Pokaż wyniki od 1 do 20 z 51

Wątek: czy pranie pieluszki + inne rzeczy jest ok?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja piore z dzieciowymi ubrankami, recznikami i jest wszystko oki

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rodzynka007 Zobacz posta
    Ja piore z dzieciowymi ubrankami, recznikami i jest wszystko oki
    Tez tak robię. Pozdrawiam

Chustofanka

Domyślnie

Ja bym jednak się nie odważyła wyprać prefoldów, kieszonek albo formowanek z ubrankami. Same otulacze jak najbardziej ale zakupkane i zasiusiane pieluszki czy wkłady to raczej nie.

Chustomanka Awatar Marsjanka
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aga108 Zobacz posta
    Ja bym jednak się nie odważyła wyprać prefoldów, kieszonek albo formowanek z ubrankami. Same otulacze jak najbardziej ale zakupkane i zasiusiane pieluszki czy wkłady to raczej nie.
    jak miałam prać pieluchy z czymś innym, to zawsze wkładałam najpierw pieluchy i puszczałam samo płukanie (cykl ok.10 minut) i dopiero potem dokładałam resztę + detergent + antybakteryjny itp. i dalej juz normalne pranie
    Kasia
    mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
    www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe

Chustofanka

Domyślnie

Moja pralka ma opcję płukania 40 min! i nie ma żadnej możliwości skrócenia tego czasu! Jestem w szoku bo niektóre programy do prania (np. syntetyków) mam ok 30min a jak chcę wypłukać tylko pieluchy to 40 min!

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja piorę razem. Ale niestety zauważyłam,że o wiele bardziej mi wkłady i formowanki przez to szarzeją
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Domyślnie

ja piore osobno jak narazie ,moze jak małą zaczną wysadzać w złobku( gdzie zużywaja 6-7 pieluch ja przy wysadzaniu w domu max 2 pieluszki na caly dzień) to bedzie mniej pieluch i zaczne prac z innymi rzeczami

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aga108 Zobacz posta
    Moja pralka ma opcję płukania 40 min! i nie ma żadnej możliwości skrócenia tego czasu! Jestem w szoku bo niektóre programy do prania (np. syntetyków) mam ok 30min a jak chcę wypłukać tylko pieluchy to 40 min!
    Moja ma płukanie 30 minut i tego zawsze uzywam. Niestety, przez to pranie ciąąąągnie sie jak guma do żucia, ale i tak, wole w ten sposób. Wszystko co wrzucam, jest starannie opłukane z kup- spłukuję zazraz po zdjęciu z pupki. Jedno pranie to u mnie... 2 godziny w pralce! bo: 30 min płukanie+ 127min pranie z dodatkowym płukaniem na koniec i opcją "spieranie mocnych zabrudzeń".

Rzepy mi sie nie niszcza. Zapinam je i po sprawie. Jak nie mam możliwości zapięcia rzepów na dodatkowe miejsce w środku, to przewracam zapiety otulacz na lewą stronę.

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

o, dzięki owieczko za patent zastanawiałam się ostatnio nad tym

Domyślnie

mam calkiem podobny cykl prania, ale czytam ten wątek bo mnie wątpliwości naszły... ale widzę że jest ok
    swoją drogą z otulaczem z rzepami też tak robię bo mi nie trzyma ślepy rzep

Cytat Zamieszczone przez owieczka33 Zobacz posta
    Moja ma płukanie 30 minut i tego zawsze uzywam. Niestety, przez to pranie ciąąąągnie sie jak guma do żucia, ale i tak, wole w ten sposób. Wszystko co wrzucam, jest starannie opłukane z kup- spłukuję zazraz po zdjęciu z pupki. Jedno pranie to u mnie... 2 godziny w pralce! bo: 30 min płukanie+ 127min pranie z dodatkowym płukaniem na koniec i opcją "spieranie mocnych zabrudzeń".

Rzepy mi sie nie niszcza. Zapinam je i po sprawie. Jak nie mam możliwości zapięcia rzepów na dodatkowe miejsce w środku, to przewracam zapiety otulacz na lewą stronę.

Chustomanka Awatar pyzata
    Miejscowość
    Kalisz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marsjanka Zobacz posta
    jak miałam prać pieluchy z czymś innym, to zawsze wkładałam najpierw pieluchy i puszczałam samo płukanie (cykl ok.10 minut) i dopiero potem dokładałam resztę + detergent + antybakteryjny itp. i dalej juz normalne pranie
    tak i ja czyniłam bez szkody dla pieluch. Dla ubranek także
    Martynka zwana Pyzą styczeń 2009; Hania zwana Zbójcerzem marzec 2011

Uprawnienia umieszczania postów