Strona 206 z 807 PierwszyPierwszy ... 106156196198199200201202203204205206207208209210211212213214216256306706 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,101 do 4,120 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

w Poznaniu też jest 50% na tę serię i na niektóre inne dziecięce/młodzieżowe (m.in. na któreś tomy Baśnioboru, jeśli dobrze pamiętam - 30% albo 50%)
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

ah, czyli to tylko stacjonarnie, a możecie zapodać linka, które to?
    interesuje mnie Pinokio, kłamstwo się u nas w domu pojawia
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

Szukam Biblii dla sześciolatka - wiem że temat się juz przewinął i przeczytałam co było, ale może ktoś po świętach ma jakieś nowe propozycje czegoś fajnego i przystępnego. I pytanie do tych którzy maja Biblie ks. Rosika- mniej więcej od jakiego wieku się nadaje...bo kusi
    Ostatnio edytowane przez Nalia ; 09-01-2014 o 11:30
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nalia Zobacz posta
    Szukam Biblii dla sześciolatka - wiem że temat się juz przewinął i przeczytałam co było, ale może ktoś po świętach ma jakieś nowe propozycje czegoś fajnego i przystępnego. I pytanie do tych którzy maja Biblie ks. Rosika- mniej więcej od jakiego wieku się nadaje...bo kusi
    czytam ks. Rosika F i spokojnie sobie radzi z rozumieniem o co chodzi - wiec mysle, ze sie nada. OK - trzeba wziac poprawke na to, ze on ma fiola na pukcie Biblii i biblijnych historii (niewatpliwy wplyw szkoly ). sama Biblia jest cudna, wiec jak gdzies jest, to ja bym sie nie zastanawiala.

Te Klasyczne opowiesci biblijne, o ktorych pisala KaiDO - tez warto wziac pod uwage, F dostal pod choinke angielska wersje i bardzo nam sie podoba (pierwsze z brzegu http://www.empik.com/klasyczne-opowi...4482,ksiazka-p)
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    ah, czyli to tylko stacjonarnie, a możecie zapodać linka, które to?
    interesuje mnie Pinokio, kłamstwo się u nas w domu pojawia

ta "ruchoma" seria http://www.empik.com/przygody-pinoki...p?reko=quartic

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

a ja dziś w tesco kupiłam za 9.99 bazgroły dla chłopaków, polecane wcześniej kilka stron były jeszcze tego typu zamki/rycerze i coś tam dla dziewczynek bo w różu, ale nie oglądałam
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustomanka Awatar aniafrania
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Chciałam zapytać o książki obrazkowe dla 2 - laka. Mamy wszystkie Czereśniowe i 1001 Drobiazgów. Mało nam

Na pewno w wątku już o tym było, ale nie jestem w stanie przebrnąć przez tyyyyle stron
    Będę wdzięczna za pomoc.

3 lata 4 miesiące i 5 dni

"Badania kliniczne wykazały korzyści, jakie płyną z bliskości fizycznej dla rozwoju noworodków i przede wszystkim wcześniaków - korzyści te można mierzyć w gramach i centymetrach" - Evelin Kirkilionis

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniafrania Zobacz posta
    Chciałam zapytać o książki obrazkowe dla 2 - laka. Mamy wszystkie Czereśniowe i 1001 Drobiazgów. Mało nam

Na pewno w wątku już o tym było, ale nie jestem w stanie przebrnąć przez tyyyyle stron
    Będę wdzięczna za pomoc.
    Mamoko - 3 duze tomy i dwa male - na chwile wystarczy Gdzie jest tort i Wielki piknik (jest jeszcze trzeci tom, na razie w PL go nie wydano) - to tak na szybko, na juz.

jak chcesz zagraniczne (w sensie chcialabys kupic) to potem cos dopisze...

i jak bede miala chwile, to zaczne wpisywac obrazkowe w watek z lista ksiazek o wszystkim.
    Ostatnio edytowane przez natala ; 10-01-2014 o 12:53
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

No właśnie zapomnialam dopisać, że Mamoko jakoś nas nie przekonuje...

