teraz Nati rozdziela chusty na bambus i wiskozę bambusową. A te stare chusty, perła style czy dmuchawce... to one były z bambusem czy z wiskozą bambusową?![]()
teraz Nati rozdziela chusty na bambus i wiskozę bambusową. A te stare chusty, perła style czy dmuchawce... to one były z bambusem czy z wiskozą bambusową?![]()
ale chyba nie ma czegoś takiego jak bambus, jest tylko wiskoza bambusowa
chyba już kiedyś była o tym dyskusja, po której wszyscy przykładnie potwierdzili, że to nie bambus tylko wiskoza
i znalazłam coś takiego
http://www.textiles.pl/g2/2010_01/731_fileot.pdf
pamiętam jak się pojawiły chusty z "naturalnym włóknem bambusowym" - amazonia i avocado. avocado było pierwszą chustą z tym włóknem. to był wrzesień 2010.
aczkolwiek... jakoś wiele osób mi mówiło (a nie były to osoby przypadkowo złapane na ulicy), a wręcz mnie zapewniało, że jak nie ma darmowych obiadów tak nie ma "naturalnego włókna bambusowego". jest wiskoza bambusowa
![]()
pardon.
sierpień 2010.
niewielka różnica![]()
Dziewczyny na temat różnicy miedzy wiskozą a samym bambusem wypowiadała się tu gdzieś Natalia. To chyba o proces pozyskiwania chodziło choć nie jestem w 100% pewna, warto poszukać.
Coach dyplomowany SWPS
Doradca d/s noszenia dzieci w chustach Akademii Noszenia Dzieci
Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
tak, był wątek i rożnica też mi jest znana, mnie chodziło wyłącznie o to co było w tych chustach bo wtedy jeszcze na metkach było napisane "bambus"
jeszcze raz wszystkim dziękuję za odpowiedź.
Jak dla mnie EOT![]()
miałam swojego czasu perłę i była z wiskozą.
Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)