Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.
Natalio, a dotyczy to tylko wełny, czy bawełnę lepiej też prać w proszku? Pytam, bo na metce didymosowych pawi stoi jasno, żeby używać płynów do prania.
No wlasnie, ja piore obie paissi w plynie (konopie i jedwab), nastawiam na "delikatne" cokolwiek to znaczy dla mojej malo delikatnej pralkii nic sie nie dzieje
To znaczy pierze sie
ale przesuniec nie zaobserwowalam.
Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014
Ja do tej pory spotkałam się z opinią, żeby nie używać płynów do płukania, bo to one oblepiają włókna. I to też chyba jest napisane na metce pawi, nie sprawdzę tego teraz bo są na występach gościnnych![]()
Większości chust nic się nie stanie, ale jest wiele chust, dla których lepsze jest pranie w proszku. Mama nigdy nie wie, którą wersję materiału kupiła, więc lepiej nie ryzykować. Pomimo ogólnego zalecenia prania w proszku są takie chusty, co do których my też nie odradzamy płynu.
Wy tu gadu, gadu o praniu (ja piorę w pralce na programie do wełny) a zdjęcia gdzie
Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia![]()
Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012
może jutro przyjdzie do mnie szwagierka z córką to jak Młoda będzie współpracować cyknę im jakieś foto![]()
to jak są specjalne płyny do wełny i jedwabiu, to w nich też nie można prać? myślałam, że właśnie w takich wypadkach, to lepiej taki płyn wybrać niż proszek
Kudlata, daj na razie foto samej chusty, coby oczy nacieszyć![]()
Muszę powiedzieć, że chusta jest milusia, super się ją dociąga i fajnie trzyma. Bardzo dobrze mi się dzisiaj w niej nosiło. No i jest piękna!
dagape ślicznie![]()
szwagierka nie przyszła, jutro zrobię i wrzucę foto samej chusty
na razie dalej nie uprana leży na wierzchu a ja się gapię i co jakiś czas macam![]()