Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 48

Wątek: salsa z wisiadelkami

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie salsa z wisiadelkami

obejrzyjcie filmik na Youtube
    http://www.youtube.com/watch?v=ZAG1g...eature=related
    przerazilam sie tymi dziecmi ulozonymi przodem w nosidelkach, a szczegolnie maluchem spiacym z wykrzywiona szyja.

Chustoholiczka Awatar aneta.s
    Miejscowość
    Bieruń :)

Domyślnie

coś strasznego... i jak im główki latają ludzie nie mają wyobraźni
    Kamilek - 16 marca 2006
    Julianek -25 października 2007

My soul is painted like the wings of butterflies...

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

ale jedna chusta była

masakra tak wisieć i być potrząsanym, nie dziwota, że dzieci padają ze zmęczenia...

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Boże!!To straszne było!A te durne matki uchachane od ucha do ucha.Biedne dzieci

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Thumbs down

i jeszcze to promują jako super zajęcie
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin/Żary

Domyślnie

Jak tak można

Chusteryczka Awatar Fiona

Domyślnie

szkoda mi słów

Chustofanka Awatar carolans
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

ogladnelam do polowy.... biedne maluchy.I te matki myslace ze sa TRENDIIIIII
    DOBYTEK Danielek (21.12.2006) i Kacperek (22.11.2008), w komplecie całkiem fajny mąż

elbazetka
    Guest

Domyślnie

Tez nie dobrnelam do konca,fajne zajecia by to byly,jakby dzieciaczki byly w chustach,a te przodem do swiata,ktore zasnely-cos strasznego.No ale one to kochaja.

Miejscowość
    Opole

Domyślnie

no dokładnie to samo myślałam-powinien byc nakaz, ze przyjść można tylko z chustą! zwłaszcza, ze patrzyłam na te mamy i one były na maxa skupione by dobrze kroki stawiać a dziecko było tylko trzymane za rekę jak już, ale żadna nie patrzyła na dziecko, Ono tylko wisiało i było potrząsane...koszmar...
    ja często tańczę z Lwem bo On jest rasowy tancerz i kocha muzykę. I On uwielbia patrzec na mnie jak tańczymy , usmiecha sie i całuje mnie i skacze sobie sam, ja Go tylko trzymam-tulę-zupełnie jak w chuście i tak to powinno wygladac, to jest frajda dla dziecka a nie zwisanie na trzęsawce

Chustofanka Awatar stonesik
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Pewnie zaraz na mnie naskoczycie , ale ja się uśmiałam. Myślałam zawsze , że tacy głupi ludzie nie istnieją. O Bosz... znowu się myliłam!

Chustomanka Awatar Anntenka
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

dziewczyny, ja przepraszam ale stanęłam sobie z boku i na chłodno spojrzałam na to wszystko...
    nazywacie te kobietki durnymi matkami a de facto one może nie mają zielonego pojęcia że robią swoim dzieciom krzywdę, ba! na pewno nie mają pojęcia bo gdyby miały pewnie nigdy by w ten sposób nie postępowały.
    a przecież postępują zgodnie z instrukcjami i zapewnieniami producentów nosideł że tak można! pewnie nigdy nie spotkały się z ulotką "nie noś dziecka przodem do świata".
    ja widzę to trochę inaczej.
    dla mnie te matki są poprostu ofiarami nierzetelnych i nieuczciwych koncernów które różne rzeczy twierdzą aby opchnąć nosidła. ale największymi ofiarami są niestety dzieci. przykre to
    szyjąca mama Dawida (25.01.2007) i Milana (09.11.2009)
    TulliMY Mei Tai - zapraszam - Mei Tai Miękkie Nosidełka dla Dzieci oraz Chustowe Metamorfozy

Najgorzej jak się coś komuś wydaje

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Arrow

Cytat Zamieszczone przez anntenka Zobacz posta
    ...one może nie mają zielonego pojęcia że robią swoim dzieciom krzywdę, ba! na pewno nie mają pojęcia bo gdyby miały pewnie nigdy by w ten sposób nie postępowały.
    a przecież postępują zgodnie z instrukcjami i zapewnieniami producentów nosideł że tak można! pewnie nigdy nie spotkały się z ulotką "nie noś dziecka przodem do świata".
    ja widzę to trochę inaczej.
    dla mnie te matki są poprostu ofiarami nierzetelnych i nieuczciwych koncernów które różne rzeczy twierdzą aby opchnąć nosidła. ale największymi ofiarami są niestety dzieci. przykre to
    ja się zgadzam ALE

1.ktoś te zajęcia prowadzi jako specjalne dla matek z takimi małymi dziećmi - to jak ktoś się zabiera za takie rzeczy, to powinien mieć wiedzę o tym, co jest zdrowe dla dzieci, a co nie

2.to jest filmik z programu dla kobiet w ciąży robiony przez ludzi którzy przynajmniej teoretycznie powinni się znać na tym, co w punkcie 1

bo ze producenci wisiadeł robią interes to jedno, że właściciel tego klubu robi interes - to drugie, ale już program o czymś takim w tonie pochwalnym jak to suuper - to dla mnie jest przegięcie...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    ja się zgadzam ALE

