Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Czy one muszą tak uciskać ... :(

Chustomanka Awatar randia
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

z moich doświadczeń, to bardzo delikatne gumki mają applecheeksy (kieszonki). Są dość obszerne, dużo się do środka mieści, a jednocześnie mięciutkie. W fazie najgrubszych udek nic nie uciskały i falbanki przy nóżkach dobrze się układały
    mama Tolka 01.08.2011 i Sary 27.04.2014

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilam Zobacz posta
    Skoro flip ma delikatne gumki może warto spróbować AIO bumgenius widziałam że te z organiczną bawełną nie mają obszycia przy nóżkach.
    Mam AIO Bumgeniusa. Faktycznie mniej uciska niż inne ale mieszkam w bloku, nie mam balkonu a ta pielucha schnie wieczność po prostu. Zanim mi doschnie już śmierdzi IB schnie ekspresem w porównaniu z Bumgeniusem.

Chustomanka
    Miejscowość
    Białystok i okolice :)

Domyślnie

avela ja miałam przez pewien czas podobny dylemat,ale moje wątpliwości zostały rozwiane w ciągu weekendu u dziadków.Mała tam non stop biegała w jednorazówkach i po dwóch dniach efekt była taki,że miała obszorowane od gumek udka i to tak mocno,że tydzień czasu jej to schodziło,tak więc stwierdziłam,że wolę odcisk od gumki z wielo niż obszorowania od jednorazówek. Z resztą z czystym sumienim również polecam wełniaki,a najbardziej gatki,chyba nie ma nic wygodniejszego i mniej uciskającego
    Aha...zauważyłam też na przykładzie własnej produkcji formowanek,że jeśli gumka jest tylko wciągnięta w tunel,a nie przyszywana to o wiele mniej uciska.

Chustomanka
    Miejscowość
    już nie Gdańsk

Domyślnie

też mam szczuplaka i tak jak pisze kamilam bardzo fajnie leży, ale jestem zadowolona również z AIO IV

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lilith83 Zobacz posta
    avela ja miałam przez pewien czas podobny dylemat,ale moje wątpliwości zostały rozwiane w ciągu weekendu u dziadków.Mała tam non stop biegała w jednorazówkach i po dwóch dniach efekt była taki,że miała obszorowane od gumek udka i to tak mocno,że tydzień czasu jej to schodziło,tak więc stwierdziłam,że wolę odcisk od gumki z wielo niż obszorowania od jednorazówek. Z resztą z czystym sumienim również polecam wełniaki,a najbardziej gatki,chyba nie ma nic wygodniejszego i mniej uciskającego
    Aha...zauważyłam też na przykładzie własnej produkcji formowanek,że jeśli gumka jest tylko wciągnięta w tunel,a nie przyszywana to o wiele mniej uciska.
    Masz rację Ona ma chyba bardzo delikatne ciałko bo w sumie po gumkach w jednorazówkach też są ślady. Nie takie jak po IB ale też są.

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

ja też polecam otulacze flipy - można je ładnie dopasować i nigdy po nich nie widziałam żadnych śladów ucisku

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ania1011 Zobacz posta
    ja też polecam otulacze flipy - można je ładnie dopasować i nigdy po nich nie widziałam żadnych śladów ucisku
    Otulacze Flip jak już pisałam używamy ale w żłobku raczej nie przejdą. Szukam czegoś do żłobka.

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avelaa Zobacz posta
    Otulacze Flip jak już pisałam używamy ale w żłobku raczej nie przejdą. Szukam czegoś do żłobka.
    szybko przeleciałam temat i nie zauważyłam wpisu, przepraszam.

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ania1011 Zobacz posta
    szybko przeleciałam temat i nie zauważyłam wpisu, przepraszam.
    Nie ma problemu tak czy inaczej dziękuje

Uprawnienia umieszczania postów