Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Szykuje się książka o chustowiązaniu

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

A ja uważam, że treści dużo. Przejrzałam całą z dużym zainteresowaniem. Pomijając strony poświęcone technikom wiązania, do których można się przyczepić, to całość niesie ze sobą sporą dawkę fajnych informacji.

Jeśli przeczytałaś już trylion książek z tematyki AP, ta książka pewnie Cię nie zaskoczy, ale uważam, że jest to całkiem udane podsumowanie tego, co już wiemy o noszeniu. Autorka ma dość rozsądne podejście do sprawy i pisze o rzeczach, o których inne książki milczą (np. o tym, żeby poczekać z nosidłem do czasu aż dziecko usiądzie , o tym, żeby nie nosić w wisiadłach, o noszeniu dzieci z wyzwaniami rozwojowymi, o tym, że nie każde dziecko kocha chustę od razu). Z drugiej strony nie sprzedaje jedynej słusznej wizji rodzicielstwa z chustą na czele ("Dobrzy rodzice, źli rodzice, dobre dzieciństwo, złe dzieciństwo - niekoniecznie jest to związane z tym, czy rodzice noszą swoje dzieci, czy nie.") - jakże miła odmiana.

Reasumując - ogólnie polecam.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Bardzo mnie zachecilas, Pat. Sama Kirkilionis nie zrobila na mnie dobrego wrazenia, ale potrzebuje ksiazki, ktora moglabym polecac rodzicom niepewnym noszenia. Czyli przeczytam

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

Mi. jak chcesz mogę ci pożyczyć. Będę w Warszawie przez łikend
    Cypisek - [maj 2012], Żabka - [czerwiec 2015]
    Żona, matka, Certyfikowana Doula, Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, CDL

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alassea Zobacz posta
    Mi. jak chcesz mogę ci pożyczyć. Będę w Warszawie przez łikend
    sprawi mi to ogromną radość!

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat Zobacz posta
    A ja uważam, że treści dużo. Przejrzałam całą z dużym zainteresowaniem. Pomijając strony poświęcone technikom wiązania, do których można się przyczepić, to całość niesie ze sobą sporą dawkę fajnych informacji.

Jeśli przeczytałaś już trylion książek z tematyki AP, ta książka pewnie Cię nie zaskoczy, ale uważam, że jest to całkiem udane podsumowanie tego, co już wiemy o noszeniu. Autorka ma dość rozsądne podejście do sprawy i pisze o rzeczach, o których inne książki milczą (np. o tym, żeby poczekać z nosidłem do czasu aż dziecko usiądzie , o tym, żeby nie nosić w wisiadłach, o noszeniu dzieci z wyzwaniami rozwojowymi, o tym, że nie każde dziecko kocha chustę od razu). Z drugiej strony nie sprzedaje jedynej słusznej wizji rodzicielstwa z chustą na czele ("Dobrzy rodzice, źli rodzice, dobre dzieciństwo, złe dzieciństwo - niekoniecznie jest to związane z tym, czy rodzice noszą swoje dzieci, czy nie.") - jakże miła odmiana.

Reasumując - ogólnie polecam.
    Dziś książka do mnie doszła i to co napisałas Pat i mnie bardzo zachęciło do przeczytania jej

Na razie przejrzałysmy razem Niunią. Niuni podobały się zdjęcia dzieci w chustach.

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Przeczytałam. Bardzo mi się spodobała. Napisana ciepło z odrobiną humoru. Opisuje podstawy anatomii, podstawy noszenia nie roszcząc sobie prawa do "wszystkowiedzenia". Polecam!

Chustonoszka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja też przeczytałam. Ładnie wydane, fajne wprowadzenie do chustonoszenia od strony teoretycznej dla kogoś, kto się do niego przymierza, dalekie od ideologii. Ujął mnie fragment, którego część zacytowała Pat.
    Jedyny minus to opis wiązań - chyba nie dałabym rady nauczyć się wiązań na podstawie zamieszczonych opisów. Wydają mi się mało precyzyjne.
    Adaś 27.05.2013

Uprawnienia umieszczania postów