Proszę bardzofantastyczny, fikcyjny, nieprawdopodobny, niestworzony, zmyślony
Nie szukam zaczepkiPo prostu lubię jasne sytuacje
Proszę bardzofantastyczny, fikcyjny, nieprawdopodobny, niestworzony, zmyślony
Nie szukam zaczepkiPo prostu lubię jasne sytuacje
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
Pod czyją redakcją ten słownik? Podaj źródło dla "jasności sytuacji". Bo jeśli zacytowałaś mi coś z przeglądarki google, to litości... I do jakiego hasła to ma być synonim? Bo na pewno nie do "niestworzonych rzeczy" Wiesz, ze słowników też trzeba umieć korzystać. A użyte słowa trzeba umiejętnie odnieść do kontekstu.
Wiesz co? Jak dla mnie to się czepiasz. Równie dobrze mogłabym napisać to samo - że próbujesz mnie przekonać i nie liczysz się z moim zdaniem![]()
No i po co się obrażać nawzajem, sugerując komuś brak inteligencji tudzież innych umiejętności? Po co?
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Dziewczyny, złość piękności szkodzi![]()
Złotko, jak klikniesz, to ci się wyświetliUniwersalny słownik PWN podaje jeszcze inne definicje, jak np. "bredzić", "pleść bzdury" etc. BTW, google to nie przeglądarka, to wyszukiwarka
No i ofc dzięki za dobre rady, biorąc pod uwagę to, że od dobrych paru lat zajmuję się zawodowo redakcją tekstów, z pewnością mi się przydadzą![]()
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
A ja jestem lingwistką i psychologiem z wykształcenia i pracowałam jako dziennikarka ładnych parę lat. No i co z tego? Nie ma to nic do rzeczy! I nie jestem Twoim złotkiem. I wciąż nie wiem do czego szukasz synonimów! Bo od kiedy synonimem rzeczownika jest czasownik?
Zresztą, kłócić się możemy w nieskończoność, a i tak nie ma to sensu. Ty myślisz swoje, ja myślę swoje. I niech tak zostanie!
To ty się kłócisz? Wow, nie wiedziałam, moze ja też powinnam?![]()
Kamm, ić stąd lepiej.
nie daj borze ktoś od ciebie z pracy tu zajrzy i cię wypierekhemdzielą![]()