"Badania kliniczne wykazały korzyści, jakie płyną z bliskości fizycznej dla rozwoju noworodków i przede wszystkim wcześniaków - korzyści te można mierzyć w gramach i centymetrach" - Evelin Kirkilionis

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniafrania Zobacz posta
    No właśnie zapomnialam dopisać, że Mamoko jakoś nas nie przekonuje...
    jak tak, jak Natala, polecam Gdzie jest tort i Wielki Piknik.
    mój chłopczyk bardzo lubi jeszcze Co tu się dzieje?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    a ja dziś w tesco kupiłam za 9.99 bazgroły dla chłopaków, polecane wcześniej kilka stron były jeszcze tego typu zamki/rycerze i coś tam dla dziewczynek bo w różu, ale nie oglądałam
    to samo widziałam wczoraj w Rossmanie, aż żałuję, że mój 2,5 latek na to za mały, dla siebie chciałam kupić

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Mamoko współczesne i "Dawno temu w...", "Gdzie jest tort?" i kolejna część (na miękkim papierze, nada się dla dwulatka); jest "Gdzie jest moja siostra?" ale to raczej dla trochę starszych dzieci; na pewno jeszcze jest sporo, możesz szukać też na amazonie, np niedostępna już u nas seria 1001 rzeczy do odkrycia http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Daps&field-keywords=1000%20things%20to%20spot&sprefix=1000+th ings+to+sp%2Caps&rh=i%3Aaps%2Ck%3A1000%20things%20 to%20spot
    a, przy okazji trafiłam na taką serię, ale jej nie znam http://www.matras.pl/szukaj/?query=1...nia&kategoria=
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka Awatar Madzia_180
    Miejscowość
    Brzeg

Domyślnie

Mamoko mamy jedynie jedną książeczkę i planujemy kolejne. A możecie napisać coś więcej o Gdzie jest tort i Wielki Piknik? Czy dziecko musi znajdować na planszy/stronach jakieś zaginione elementy?
    Mogłybyście mi polecić jakieś książeczki dla 4 latka, no ale właśnie z naciskiem na obrazki i poszukiwania konkretnych rzeczy...

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Jeszcze W przedszkolu http://www.empik.com/w-przedszkolu-w...6848,ksiazka-p
    i chyba są inne z tej serii, jeśli dobrze pamiętam

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ale szybkie jesteście
    Dzięki wielkie
    Zaraz sobie popatrzę

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

u nas po świętach mniej obrazkowo, bardziej tekstowo:

- Tajemniczy ogród - zachwycił absolutnie, byłam przekonana że jeszcze za wcześnie, ale nie, jest idealny dla sześciolatki: tajemnica, przyjaźń, ptaszki, kwiatki, nawet język "ramotkowy" nie przeszkadzał bardzo. Trochę żałuję, że w buchmanowej serii nie ma współczesnego tłumaczenia Beręsewicza, bardzo jestem go ciekawa, bo ponoć ładnie kwestię gwary rozwiązał, w starym tłumaczeniu kiepskie są te fragmenty.

- i na fali mamutów, ewolucji i człowieka w jaskini bardzo dziecię chciało w księgarni to:

czytamy z zachwytem (ja zdecydowanie więcej łapię, więc głośniej się śmieję). autor toczy urocze rozmowy z czytelnikiem, dowcip jest przedni, nazewnictwo: Król Awan Tur, Cocopoco, wioski Tutu i Tatam, kamień Ajaj i dół Ojoj i takie tam wiecie rozumiecie. No fajne to jest

tu więcej http://poleczkazksiazkamibeel2.blox....rowski-il.html
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

z tej serii co ją linkujesz, Julu (1001 ...) mieliśmy gwiazdkową wersję. rozczarowała mnie. a Dzika znudziła.

Miejscowość
    Brzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    Jeszcze W przedszkolu http://www.empik.com/w-przedszkolu-w...6848,ksiazka-p
    i chyba są inne z tej serii, jeśli dobrze pamiętam
    o matko! Moje dziecko zakochałoby się w tej książeczce. Ma jedną o przedszkolu.... kupiłam mu zanim zmieniliśmy przedszkole, bo były lekkie problemu i ją uwielbia
    dzięki

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Madzia_180 Zobacz posta
    o matko! Moje dziecko zakochałoby się w tej książeczce. Ma jedną o przedszkolu.... kupiłam mu zanim zmieniliśmy przedszkole, bo były lekkie problemu i ją uwielbia
    dzięki
    o przedszkolu jest dużo więcej książek

Miejscowość
    Brzeg

Domyślnie

widzę, że jeszcze fajna książeczka musi być "Gdzie jest pingwin"

Uprawnienia umieszczania postów