Strona 183 z 807 PierwszyPierwszy ... 83133173175176177178179180181182183184185186187188189190191193233283683 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,641 do 3,660 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    przeczytałam ożeniła Alicja i Pinokio

Sorrry... Nie sprawdziłam literówek...
    Już edytowałam.

A swoją drogą, to w takim wydaniu niezła byłaby nich parka!
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Jeśli ktoś szuka Pora na potwora to w Merlinie mają teraz w dobrej cenie
    http://merlin.pl/Pora-na-potwora_Dan...1,1287924.html

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

barylko dam znac jak zaczniemy czytac, na razie ksiazki - o fajnie, ale mikroskop szal, malo sie do szkoly nie spoznilismy (faktycznie szal, juz wiem co bede robila wieczorami ).

Tropicieli mam tez (Targowe wszystko) - beda od Mikolaja albo pod choinke, jeszcze nie wiem. u nas prezenty bez ksiazek to co to by byly za prezenty... ksiazki sa na co dzien, bez okazji dawane, ale urodzinowo/Mikolajowo/aniolkowo musowo musza byc. dla nas tez - juz mam zachomikowana dla siebie spora czesc Wankowicza (gildia miala targowa znizke) a dla T trzy tomy dziennikow Anais Nin. dla chlopakow w sumie tyle, ze bym pare dzieci obskoczyla, cos bedzie na teraz, cos na odlozenie na kiedys.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

Dla tych co w sobotę 7 grudnia będą w Warszawie i są zainteresowani książkami dla dzieci:
    http://wawalove.pl/Swiateczny-kierma...-Mysiej-a12061

Ja na Mikołajki mam 4 tom julków i Muzykalnego Słonia Chotomskiej, z okazji Bożego narodzenia będzie Jak to działa, Świnki Trzy, O zwierzętach i jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa. A mam tylko jedno dziecko. Może część zachomikuję na urodziny, które młodzieniec ma w lutym???

Cholera jasna psiakrew!!! (Że zacytuję klasyka )
    Widziałyście:

http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com.../zoologia.html
    i
    http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...-wszystko.html

Dla mnie bomba!!!!! Większa niż Alicja, Pinokio i Śnieżka razem wzięci (które do dziś mi się śnią po nocach przez te psychodeliczne rysunki )

A do nauki liter:
    http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...e-abecado.html
    Ostatnio edytowane przez murmle ; 29-11-2013 o 15:32
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie

jak już o chomikowaniu mowa, to policzyłam, że u nas jakieś 40-50 książek czeka na wyjście z szafy . teraz jest ciężko, bo zabraliśmy się za grubsze pozycje (kończymy Emila w pełnym wydaniu) i trochę schodzi, zanim wyciągnę coś nowego

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

murmle - ciekawe te książki Joliveta. Mnie psychodeliczne rysunki Alicji, Pinokia i Śnieżki w ogóle nie biorą - wolę jednak takie przyjaźniejsze. Domówiłam dzisiaj 2 książki w NK i to chyba na ten rok koniec... Chyba, że w dziale uszkodzonych książek w NK znajdzie się w fajnej cenie Miś Uszatek
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Joliveta mamy Zwierzeta, w ang. wydaniu, czaje sie, zeby na amazonie reszta byla tansza... a nad abecadlem myslalam, ale mi sie nie do konca podoba - na 'c' jest czapla, na 'n' - niedzwiedz... jak juz sie cos robi, to moze warto zasiegnac rady kogos, kto sie na tym zna??

britta - u nas wiecej (wliczajac angielskie). ale taki urok zycia za granica - jak juz sciagac, to wiecej na raz. troche dzis wyjechalo dla F, mikolajowo/aniolkowo wyjada kolejne porcje. ale ze i my czytamy teraz dluzsze rzeczy z F, to i mniej wychodzi...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

A ja mam pytanie - czy wracacie do starych książek? My ciągle mamy coś nowego, jak nie kupionego, to z biblioteki i w zasadzie ciężko wracać do tego, co już było czytane. No chyba, że jakieś krótkie, które się czyta w 5 min.
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Odebrałam Pinokia i Alicję!
    Ilustracje są rzeczywiście niesamowite! JEśli chodzi o "interaktywność", to w Alicji są to te podlinkowane tu wcześniej elementy (kot, szyja, ciasteczko), w Pinokiu jest kilka (2? 3?) pop-upowych stron (ale nie są to duże konstrukcje), nic w tym stylu co w Alicji. Wszystko przepięknie wydane, grubsze kartki (w Alicji podwójne). To wielka przyjemność je przeglądać
    Fajowe!
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucy van Pelt Zobacz posta
    A ja mam pytanie - czy wracacie do starych książek? My ciągle mamy coś nowego, jak nie kupionego, to z biblioteki i w zasadzie ciężko wracać do tego, co już było czytane. No chyba, że jakieś krótkie, które się czyta w 5 min.
    na okraglo kazde wieczorne czytanie to jest cos nowego i cos starego. w proporcjach roznych, ale zazwyczaj wiecej staroci (czasem same starocie wrecz...). malo mamy ksiazek, ktore przeczytalismy raz - na ogol to te mniej trafione/te ktorych chlopaki sie boja albo cos tam. a tam w kolko Macieju to samo. dluzsze ksiazki na razie na ogol po razie, ale mamy i takie, ktore czytalismy juz po kilka razy (Hotzenplotz na przyklad).

