Pokaż wyniki od 1 do 20 z 43

Wątek: Przesikane pieluchy

Widok wątkowy

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eMKa Zobacz posta
    Tak,więc fromowanka zufizo+wkład chłonny flip+otulacz flip=przesikane wszystko po godzinie. Pieluchy moczone w płynie do naczyń,płukane,gotowane z kwaskiem,płukane setki razy.Młody do picia dostaje tylko wodę...Coś robię źle?
    zatłuścic moze sie polar, welur syntetyczny i takie podobne - co robia sucho w kieszonkach, naturalne pieluszki bawelniane, bambusowe nie ywmagają odtluszczania, bo i tak wchlaniają wilgoc, z zatluszczonego materialu wilgoc leci bokiem, a nie przelatuje prze polar w kieszonce, np.

Polecam odlozyc na jkis czas pulowe otulacze, z mojego doswiadczeni - pul zawsze przegrywa w konkurencji z dobrą welną, zalanolinowana (to tez tluszcz i tez ma za zadanie nie przepuszczac wilgoci - tym razem na zewnątrz).
    I jeszcze jedno - pomimo dobrych opinii, JA (!) uwazam, ze flip to jeden z najgorszych otulaczy - przeciekal mi i byl niewygodny

edit: dopisek
    dobry otulacz welniany - mam na mysli porzadne gacie, a nie zapinany o kroju flipa, nawet jak formowanke mozna wykręcać, welna przytrzyma wilgoć, po drugie taki fason gaciowy lepiej przykrywa pieluszkę i sa mniejsze szanse na przecieki. Nie zwalnia to oczywiscie od obowiazku przewijania ino kaluż i mokrych ubran nie bedzie
    Ostatnio edytowane przez espejo ; 13-09-2013 o 12:49
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Uprawnienia umieszczania postów