Cytat Zamieszczone przez marlei Zobacz posta
A ja sie z Wami nie zgodze
Bo mimo, ze wiem co syndrom nati znaczy to jednak w zaden sposob nie zaszkodzil on firmie Nadal chusty znikaja w minuty ze strony Nati i sa poszukiwane i to samo bedzie z oscha Roznica jest tylko taka, ze jednak obsluga klienta ma duzo wyzszy standard u Oschy i dlatego ludzie wracaja, mimo nieudanych polowan...

A i jeszcze dodam, ze z tego co mi widomo, poprawcie mnie jek sie myle, z nati nigdy nie bylo tak, ze dziewczyny wymienialy Nati za Nati.... a w przypadku oschy - no chyba same wiecie

No i jeszcze dodam, ze z oscha jest podobnie jak z nati bylo(jest???), ze jest to bardzo chodliwy towar i w CENIE Moim przykladem moze byc SN nubela, ktora zaproponowana mi zostala w cenie £200 + przesylka z Rosji (o innych ofertach nie wspomne) wiec chyba sie cenia Mysle, ze ta tendencja sie utrzyma, bo w przeciwienstwie do Nati, Oscha wypuszcza kilka chust w sezonie, a Nati - miesiecznie Co nie oznacza, ze lubie ten sposob zakupow
Cytat Zamieszczone przez Kamila Zobacz posta
ja jestem ciekawa tej prawdziwosci komentow wynoszacych Zoe customer service pod niebiosa. Napisalam do niej w piatek dlaczego wyslala moja chuste do Szwecji, kiedy ja mialam zmieniony adres na dostawe do Polski. Zero odpowiedzi. slownie: zero.
ja tam nie narzekam na kontakkt z nati - na każdy mój mail jest odpowiedź w ciągu doby
Cytat Zamieszczone przez mamaslon Zobacz posta
sluchajcie
poprośmu o pre-order!
ja te chmurki bym chciała
ale tak naprawde stac mnie na roze mietowe
]
no pre orderem z oschy też byłabym zainteresowana gdyby nie odbywał się przez facebook - a może zaprononujcie im limit jakiś forumowy - może będzie mniej narzekania niż na maki ja na limit forumowy się piszę
ja nie mam odwagi kupować u Oschy bo nie rozumiem ich strony - wszystko mają sold out