1.ktoś te zajęcia prowadzi jako specjalne dla matek z takimi małymi dziećmi - to jak ktoś się zabiera za takie rzeczy, to powinien mieć wiedzę o tym, co jest zdrowe dla dzieci, a co nie

2.to jest filmik z programu dla kobiet w ciąży robiony przez ludzi którzy przynajmniej teoretycznie powinni się znać na tym, co w punkcie 1

bo ze producenci wisiadeł robią interes to jedno, że właściciel tego klubu robi interes - to drugie, ale już program o czymś takim w tonie pochwalnym jak to suuper - to dla mnie jest przegięcie...
    się podpiszę i dodam tyklo-stop bezrefleksyjności! nie trzeba eksperta by widzieć, ze dziecko wisi!

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brikola Zobacz posta
    się podpiszę i dodam tyklo-stop bezrefleksyjności! nie trzeba eksperta by widzieć, ze dziecko wisi!

wisi to raz..... ale jak im te biedne główki latają.... straszne, że one tego nie widzą
    Kamilek - 16 marca 2006

Chustoholiczka
    Miejscowość
    .

Domyślnie

jeszcze te dzieci co są przodem do mam są nie mają tak źle bo głowki sa w miarę przytrzymywane. Ale te przodem do świata? przecież to kark można dziecku uszkodzić w ten sposób... Ale zauważyłam, ze te mamy które dzieci przodem do świata mają przytrzymują im głowy i jakoś próbują asekurować co jakiś czas- czyli im nie jest wygodnie i widzą, ze dziecku też nie - to powinno dać im do myślenia . A w takim klubie powinna być wypozyczalnia chust na czas zajęć- niech sobie ta matka nosi w wisiadle na spokojnych spacerach, ale na takich energicznych zajęcicach wstępo powinien być wylącznie z chustą.
    http://edu-mata.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
    Syn Pierwszy - 06.2007 r.
    Syn Drugi - 10.2008 r.
    Córka Pierwsza - 03.2014 r.
    Córka Druga - 04.2018

Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PodwójnaMama Zobacz posta
    jeszcze te dzieci co są przodem do mam są nie mają tak źle bo głowki sa w miarę przytrzymywane. Ale te przodem do świata? przecież to kark można dziecku uszkodzić w ten sposób... Ale zauważyłam, ze te mamy które dzieci przodem do świata mają przytrzymują im głowy i jakoś próbują asekurować co jakiś czas- czyli im nie jest wygodnie i widzą, ze dziecku też nie - to powinno dać im do myślenia . A w takim klubie powinna być wypozyczalnia chust na czas zajęć- niech sobie ta matka nosi w wisiadle na spokojnych spacerach, ale na takich energicznych zajęcicach wstępo powinien być wylącznie z chustą.
    amen!!

Chustomanka
    Miejscowość
    Kaszuby

Domyślnie

Dzieciaczków szkoda....
    Ale odnośnie uświadomienia mam, to nie jest to takie proste i oczywiste. Myślę, że nie można tak od razu skazywać na potępienie. Zobaczcie ilu lekarzy wie coś na temat chust? Ilu jest w stanie coś rzeczowego na ten temat mamie powiedzieć?
    Pewnie, my wiemy, czytamy, dostęp do netu i takie tam, ale wierzcie mi, w małych aglomeracjach, ba ! na wsiach (a mieszkam w malutkiej miejscowości) ciągle mamy wiedzą niewiele. Moja polożna środowiskowa, z którą widuję się co miesiąc na spotkania "poporodowe" w szkole rodzenia, opowiada często co widzi na patronażach. Włosy dęba stają. I opowiada, uświadamia młode mamy, ale to na nic, babcie się wtrącają i ludowe mądrości wygłaszają.
    Do tego dochodzi szeroko pojęty marketing producentów i sprzedawców nosideł-wisiadeł.....
    Ja też trafiłam na to forum tylko przez przypadek, jak Młoda miała kolki, i położna poradziła chustę. A ile takich mądrych położnych jest? Na wsiach?
    Tak troszkę się rozgadałam,ale czasem razi mnie taka bardzo ostra krytyka ze strony niektórych na tym forum.....

Miejscowość

Domyślnie

to prawda... kiedy moim dalszym znajomym urodziło się dziecko zaczeli nosić w wisiadle przodem do świata, więc wyszłam z inicjatywą pożyczyłam chustę itd. to mama dzieciaczka oświadczyła mi że dziękuję bardzo ale każdy chwali swój produkt a im wygodniej w wisiadle.... na dodatek ich lekarz uważa że wisiadło jest jak najbardziej ok! Dziewczynie się nie dziwie ale ten lekarz???????
    Kamilek - 16 marca 2006

Chustonówka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Nie razi mnie ten film, bo rzeczywiście matki mogą nie wiedzieć, że robią coś źle. Ja gdyby nie to forum również nie wiedziałabym, że nie zdrowo jest nosić dziecko w nosidełku, a tym bardziej przodem do świata, i że chusty i MT są tak wspaniałe

Uprawnienia umieszczania postów