Pokaż wyniki od 1 do 20 z 614

Wątek: >>> Przeczytałam kilkadziesiąt wątków i nadal nie ogarniam <<< MIEJSCE DLA NOWYCH I ZAGUBIONYCH

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Madzienta Zobacz posta
    Witam, czytam czytam i mimo, ze bardzo chcę przegotować się na przyjście maluszka i mieć już kupione pieluszki to dalej nie ogarniam. Chciałabym od początku stosować pieluch wielorazowe, fundusze mam średnie, nie za dużo nie za mało. Prać będę pewnie na początku codziennie. Raczej chciałabym kupić pieluchy i otulacze one size. To co mam kupić w takim pakieciku, ile i jakich wkładów, ile i jakich otulaczy??
    Popieram dziewczyny, otulacz one size może się okazać dla maluszka za duży.
    Jeżeli na prawdę tak bardzo chcesz zacząć wielopieluchować od początku polecała bym przy ograniczonych funduszach:
    - Tetrę (nie wiem ile, ktoś tu mam nadzieję dopisze,bo ja tetry nie używałam nigdy)
    - 3 otulacze dla noworodka
    I potem dokupić otulacze oraz formowanki one size,a tamte sprzedać.

Lub:
    - Tetrę z otulaczami dla noworodka,
    - Pieluszki kieszonki.

Kieszonki polecam bo używane można na prawdę tanio dostać u nas na bazarku, można także zamówić z zza granicy chinki (co jakiś czas dziewczyny robią zbiorowe zamówienie, na prawdę tanio wychodzi), bądź kupić na allegro. Do kieszonki możesz jako wkład wsadzić wszystko, wcześniej używaną tetrę, a nawet po prostu pocięty w prostokąty ręcznik (myśmy tak zrobili, wyszło o wiele taniej niż wkłady mikrofibrowe). Można też w Ikei kupić ręczniczki za złotówkę, także super się sprawdzają.

Edit: co do ilości, nie wiem jak to jest przy noworodkach (wielopieluchowaliśmy od 3 miesiąca dopiero), ale myślę,że 20 kieszonek w zupełności starczy,jeżeli chcesz prać codziennie.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez melodi Zobacz posta
    Jeżeli na prawdę tak bardzo chcesz zacząć wielopieluchować od początku polecała bym przy ograniczonych funduszach:
    - Tetrę (nie wiem ile, ktoś tu mam nadzieję dopisze,bo ja tetry nie używałam nigdy)
    - 3 otulacze dla noworodka
    jeśli przy noworodku chcecie/polecacie używać tetry, to tylko zwykłej, cienkiej
    tetra lux albo tetra bambusowa są za grube/za duże dla noworodka, a moim zdaniem szkoda ciąć, lepiej na pierwsze miesiące mieć cieńszą

Uprawnienia umieszczania postów