Pokaż wyniki od 1 do 20 z 302

Wątek: PIELUSZKI WIELORAZOWE - PORADNIK

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

maksia moim zdaniem ma sens Szczególnie, że przy odpieluchowaniu będziesz mogła wkłady dawać 'na górę' a nie do kieszonki, i dziecko będzie miało mokro od pupy,wtedy może szybciej załapie o co chodzi

Co do wkładów, i tam bym polecała trochę z mikrofibry. Bambus szybko się niszczy (chociaż Wam chyba tyle czasu nie zostało ), i większość bambusowych (takich,które ja miałam) były węższe, niż te z mikrofibry. Używamy teraz po prostu je razem wsadzone.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez melodi Zobacz posta
    maksia moim zdaniem ma sens Szczególnie, że przy odpieluchowaniu będziesz mogła wkłady dawać 'na górę' a nie do kieszonki, i dziecko będzie miało mokro od pupy,wtedy może szybciej załapie o co chodzi

Co do wkładów, i tam bym polecała trochę z mikrofibry. Bambus szybko się niszczy (chociaż Wam chyba tyle czasu nie zostało ), i większość bambusowych (takich,które ja miałam) były węższe, niż te z mikrofibry. Używamy teraz po prostu je razem wsadzone.

Dzięki wielkie za wskazówki. W takim razie trochę wymieszam te wkłady aby popróbować różnych.

Poza tym daję go wkrótce do żłobka, kierowniczka mówiła by przynieść pampersy... ciekawe czy zgodziliby się ewnetualnie na takie wielo... ?

No nic, najpierw sama muszę popróbować czym to się je...

Chustonoszka Awatar Fiolka
    Miejscowość
    Małopolska

Domyślnie

Maksia my teraz zaczęliśmy i jestem zachwycona żałuje że dopiero.
    Ja też bym poleciła kilka z mikrofibry na dzien idealne a i mamy około 13 kieszonek (chyba jeszcze kupię)
    5 trochę mało...

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fiolka Zobacz posta
    Maksia my teraz zaczęliśmy i jestem zachwycona żałuje że dopiero.
    Ja też bym poleciła kilka z mikrofibry na dzien idealne a i mamy około 13 kieszonek (chyba jeszcze kupię)
    5 trochę mało...

Spodziewam się, że 5 docelowo to będzie za mało, ale najpierw chcę tyle zamówić na próbę i zobaczyć czym to się je

Do żłobka chyba będę musiała i tak pampersy nosić...

Chustonoszka Awatar Fiolka
    Miejscowość
    Małopolska

Domyślnie

A no to co innego Ja zamówiłam najpierw 2 aby zobaczyć co to i w ogóle ale w ten sam dzień więcej zamawiałam
    Ciekawe co Ci w żłobku powiedzą.
    Zawsze możesz naszykować przygotowane do użytku kieszonki z wkładami a Pani ze żłobka może je dawać do jakiejś nieprzemakalnego worka i Tobie
    jak przyjdziesz po synka. Mi się wydaje że dało by radę .

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fiolka Zobacz posta
    A no to co innego Ja zamówiłam najpierw 2 aby zobaczyć co to i w ogóle ale w ten sam dzień więcej zamawiałam
    Ciekawe co Ci w żłobku powiedzą.
    Zawsze możesz naszykować przygotowane do użytku kieszonki z wkładami a Pani ze żłobka może je dawać do jakiejś nieprzemakalnego worka i Tobie
    jak przyjdziesz po synka. Mi się wydaje że dało by radę .
    Też jestem ciekawa jak to będzie. Najpierw zobaczę je sama i poczekam na szczepienia małego, bo dopiero po nich pójdzie do żłobka. Jak się wkręcę to pewnie będę chciała nakręcić też Panią ze żłobka hehe, ale to póki co odległa kwestia.
    Ostatnio edytowane przez maksia ; 26-10-2013 o 13:32

Chustonówka

Domyślnie

Zastanawia mnie jeszcze kwestia prania. Mianowicie póki co jesteśmy długo na jednorazówkach i synek nie ma tendencji do odparzeń, nie używam praktycznie kremu do pupy (bardzo rzadko) bo nie ma potrzeby. On ma ładną skórę i to nie jest przyczyna mojego zainteresowania pieluszkami wielorazowymi.

Czytałam, że prać trzeba na długim programie i jeszce z dodatkowym płukaniem - co wydaje mi się dużym zużyciem wody, co z kolei nie brzmi ekologicznie, a to między innymi chęć małego eko gestu skłania mnie do tych pieluszek... no i zastanawiam się czy dodatkowe płukanie jest niezbędne?
    Domyślam się, że odpowiedzi będą subiektywne więc zapytam inaczej - czy jeśli po zwykłym praniu (bez dodatkowego płukania) nie będzie na skórze żadnych odparzeń, uczuleń, tudzież innych to oznacza, że mogę z tego nadprogramowego płukania zrezygnować?

Uprawnienia umieszczania postów