Pokaż wyniki od 1 do 20 z 277

Wątek: Galeony

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

A mnie cena nie dziwi. Moim zdaniem, to nowatorski pomysł, nie żadne ptaszki, serduszka, czy śnieżynki... Przypuszczam, że skoro nikt wcześniej czegoś takiego nie zrobił, to a) nie wpadł na to, b) jest to technicznie bardzo skomplikowane.
    I skoro na niektóre (imo) badziewiate osche można tyle wydać, to czemu nie na piękną polską LL
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprotka Zobacz posta
    A mnie cena nie dziwi. Moim zdaniem, to nowatorski pomysł, nie żadne ptaszki, serduszka, czy śnieżynki... Przypuszczam, że skoro nikt wcześniej czegoś takiego nie zrobił, to a) nie wpadł na to, b) jest to technicznie bardzo skomplikowane.
    I skoro na niektóre (imo) badziewiate osche można tyle wydać, to czemu nie na piękną polską LL
    Podpisuję się pod tym.
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chustofanka Awatar lawinia
    Miejscowość
    B.

Domyślnie

podpisze się pod Paprotką. Cena jest wyższa niż dotychczasowe żakardy LL, ale za niektóre polskie Natki tez trzeba zapłacić ponad 500zł i chyba już nikogo to nie dziwi. A tu jest coś nowego, zupełnie innego niż dotychczas, plus z tego co wiem, to utkanie tej chusty było mocno skomplikowane.
    Ja widziałam na żywo turkusową z bambusem, piękna

Chusteryczka Awatar jewa
    Miejscowość
    Pochodzę z Łomży aktualnie mieszkam w Białymstoku (daleko nie wyemigrowałam ;) )

Domyślnie

Dokładnie
    Cytat Zamieszczone przez wisteria Zobacz posta
    Ja też na krótką, granat z białym. Jakoś wydaje się ciemniejsza od granat ecru?
    A ja bym sie zdjeciami az tak nie sugerowala

Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci, współpraca z LennyLamb i TULA
    Krzyżykowy świat Ewy Chustowanie na Podlasiu JEWA BLOG PORADNI

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

no chyba nie spodziewałyście się, że ta chusta będzie kosztować tyle samo co jakieś kółka, kwiatki czy kokardki? Ja znów mam dylemat -kupić kanapę czy chustę? Kanapy nie mam żadnej, chusty by się jakieś znalazły
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

a ja uważam że chusta jest tyle warta za ile uda się ją sprzedać
    Mama Kubusia i Basi

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kudlata Zobacz posta
    no chyba nie spodziewałyście się, że ta chusta będzie kosztować tyle samo co jakieś kółka, kwiatki czy kokardki? Ja znów mam dylemat -kupić kanapę czy chustę? Kanapy nie mam żadnej, chusty by się jakieś znalazły
    A w ogóle nie masz kanapy czy chcesz zmienić? Bo jak to drugie, to kup chustę, a jak Ci się znudzi, to oryginalną narzutę masz jak znalazł
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Domyślnie

kanape zostaw starą a żaglowce w roli tkaniny obiciowej będą jak znalazł
    Mama Kubusia i Basi

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

no mówię przecież, że nie mam żadnej w ogóle to mam nowe mieszkanie i wielu rzeczy mi brakuje a ostatnio kupuję głównie chusty no ale czego się nie robi dla dziecka, nie?
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

właśnie, dziecko najlepszym wytłumaczeniem

Domyślnie

a wiesz ze z chust sie fajne hamaki robi ?
    Mama Kubusia i Basi

Chustofanka
    Miejscowość
    wschód W-wy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jewa Zobacz posta
    Dokładnie

A ja bym sie zdjeciami az tak nie sugerowala
    Czym się sugerować jak nie zdjęciami?
    Banda czworga '97,'99,'06,'13 kropka tutaj

Chusteryczka Awatar jewa
    Miejscowość
    Pochodzę z Łomży aktualnie mieszkam w Białymstoku (daleko nie wyemigrowałam ;) )

Domyślnie

Te chusty różnią się przy słabym oświetleniu minimalnie, kolor będzie wyciągać dobre światło na słoneczku będzie fajnie widać przy sztucznym świetle już niekoniecznie.Na zdjęciach często wychodzą bardzo podobnie.

Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci, współpraca z LennyLamb i TULA
    Krzyżykowy świat Ewy Chustowanie na Podlasiu JEWA BLOG PORADNI

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Ceny... Europejskie. Szkoda, że LL zdecydowało sie na tak duża podwyżkę. Ceniłam dotychczas tę firme za szybki rozwój ostatnio- cudne wzory (poczynając od różyczek),brak polowania i ludzkie ceny.
    To się zmieniło
    Mam nadzieję, że tylko na tę chustę i za jej wyjątkowy wzór, który jak mniemam jest trudny do utkania, no i nie ukrywajmy- jedyny na rynku.
    Wzór piękny. Mam nadzieję, miec okazje choc pomacać to cudo!

Chustoholiczka Awatar Marciula
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ale co jest w niej aż tak wyjątkowego? Moim zdaniem te rozmycie już było w wielu chustach, technicznie zrobione też super i nie podniosło to ceny produktu danej firmy x2. Dla mnie ten zabieg jest zupełnie niezrozumiały....
    I to nie są ceny adekwatne do "europejskich" chust, bo są o wiele droższe. W cenie wiskozy bambusowej LL mamy Okinami Sia Oschy, które jest jedwabne i lepszej jakości.
    No zupełnie nie rozumiem skąd te ceny - musieli zapłacić artyście za wykorzystanie tych statków, który je wykonał? Jakieś prawa autorskie?
    Miałam jednego LL w rękach, i było to dawno temu, ale skoro ceny bawełnianej oscylują od 140zł za długą chustę to nie jest ona zapewne wysokiej jakości - więc jak tu ją porównać do bawełnianej chusty Artipoppe, która za 100% bawełny w rozmiarze 6, we wzorze w ptaki, który też jest jakimśtam dziełem jest jedynie około 150zł droższa(cena producenta) a jest jedną z najwyższych jakościowo dostępnych na rynku?

Moim zdaniem zrobili duży błąd tyle wołając. I jest to bezpodstawne.... Chciałam kupić, ale jednak ich klientką nie będę. Może na mnie dużo nie stracą, ale dobrego słowa nikomu nie mam zamiaru o nich mówić.

Chustoholiczka Awatar madzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marciula Zobacz posta
    I to nie są ceny adekwatne do "europejskich" chust, bo są o wiele droższe. W cenie wiskozy bambusowej LL mamy Okinami Sia Oschy, które jest jedwabne i lepszej jakośc.

Marciula, ja tam znawczynia oschy nie jestem, ale czy oki sia nie jest z DZIKIEGO jedwabiu? Co dla mnie robi dużą różnice, dodam tylko hasło przemyslowy jedwab, żaden luksus. Nie wprowadzaj w błąd.
    A dodatkowo po czym wnosisz, ze statki ll są gorszej jakości niż oki? Naucz mnie oceniać na podstawie zdjęć.

Chustofanka Awatar MegiM
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Piekne szarą bym przygarneła
    J. 27.04.13r. J. 03.04.15r.

Chustofanka Awatar precikuranowy
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Odnośnie jakości LL to jakaś tam/kiedyś moja szybko wyfrunęła w świat. Byłam gotowa przymknąć oko na jakość z powodu urody chusty, ale ja niestety potrzebuję 5 albo i 6 (mam wrażenie, że u LL rozmiarówka jest pomniejszona- albo ja trafiłam na chustę z wadliwą metką), a niestety na chwilę obecną, świąteczną jest to kwota nie do przeskoczenia. Szkoda.
    Po przemyśleniu tematu i zakończenia użalania się nad sobą z powodu chusty, stwierdzam jednak, że za tą kasę wolałabym Oschę.
    Natalia (03.10.2008), Bartuś (15.04.2013)
    i Alicja
    - aniołek... (06.04.2014- 11 tc.*)

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marciula Zobacz posta
    daj znać jak będziesz chciała z granatu zrezygnować, bo mi też się podoba może odkupie....
    Ok

I z tym się zgadzam

Cytat Zamieszczone przez dagape Zobacz posta
    Dobra, zmieniłam zdanie. 450zł za 3.6m bawełny bym dała. Ale czemu są aż tak duże różnice w cenie pomiędzy rozmiarami? Czyżby cena szła proporcjonalnie do ilości zużytego materiału?
    No nie bardzo... Bawełna:
    4 - 450
    5 - 580
    6 - 610
    7 - 690
    przeskoki 130 - 30 - 80

Bambus:
    4 - 550
    5 - 610
    6 - 680
    7 - 740
    przeskoki 60 - 70 - 60

W bambusie ma to sens, w bawełnie już nie bardzo... Ale nie narzekam, w końcu mnie 4 interesowało
    Ostatnio edytowane przez livada ; 13-12-2013 o 20:33
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Uprawnienia umieszczania postów