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

To ile dziennie czytacie? (czasowo)
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

w ciagu dnia roznie - czasem sporo, czasem nic. do usypiania - z godzine szacuje... czasem mniej (zwlaszcza teraz, jak ledwo mowie), czasem wiecej, jak sie zapra, ze jeszcze cos i jeszcze...

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie

Natala, ja sie moge pod Toba podpisac, nawet pod tym ze Hotzenplotza czytalismy wiecej niz raz, ostatnio tata czytal przed snem i sie wciagnal. Najczesciej wracamy chyba do krotkich Zakamarkow, Tako i do Pana Brumma. No i Gruffalo sie nigdy nie starzeje

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

u nas chwilowo renesans Findusa, Tako, Pomelo zawsze i w kazdej ilosci...

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    w ciagu dnia roznie - czasem sporo, czasem nic. do usypiania - z godzine szacuje... czasem mniej (zwlaszcza teraz, jak ledwo mowie), czasem wiecej, jak sie zapra, ze jeszcze cos i jeszcze...
    czuję się złą leniwą matką czytam praktycznie tylko do snu (jak dzieci więcej były w domu czytałam więcej w ciągu dnia, najwięcej chyba w okolicy 2-2,5 roku życia... ale jak często wracają do domu jak dziś - jeszcze ich nie ma - bo a to zajęcia mają fajne późno na których chcą być, rzadziej bo mężowi się przedłuży, no to nie ma kiedy) i nie tyle co natala - zazwyczaj każde wybiera po książce i wtedy zazwyczaj trzy rozdziały/opowiadania jak coś dłuższego, albo całość jak krótsze.

nad alfabetem dumałam, ucieszyłam się że jest wreszcie fajny od razu po polsku a nie tłumaczony i dopasowywany na siłę, i potem to samo zastrzeżenie co natala; myślę sobie, że może jest od razu przygotowywany na tłumaczenie i stąd takie gupoty?

często wracamy, często nowości budzą mniej entuzjazmu niż stare, sprawdzone książki; czasem dzieci nagle przypominają sobie o książce nieczytanej od miesięcy i tłumaczą mi co w niej było żebym znalazła (o takim chłopcu, co był chory - ? - jego tata był bogaty - król? książę? - nie, nie król - ? - mama wycierała pot z czoła temu chłopcu - A, "Jakub i siedmiu złodziei"!)
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Hm, na pewno czytamy codziennie, nie ma wyjątków..

Najdłużej czytamy w piątek i sobotę, kiedy wiem, że nie muszę dzieci rano zrywać i budzić o jakiejś niegodziwej porze Wtedy do oporu, aż im się oczy kleją i trą ślipka...

W tygodniu zawsze są dwie książki na wieczór, Mikołaj ostatnio non stop jedzie z Astrid Lindgren, teraz kończymy Dzieci z Bullerbyn, więc co wieczór był 1, 2 rozdziały, a Ignaś co innego wybierał, więc po Bullerbyn była druga tura. Wychodzi na to, że każdego dnia czytam jakieś 1,5 godziny, godzinkę do snu, i w ciągu popołudnia jakieś 30 minut spontanicznie..

Z takich nieśmiertelnych, nigdy nie nudzących się to u nas są następujące:

Gruffalo
    Gruffalo's Child
    Room on the broom
    Click clack mooo! Cows that type
    Peace at last
    Tigerella

Rzepka
    "Mój ukochany", Beatrice Alemagna
    Przygody Misia Uszatka
    "Czekoladki dla sąsiadki" Doroty Gellner
    "Cudaki - opaki"
    Halibut Jackson, autora Davida Lucasa.

Ten żelazny zestaw leci w kółko co jakiś czas już od dwóch lat
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustoguru Awatar Araminta
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

A ma ktoś Wierzcie w Mikołaja! Lotty Olsson?
    http://lubimyczytac.pl/ksiazka/19888...w-mikolaja#buy

Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Araminta Zobacz posta
    A ma ktoś Wierzcie w Mikołaja! Lotty Olsson?
    http://lubimyczytac.pl/ksiazka/19888...w-mikolaja#buy
    kurier ma napisze za pare dni, jak dojedzie - wlasnie jest gdzies w Niemczech ale na pewno ktos juz zdazyl kupic...

Chustoguru Awatar Araminta
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Już zdążyłam ją obejrzeć w sklepie. Jednak wolę, żeby moje dzieci miały bardziej jednolitą wersję świąt, ta jest jak dla mnie trochę za bardzo hmm... skandynawska/nowoczesna, na tyle, na ile udało mi się przekartkować w księgarni. W każdym razie nie wydałabym na nią 49 zł, a tyle kosztowała w księgarni. Na zakup gdzie indziej nie mam czasu, bo trzeba ją czytać od 1. grudnia.
    Poczekamy na kolejną część przygód mrówkojada i orzesznicy, o którą dzieci stale mnie pytają.

Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Skusiłam się na http://www.wydawnictwoolesiejuk.pl/katalog/419338/ w Biedronce. Niby 7+, ale okienka to chyba raczej bajer dla młodszych? W każdym razie już teraz coś tam mogę małej pokazywać. Nie mogłam się powstrzymać
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Uprawnienia umieszczania postów