Doszły moje oba wełniaki i jesteśmy już po pierwszych testach

Wełna jest rzeczywiście porównywalna w otulaczach obu producentów. Jestem natomiast zaskoczona jak duża różnica w rozmiarze się okazała.
Puppi obawiam się niestety, że nie posłuży nam zbyt długo bo już teraz ( Mała 10 miesięcy, 11 kg) preferuję go raczej jako pieluszkę dzienną - po włożeniu formowanki z grubym wkładem ledwo się dopina i pewnie dlatego przecieka szybciej niż Ecodidi...

Super rozwiązaniem w Ecodidi jest też dodatkowa wkładka z dwóch warstw wełenki, nie udało nam się jeszcze takiej opcji przesikać, wkładka była dla mnie miłą niespodzianką - nie wiedziałam że będzie w komplecie z otulaczem. Jest cieniutka i miękka jak otulacz a jednak stanowi dość dobre zabezpieczenie

I tutaj mam jeszcze pytanie o formowanki bambusowe obu form, ktoś może porównać?
Grubość, miękkość a przede wszystkim rozmiar? Czy formowanka Puppi jest podobnych gabarytów do otulacza? Czy Ecodidi będzie trochę większa? Muszę jeszcze coś dokupić i z Puppi podobają mi się wzory, ale chciałabym żeby rozmiar starczył na ciut dłużej...