Pokaż wyniki od 1 do 20 z 244

Wątek: wstydzicie sie używania wielorazówek?

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Baryczka
    Miejscowość
    Dolina Baryczy

Domyślnie

Ja teraz to bym się wstydziła młodego na wyjście w pampka ubrać nasza pediatra już przetrawiła nasze nowatorskie podejście (wielopieluchy, kp, blw, naturalne leczenie i kosmetyki), ale o wielo zbytnio nie wypytuje. Za to w poradni na wczesnej interwencji musiałam cały wykład nt wielopieluchowania wygłosić Dumna jestem z tego, ze młody nosi wielopieluchy. Nie mogę doczekać się lata, sąsiedzi zobaczą suszący się stosik, a inne mamy na placu zabaw zzielenieją z zazdrości

Chustomanka Awatar vinga89

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baryczka Zobacz posta
    Dumna jestem z tego, ze młody nosi wielopieluchy. Nie mogę doczekać się lata, sąsiedzi zobaczą suszący się stosik, a inne mamy na placu zabaw zzielenieją z zazdrości
    hehe podpisuję się obiema rękami pod tym!

Chustoholiczka Awatar Ola D.
    Miejscowość
    Krosno <3

Domyślnie

Mój synek ślicznie wygląda w wielo, ale rzadko zakładam mu je na wyjścia - tylko wtedy, kiedy wiem, że wrócimy bez potrzeby zmieniania. Zatem - do naszej przychodni tak, ale do szpitalnej poradni na drugim końcu miasta już nie. Nie wstydzę się wielopieluchowania, ale smrodku zużytego wkładu już tak, a nie znalazłam jeszcze worka, w którym by tego nie było czuć - jeśli któraś z Was ma do sprzedania, to jestem chętna, bo przerabiałam już PULowy worek pupusa - i 1:0 dla pieluch Juliana.
    Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
    :

Chustofanka Awatar Baryczka
    Miejscowość
    Dolina Baryczy

Domyślnie

U nas super się sprawdza foliowy worek z żyłką z ikea- niebieski bądź zielony spokojnie zmieści 4 pieluszki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ola D. Zobacz posta
    Mój synek ślicznie wygląda w wielo, ale rzadko zakładam mu je na wyjścia - tylko wtedy, kiedy wiem, że wrócimy bez potrzeby zmieniania. Zatem - do naszej przychodni tak, ale do szpitalnej poradni na drugim końcu miasta już nie. Nie wstydzę się wielopieluchowania, ale smrodku zużytego wkładu już tak, a nie znalazłam jeszcze worka, w którym by tego nie było czuć - jeśli któraś z Was ma do sprzedania, to jestem chętna, bo przerabiałam już PULowy worek pupusa - i 1:0 dla pieluch Juliana.
    hmm zdjęta z pupci pieluszka ci śmierdzi? może czas wkłady lepiej doczyścić

Chustoholiczka Awatar Ola D.
    Miejscowość
    Krosno <3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vinga89 Zobacz posta
    hmm zdjęta z pupci pieluszka ci śmierdzi? może czas wkłady lepiej doczyścić
    To ja już nie wiem, co robię źle, wkłady porządnie prane, wirowane, kwaskowane, odtłuszczane przynajmniej raz w miesiącu... trzymają jak stal, ale po 2,5-3h na pupie czuć je niestety. Zwykle zmieniam co 2h, a wiadro trzymam na balkonie:/
    Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
    :

Domyślnie

To ja już nie wiem, co robię źle, wkłady porządnie prane, wirowane, kwaskowane, odtłuszczane przynajmniej raz w miesiącu... trzymają jak stal, ale po 2,5-3h na pupie czuć je niestety. Zwykle zmieniam co 2h, a wiadro trzymam na balkonie:/
    zapaszków nie było jak był tylko na cycu, potem też nam się pojawiło.też nie wiem co źle robiłam. zrezygnowałam z kieszonek na rzecz formowanek.jestem zdowolona, jakoś łatwiej mi doprać i utrzymać w dobrej kondycji formowanki

Domyślnie

Ediczek nam nawet formowanki po całej nocy na pupie nie śmierdzą, dopiero w wiaderku zaczynają "pachnieć". może faktycznie następne zębole idą?

Chustofanka Awatar ismeril84
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja mam po prostu woreczek strunowy. Nie PUL tylko plastikowy. Daje radę

Chustofanka Awatar ismeril84
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mnie też ostatnio pieluszki smierdzą, pomimo odtłuszczania i moczenia w napiszreszu co ok. 2 tygodnie. No ale Młodemu idą zęby, więc pewnie dla tego.

Chustonoszka

Domyślnie

lato, to mój ulubiony czas na lansowans w wielorazówkach Zawsze zakładałam dziecku najbardziej kolorowe i wesołe otulacze i zawsze znalazła się jakaś mama, która zainteresowała się, to moje dziecię ma na pupie. A ponieważ uwielbiam opowiadać o wielo i zarażać tym kolejne mamy, to mi to odpowiadało. I tak trzeba, żeby inne mamy zobaczyły, że jest coś takiego jak pieluszka wielorazowa, i że noszą ją dzieci zwykłych normalnych mam. Najczęściej te mamy gdzieś kiedyś słyszały, ale nigdy nie widziały lub nawet nigdy o nich nie słyszały!
    A do lekarza obowiązkowo, ich też trzeba edukować i uświadamiać. Jak przyjdzie do nich mama z dzieckiem z mega odparzeniami, to powinni takiej mamie podsunąć pomysł z pieluszkami wielo.
    Ostatnio edytowane przez klucha ; 11-02-2015 o 09:21

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ismeril84 Zobacz posta
    Mnie też ostatnio pieluszki smierdzą, pomimo odtłuszczania i moczenia w napiszreszu co ok. 2 tygodnie. No ale Młodemu idą zęby, więc pewnie dla tego.
    zrób stripping, zwłaszcza wkładom, czyni cuda i zmiękcza dodatkowo

Chustofanka

Domyślnie

Ja się nie wstydzę, ale też nie chce mi się wszystkim napotkanym ludziom tłumaczyć, czego używamy. Natomiast znajome mamy i przyszłe mamy staram się zainteresować i zwrócić uwagę na zalety wielo. Jedną mamę już chyba przekonałam, bo ostatnio przymierzała się do zakupu większej ilości pieluch. Ale też wydaje mi się, że wielo nie jest dla wszystkich i trzeba się z tym pogodzić.

Sama natomiast poza domem używam głównie jednorazówek, bo zajmują mniej miejsca i nie muszę tak często przewijać (co przy uciekającym dziecku jest dość ważne), więc niestety nie mam możliwości pochwalić się ślicznymi wzorkami. Ale na spacery i do lekarza to wielo na tyłku i jednorazówki na wszelki wypadek w torbie. Lekarz nic nie mówi (nie zauważa? a może to bardziej powszechne niż nam się wydaje?), ale położna zauważyła i pozytywnie zareagowała.

Uprawnienia umieszczania postów