mnie niedługo czeka wizyta w Dwóch Siostrach i odbiór kilku pozycji![]()
mnie niedługo czeka wizyta w Dwóch Siostrach i odbiór kilku pozycji![]()
A pamiętacie, że dzisiaj DDD?Domówiłam w Znaku (ciągle rabat działa) książeczki edukacyjne z Bolkiem i Lolkiem, wyszły za grosze, a może córa się zainteresuje.
wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)
http://catholicus.pl/wszyscy-na-cieb...my-p-2038.html - tu chyba jest dostępna "wszyscy ... "
synek lato 2008synek wiosna 2011
Atlas Wysp odległych
http://www.empik.com/atlas-wysp-odle...4590,ksiazka-p
Ktoś coś o tym wie? Jakieś ilustracje widział????
Fistaszek jest z nami od lutego 2011
na Amazonie sobie mozna podgladnac (ociupine, ale zawsze). malo dziecieca z wygladu...
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
może matka któraś z większym stażem pomoże - czy "D.O.M.E.K" albo "Dokąd iść? Mapy mówią do nas" tudzież któraś z książek z "mistrzów ilustracji" nada się dla (mało czytającego, namiętnie słuchającego audiobooków) jedenastolatka, czy już za późno?
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
ooo zapytaj tez w moim imieniu!
Jul - domek widziałam tylko pobieżnie więc sie nie wypowiem ale mistrzowie ilustracji to raczej dla młodszych, 11latkowi bym nie kupiła.
Szukasz prezentu?
Może to - http://bonito.pl/k-90276741-doktor-mucholapski ja własnie Kubie kupuję![]()
aginiu - dzięki - szukam - zaczynam od przejrzenia własnych szuflad bo chciałabym przy okazji trochę je odchudzić kompulsywnych zakupów książkowych z dokonanych na fali zachłyśnięcia się książkami dla dzieci, także mocno na wyrostchoć jakbym miała jakiś pewnik to bym przecie kupiła coś nowego - głównie boję się czegoś ze zbyt dużą ilością tekstu że go od razu zniechęci i nawet nie otworzy, wolałabym coś do oglądania/przeglądania, gdzie tekstu trochę jest. Na razie nastawiam się na DOMEK a do tego Bardzo ilustrowana historia malarstwa, choć główny prezent będzie inny (imieniny, urodziny i Gwiazdka mu się kumulują w tym czasie)
edit - inaczej zastanawiam się nad audiobookiem z Pratchettem
Ostatnio edytowane przez jul ; 02-12-2013 o 14:36
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Mapy sa specyficzne, wiec bym uwazala. DOMEK - dla milosnika architektury ewentualnie - ale chyba za duzy juz jest.
dla 11-latka raczej za dziecinne - ale dla mlodszych polecam nasze wczorajsze odkrycie Gdzie jest wydra? Mizielinskich. ksiazka interaktywna, mozna sobie wybrac z ktorym bohaterem bedziemy owej zaginionej wydry (nalezacej nota bene do krola Sobieskiego) poszukiwac. i od naszych decyzji zalezec bedzie gdzie jej bedziemy szukac. dawno sie F tak nie wciagnal w nowa ksiazke - ledwo mowie, ale musialam przeczytac cala jedna czesc i glosno oprotestowana zostala koniecznosc odlozenia reszty na dzis. a przy okazji mozna poznac troche starych, dziwnych slow i troche historii lyknac![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Jeśli chodzi o wydrę to myślę, że może to być ksiazka dla dzieci w różnym wiekumoja 8-letnia sąsiadka, koleżanka mojego K. jest nią zauroczona, a dodam, że jest dość mocno intelektualnie rozwinięta jak na 8-latkę
![]()
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
intrygujący ten atlas, Murmlu.
a ja szukam podpowiedzi: Zbyt Późno. nie znam drugiej podobnej książki - tak wieloznacznej, surrealistycznej, ale jednocześnie ciepłej, zbudowanej na poziomie który jest totalnie oczywisty dla małolata. ale może Wy znacie? wszelkie wolne skojarzenia przyjmę.