Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Leo na lato?

Mieszany widok

Chustofanka Awatar isismaj
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Idę o zakład, ze zaraz dziewczyny będą ci polecać Indio. Ja nie miałam jej w ręku wiec póki co nie jestem uzależniona. Mogę jedynie porównać LL i Leosia. Faktycznie w Leosiu przewiewniej.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

mam zarówno stare indio bawełniane jak i leosia, a właściwie dwa.
    Nosiłam 10 miesięcznego Maćka w mega upalne lato po Gdańsku. najprzewiwniejsze było dla mnie indio z lnem (które juz sprzedałam), cieniutkie wrecz firankowe. w drugiej kolejnosci leos bawełniany. indio bawełniane które mam bylo porównywalne, ale ja wolałam leosia bo mniej miejsca zajmował w torbie. (obie chusty 4,2m)
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar Aliszia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez isismaj Zobacz posta
    Idę o zakład, ze zaraz dziewczyny będą ci polecać Indio.
    Czyli już mogę polecać indio? Nosiłam w Leosiu Cafe przez jakiś czas... i o ile był miękki, o tyle nie wybrałabym go świadomie na lato. Każdy nosi w tym, co lubi, dlatego piszę o sobie. Ja uwielbiam chusty cienkie, szmatławe- moje oczekiwania obecne spełniają praktycznie tylko cienkie i rozwleczone chusty, podczas gdy inni zachwycają się grubasami (nawet zimą mi za gorąco w wełnach). A Leoś jest jednak bardziej zwarty- co wcale nie wyklucza miękkości.

Porównywałam sobie np. z LL z bambusem i tutaj cienkość wymiatała o wiele bardziej. I to uczucie chłodu w dotyku...!
    Doula. Mama małej Polki, urodzonej16 czerwca 2012.

Chustomanka Awatar Sandra
    Miejscowość
    Czeladź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aliszia Zobacz posta

Porównywałam sobie np. z LL z bambusem i tutaj cienkość wymiatała o wiele bardziej. I to uczucie chłodu w dotyku...!
    Ale z czym porównała byś? I co ma to uczucie chłodu? Sorry, ale chyba jeszcze śpie..

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sandra Zobacz posta
    Ale z czym porównała byś? I co ma to uczucie chłodu? Sorry, ale chyba jeszcze śpie..
    bambus daje uczucie chłodu. więc wszelkie chusty z bambusem na lato super. ale cos za cos. bambus daje też śliskość i trzeba się przyłożyć mocno do wiązania bo choć łatwo się dociąga to jak się zbyt lekko trzyma to "ucieka".
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar jana
    Miejscowość
    wrocław

Domyślnie

ja wybieram leosia ze szystkich moich chust jak jest goraco - w porównaniu z pasiakami storczykowymi jest dwa razy cieńszy a przy tym bardzo plastyczny i ładnie sie dociaga i nie opada.

Chustomanka Awatar Sandra
    Miejscowość
    Czeladź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    bambus daje uczucie chłodu. więc wszelkie chusty z bambusem na lato super. ale cos za cos. bambus daje też śliskość i trzeba się przyłożyć mocno do wiązania bo choć łatwo się dociąga to jak się zbyt lekko trzyma to "ucieka".
    Dziękuję . Chciałam dopytać bo własnie LL z bambusem kupiliśmy na lato, a Leo nigdy w rękach nie miałam .

Chustofanka Awatar ekspreskawowy
    Miejscowość
    świętokrzyska wieś

Domyślnie

W meczu Indio kontra Leo w lidze bawełnianej na ciepłe dni dla mnie zdecydowanie wygrywa ten pierwszy - testowałam w zeszłotygodniowe upały
    Dorobek życia: Bolesław (02.XII.2008) Franciszek (11.II.2014)

Domyślnie

mi sie bardzo dobrze nosilo latem wlasnie w Leosiu. jest zdecydowanie cienszy niz pasiaki bawelniane. i taki jakby"chlodniejszy" (nie wiem jak to inaczej nazwac) w dotyku.

Uprawnienia umieszczania postów