Cytat Zamieszczone przez ciocia_wiedzma Zobacz posta
Zamiast 3 otulaczy nocnych kupiła bym formowanki- jak Ci się dzieć będzie co 2 h budził to i 4 pójdą, a formowanki schną trochę. Nawet te z kieszonką. A na noc do nich polecam wełnę.
Chodzi Ci o to żeby zamiast nocnych otulaczy to tych 6 formowanek dobrać jeszcze 3?

A na noc do nich polecam wełnę.
Wełniak w sensie też otulacz tylko z wełny nie PUL?

A w ogóle to nie polecałabym kupowania od razu takiego zestawu i nie z jednej firmy, bo może się okazać że pasuje Ci zupełnie inna forma pieluchowania, albo inny krój będzie dla malucha lepszy.
Nie no to taki przykład był. Też myślę o wypróbowaniu różnych firm.. Dla noworodka na pewno kupię Ecodidi i KoKoSi ze względu na pępuszek. I tu chyba faktycznie rozejrzę się za używanymi.. Co do reszty to chyba kupię i kieszonki i otulacze.. Tyle, że kieszonki to jak kupa poleci to trzeba od razu wymieniać?
Eksperymenty poczynię ze starszym bobasem a nie z noworodkiem bo jak same zauważyłyście niekoniecznie starczą na 3 miesiące życia dziecka.
Martwi mnie tylko, że jak zacznę kupować różne rzeczy z różnych źródeł to się okaże, że mi zabraknie pieluszek i będę musiała ratować się tymi paskudnymi jednorazówkami