Nieee, o wydawnictwo Bajka i ich stronę ne FB![]()
O matko, nie zajarzyłam![]()
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
Szymon 30.06.2006
Danusia 20.08.2007
Aniołek [*]
Franek 28.02.2010
Jadwisia 14.09.2012
http://www.bachroczek.pl/
przez Was kusi mnie teraz ta druga książka zespołu od Smoka w krawacie: http://bajkizbajki.pl/ksiazki/Agencja-z.o.o
wrrrrr
Maryśka podkrada Smoka Michasi,
myślę myślę myślę...
2 + 7 (2005-2018)
zależy od dziecka, ale moja 4latka poradzi sobie z nią
ja z kolei szukam książki by starszą oswoić z lękiem przed ciemnością i zasypianiem, temat nam znowu wrócił z podwójną siłą
Znalazłam "Laszlo boi się ciemności" ale to chyba nie do końca to czego szukamy, jutro mam nadzieje ją obejrzę w empiku
bajki terapeutyczne mamy
jak możecie coś polecić mądrego by młodej pomóc
O strachu w ogóle trochę jest w "O Grzesiu, chłopczyku, który nie przestawał zadawać pytań"
tam jest też o tym, jak sobie radzić ze strachem - wyjaśnione krótko i przystępnie
czy o ciemności jest to jutro mogę sprawdzić, bo nie pamiętam
no nie, miałam nie kupować żadnych książek na święta, a tu podczytuję u Was i coraz więcej mi się podoba, eh, ale nie z tym postem tu przyszłam
jaki polecacie dla 8-latka atlas historyczny, jest wogóle coś ciekawego na rynku, z geografii kupię mu Mapy Mizielińskich
edit: zamawiam książki z arosa i przy wielu książkach jest promocja 27 %, więc nadal mają jakieś rabaty
Ostatnio edytowane przez fensterka ; 12-12-2013 o 00:50
Problemw tym, że jest nas czterech
Rafał mąż- 2003, Eryczek- 04.2010, Tymusiek- 05.2012, Staś- 10.2014
i każdy chce przy Tobie LEŻEĆ.
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
A ja jestem nadal w polu.. Do Rossmana nie dotarłam, nie miałam szans z takimi tłumami w sklepach, i kolejkami po 12 osób! Wszystko zajęło mi wczoraj 2 razy dłużej, ale dopatrzyłam dziś, że owszem - w wydawnictwie BAJKA rabat 40%, ale wysyłka 15 zł - najtańsza opcja..? Strasznie drogo! Nawet z tą ich zniżką znów wracam do punktu wyjścia i kwoty 35 zł.. Nie, dziękuję..
Dziś spróbuję znów wyrwać się, lub poproszę koleżankę o przeszpiegi![]()
a nie wiesz ile kosztowała by wysyłka pocztą? Bo ja prawdopodobnie we wtorek będę odbierała swoje zamówienie osobiście to mogę wysłać pocztą, ale nie znam cennika![]()
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Ktoś tu kiedyś pisał, że Kasdepke albo polubi się od pierwszej strony, albo się do niego nie przekona. Coś w tym jest - należę do tej drugiej grupy, mam "Tylko bez całowania" i nijak mi ona nie podchodzi (może tego specyficznego humoru nie łapię?). Jakoś mam wrażenie, że mogłaby być atrakcyjna w formie tak dla dziecka 5/6+, a kolei wtedy to już chyba większość emocji poruszanych w książce ma się z dzieckiem przerobionych. Ale może po prostu to autor nie dla mnie :] Także zdecydowałam, że chętnie bym go wymieniła na coś innego, by się nie kurzył na półcePóki co, córka i tak najchętniej "męczy" Tuwima (choć teraz przyjechał z rodzinnego domu "mój" Brzechwa, więc może będzie jakieś urozmaicenie).
wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)
Ja narazie nie będę robiła podejścia do innych jego książek, może kiedyś na wymiance mi się trafi "Detektyw...", to jego bym jeszcze spróbowała (albo zobaczę co w ogóle z takich książek jest w miejskiej bibliotece). Za to wizualnie spodobała mi się "Panama" Janoscha, choć jeszcze nie zagłębiałam się w lekturę (ma być na gwiazdkę) - trochę mnie tylko denerwuje, że tekst nie jest ładnie "wyjustowany"/zredagowany tylko tak się dziwnie linjki kończąAle ilustracje ma przyjemne, więc dla córy to na pewno będzie plus
![]()
wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)
Soul, nie ma sprawyCo promocja to jestem w wydawnictwie
![]()
miła wiadomość:
Mapy Mizielińskich trafiły do szóstki najlepszych dziecięcych książek roku, wybranej przez The New York Times.