Pokaż wyniki od 1 do 20 z 614

Wątek: >>> Przeczytałam kilkadziesiąt wątków i nadal nie ogarniam <<< MIEJSCE DLA NOWYCH I ZAGUBIONYCH

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    ja polecam otulacz wełniany ecodidi, produkcja forumowa, więc szukaj tutaj
    jest cienki, rozmiar regulowany, schnie błyskawicznie, polecam bo mam dwa i to moje ulubione
    Dzięki, będę szukać

a cienkie formowanki to chyba najlepiej kieszonkę i cienką wkładkę, przy takim maluchu zmieniasz pieluszki często pewnie, więc nie muszą być super chłonne
    No właśnie kieszonki od środka chyba zawsze mają polar? A wolałabym, żeby przy skórze było coś naturalnego. Także chyba zostanie jakaś dobrze chłonna tetra. U chłopców chyba i tak większość mokrego jest z przodu, więc jakby ją dobrze zlożyć/uszyć, to mogłoby być z tyłu płasko ?

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mesimarja Zobacz posta
    No właśnie kieszonki od środka chyba zawsze mają polar? A wolałabym, żeby przy skórze było coś naturalnego. Także chyba zostanie jakaś dobrze chłonna tetra. U chłopców chyba i tak większość mokrego jest z przodu, więc jakby ją dobrze zlożyć/uszyć, to mogłoby być z tyłu płasko ?
    nie koniecznie; są też kieszonki z naturalną tkaniną od środka, np. z bambusem lub z welurem bawełnianym;

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mesimarja Zobacz posta
    Dzięki, będę szukać

to zależy, jakie kieszonki

jak już znajdziesz ecodidi to tam są też kieszonki formowanki, można sobie wybrać co mają od środka
    ale generalnie sporo dziewczyn szyje teraz na zamówienie, więc sama wybierasz, co chcesz mieć

Chustomanka Awatar bozenka151
    Miejscowość
    Comber, UK

Domyślnie

Witam
    Jestem nowa na forum i kompletnie zielona
    Planuje pieluchować moja córkę (dołączy do nas 17 marca hip hip hura) pieluszkami wielo
    Jak na razie mam:
    1 otulacz polarkowy (jakiś używany kupiłam na próbę),
    5 otulaczy bambino mio tych najmniejszych,
    4 pieluszki bawełniane little lamb i jakies wkłady do nich jako gratisy dostałam (nie wiem jakie bo jeszcze nie doszły)
    kilka pieluszek szyje mi jedna z forumek (dla noworodka otulacz, wkłady do otulacza 4 szt, formowankę i kieszonkę)
    Oprócz tego mam sporo tetry takiej cieńszej sklepowej bo ponoć tetra lux za gruba dla noworodka, troszkę wkładów bambino mio mały rozmiar.
    Planuję kupić trochę ręczników z ikea tych 30x30 (to o tych mowa, że na jeden sik idealne???) i muślinów tylko jaki rozmiar dla noworodkowej pupki?

Dla niemowlaczka forumka szyje mi mniejsze OS formowanka flanelkowa, formowanka welurkowa, normalny OS kieszonka z panelem pul, normalne OS otulacz SIO i dodatkowo kilka wkładów

Nie wiem czy polubimy się z pieluszkami wielo ( choć bardzo bym chciała) Czy dla noworodka taki zestaw początkowy mi wystarczy, czy powinnam coś jeszcze dokupić, bo dla większej niuni wiadomo jak się pieluszki sprawdza to będę sobie systematycznie dokupować

Z góry dziękuje za rady

Pozdrawiam Bożena

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Naliczyłam 7 otulaczy i kieszonkę, plus różne rzeczy do środka otulaczy Jeśli będziesz codziennie robić pranie, to moim zdaniem powinno być ok. Muślinów nie miałam, więc się nie wypowiem, ale nam się do otulaczy bardzo dobrze sprawdziła tetra bambusowa od Sylviontko, bo jest cieniutka, delikatna w dotyku i chłonna. Ja miałam jeszcze sporo AIO - Teeny Fit i Bumgenius. Zwłaszcza Bumgenius jest godzien polecenia. A zaglądałaś do wątku o pieluchowaniu noworodka? Tam jest masa informacji
    Witek 2012

Miejscowość
    Comber, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ronja Zobacz posta
    Naliczyłam 7 otulaczy i kieszonkę, plus różne rzeczy do środka otulaczy Jeśli będziesz codziennie robić pranie, to moim zdaniem powinno być ok. Muślinów nie miałam, więc się nie wypowiem, ale nam się do otulaczy bardzo dobrze sprawdziła tetra bambusowa od Sylviontko, bo jest cieniutka, delikatna w dotyku i chłonna. Ja miałam jeszcze sporo AIO - Teeny Fit i Bumgenius. Zwłaszcza Bumgenius jest godzien polecenia. A zaglądałaś do wątku o pieluchowaniu noworodka? Tam jest masa informacji

Tak sporo czytałam i wywnioskowałam, że najlepiej otulacze i coś do środka bo noworodkowi i tak ciągle zmienia sie pieluszke, wiec AIO chyba dla mnie odpada bo czas schnięcia takiej pieluszki jest dłuższy niż otulacz+tetra, no chyba ,że sporo ich kupię
    a Tobie się sprawdziły AIO przy noworodku??
    Nie lepiej jakieś formowanki bawełniane? Przecież nie musza byc mega chłonne bo i tak zmiana co sik

Tetra od Sylviniontka?? A gdzie mogę kupić podasz mi link???

Miejscowość
    Comber, UK

Domyślnie

A i chciałabym prac co 2 dni nie codziennie to co polecacie jeszcze dokupić i ile???

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bozenka151 Zobacz posta
    a Tobie się sprawdziły AIO przy noworodku??

Tetra od Sylviniontka?? A gdzie mogę kupić podasz mi link???
    AIO mi się o tyle sprawdziły, że dużo łatwiej je założyć początkującej matce tzn. dziecku założyć Ale cenowo się nie opłacają.

Wątek Sylviontka: http://chusty.info/forum/showthread....4-**-ZAPRASZAM
    Ta tetra jest bardzo droga, ale to mój ulubiony wkład do otulaczy.

Cytat Zamieszczone przez bozenka151 Zobacz posta
    A i chciałabym prac co 2 dni nie codziennie to co polecacie jeszcze dokupić i ile???
    Moim zdaniem jeszcze jakieś otulacze. No i zależy ile tej tetry masz, bo jak się wszystkie specjalne wkłady zużyje to zawsze zostaje jeszcze stara dobra tetra Może innej firmy te otulacze na wszelki wypadek, jakby Bambino Mio jednak Ci nie podeszły. Nie polecam dla noworodka Imse Vimse Newborn, bo moim zdaniem są za wielkie, mój synek miał ponad miesiąc kiedy zaczęły pasować. Zapytaj w wątku noworodkowym, może bardziej doświadczone dziewczyny jeszcze coś podpowiedzą
    Witek 2012

Uprawnienia umieszczania postów