Pokaż wyniki od 1 do 20 z 158

Wątek: Yankee Candle - wątek ogólny, polecający, pachnący

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar hildegarda
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

moje spa cynamon-żywica w pierwszej chwili skojarzyło mi się z imbirem marynowanym, tym do sushi na razie zapach jest dla mnie dosyć dziwny. podoba mi się, ale mało w nim, cynamonu, a chyba za dużo tej żywicy. Zapach jest dość intensywny, to fakt.
    Za to boski jest midnight jasmin, mam zapach samochodowy- kartonik, pachnie tak mocno, że wszystkie inne zapachy samochodowe moga się schować.

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hildegarda Zobacz posta
    Za to boski jest midnight jasmin, mam zapach samochodowy- kartonik, pachnie tak mocno, że wszystkie inne zapachy samochodowe moga się schować.
    też mam, samochodowy jeszcze nie testowany, czeka na święta
    ale mam wosk i pachnie mocno, ale przyjemnie

Chusteryczka Awatar manteiga
    Miejscowość
    Warszawa, Gocławek

Domyślnie

Kupiłam pięć, jedną żurawinkę sprezentowałam koleżance z pracy, ale więcej już nie oddam. Beach Walk - bardziej piżmowy niż cytrusowy, ładnie się wypala, nic nie śmierdzi. Christmas Rose - delikatniejszy, aromat róży subtelny, finalnie pachnie podobnie do Beach Walk, ale dużo szybciej traci na sile. Do testowania pozostało mi jeszcze White Gardenia (kocham gardenię, więc tu pewnie nie będę obiektywna) i Bahama Breeze oraz jakiś świąteczny sampler, ale nawet bez palenia czuję, że mniej pachnie niż woski.
    Tomaszek - 23.09.2009r., Klara - 23.09.2015r.
    Ach, to życie, jak trzeba to staje na wysokości zadania

Chustofanka

Domyślnie

SPA sól z lotosem - dla mnie super. Delikatny kwiat z zapachem jakby mchu na końcu. Nie jest intensywny, ale wyczuwalny. Ciepły zapach.

Chustomanka Awatar pata79
    Miejscowość
    Józefów, woj.lubelskie

Domyślnie

- white christmas - zapach kojarzący się z tanim odświeżaczem do ubikacji (to nie tylko moja opinia)
    + french lavender - bardzo ładny

Myślałam, że zapachy będą intensywniejsze, że będzie dłużej pachnieć

ulala.v
    Guest

Domyślnie

odpaliłam wczoraj ok 1,4 wosku. Kitchen spice, zapach baaardzo intensywny, nawet chyba za bardzo początkowo, mimo, że lubię intensywne korzenne zapachy. Później jak się trochę wypalił pachniał łagodniej ale wciąż intesywnie-dla mnie było ok, pachniało w całej chałupie. Bardzo ekonomiczne te woski

saszetka lavender vanilla - wyciągnęłam z folii, połozyłam na grzejniku - jak wczesniej ktoś radził i wyszłam z sypialni, wróciłam po ok godzinie: otworzyłam okno, saszetkę schowałam z powrotem do folii i połozyłam jednak obok grzejnika teraz jest ok. Zapach ładny, intensywność -MEGA, nie spodziewałam się tego po saszetce. Miałam kiedyś-100 lat temu małe perfumy w kremie Yves Rocher vaniliowe - pachniały identycznie jak ta saszetka

plastiki samochodowe-łeb urywa midsummer night: pachnie jak dobre męskie perfumy, zapach bardzo ładny i bardzo męski, mam zamiar je sprezentować braciom i chłopu swemu.
    sun&sand: delikatny, świeży, słodkawy, babski taki ten sobie zawiesze w aucie na pierwszy rzut
    lemon lavender - bardziej czuję lemon niż lavender, co tu dużo gadać, jak pachnie lemon każdy wie

co do reszty wosków będę się wypowiadać po ich otwarciu po wwąchiwaniu się przez folię podejrzewam, że red berry&cedar jest absolutnie zaje***
    Ostatnio edytowane przez ulala.v ; 20-12-2012 o 11:40

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

My na razie palimy woski.
    Z dotychczasowych nieco męczący okazała się "zapach z misia", jak mówią dzieci , czyli Soft blanket. Nieco pudrowy, słodkawy, trochę duszący.

Podobały się nam Fruit Fusion, Christmas Eve, Kitchen Spice i... coś z żurawiną...

Ze SPA to pięknie mi pachnie mandarynka i cynamon z żywicą
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Uprawnienia umieszczania postów