radość... Ja się nabrałam

A ktoś wie jak się przerabia dyndadełko na to na plecach? Bo to przecież zupełnie inaczej wygląda ten maluch z przodu (happy hips, dobre sobie...). Zapinają do góry nogami czy jak?

I ten zameczek na plecach, urocze... W sumie zawsze mnie zastanawia po co producenci tak komplikują budowę no/wisideł (ergo, nie-ergo, jak leci...) - żeby uzasadnić wydanie takiej kasy? Chyba nie, bo wisiadła za 30zeta mają mega ilość sprzączek, dopinek, pasków, kapturków...
    Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 05-03-2012 o 10:05
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonoszka
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Podbijam wątek, bo mam pytanie. Moja niedoświadczona w temacie siostra kupiła te nosidło i nosi swoją córę, na szczęście z panelem i przodem do siebie (nie w stronę świata).Niby to pozycja żabki, ale trochę tak jakoś dziwnie. Ja mam doświadczenie z Tulą więc możemi się tylko wydaje. Pytanie mam tylko czy malutka nie ucierpi przy takim noszeniu? Siora tacha ją głównie do i ze żłobka i jak musi do sklepu iść. Zastanawiam się czy nie kupić jakiejśużywki typu manduca albo coś.Nie chcę od razu zrażać siory donoszenia, ajednocześnie mam obawy. Pomóżcie.

Chusteryczka Awatar Leoni
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

wg mnie to zwykłe wisiadło, tylko bardziej ekskluzywne

Chustonoszka
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leoni Zobacz posta
    wg mnie to zwykłe wisiadło, tylko bardziej ekskluzywne
    Po czym tak wnioskujesz?Zdaję sobie sprawę, że to wisiadło w opcji bez panela, ajednak z panelem to nogi są rozstawione jak w ergonomiku, tylko nie wiem, czy nie jest za sztywne.... Nie wiem jak to delikatnie wytłumaczyć siostrze. Chcę mieć prewność żenoszenie w czymś takimmoże zaszkodzić. Ktoś ma jakieś fachowe opinie z wytłumaczeniem dlaczego nie takierizwuązanue, a inne?

Chusteryczka Awatar Leoni
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

wydaje mi się że panel za sztywny, na filmiku dziecko też "lata" tzn nie jest mocno przytulone do rodzica
    zresztą dziewczyny wyżej już napisały co i jak
    ...no i jeszcze ta możliwość noszenia przodem do świata...

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Mozesz tez uzyc argumentu wygody rowniez siostry. Jesli w porzadnym nosidle jest ciezar dziecka rozlozony lepiej, to i ona skorzysta, lepszy komfort noszenia, przyjemniej, zdrowiej dla kregoslupa
    Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014

Uprawnienia umieszczania postów