Ja piore z dzieciowymi ubrankami, recznikami i jest wszystko oki![]()
Ja piore z dzieciowymi ubrankami, recznikami i jest wszystko oki![]()
Ja bym jednak się nie odważyła wyprać prefoldów, kieszonek albo formowanek z ubrankami. Same otulacze jak najbardziej ale zakupkane i zasiusiane pieluszki czy wkłady to raczej nie.
Kasia
mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe
Moja pralka ma opcję płukania 40 min! i nie ma żadnej możliwości skrócenia tego czasu!Jestem w szoku bo niektóre programy do prania (np. syntetyków) mam ok 30min a jak chcę wypłukać tylko pieluchy to 40 min!
Ja piorę razem. Ale niestety zauważyłam,że o wiele bardziej mi wkłady i formowanki przez to szarzeją![]()
'12 Norbi86 > 66 kg !!!
'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'
ja piore osobno jak narazie ,moze jak małą zaczną wysadzać w złobku( gdzie zużywaja 6-7 pieluch ja przy wysadzaniu w domu max 2 pieluszki na caly dzień) to bedzie mniej pieluch i zaczne prac z innymi rzeczami![]()
Moja ma płukanie 30 minut i tego zawsze uzywam. Niestety, przez to pranie ciąąąągnie sie jak guma do żucia, ale i tak, wole w ten sposób. Wszystko co wrzucam, jest starannie opłukane z kup- spłukuję zazraz po zdjęciu z pupki. Jedno pranie to u mnie... 2 godziny w pralce! bo: 30 min płukanie+ 127min pranie z dodatkowym płukaniem na koniec i opcją "spieranie mocnych zabrudzeń".
Rzepy mi sie nie niszcza. Zapinam je i po sprawie. Jak nie mam możliwości zapięcia rzepów na dodatkowe miejsce w środku, to przewracam zapiety otulacz na lewą stronę.