Zadna z podanych. Te chusty uszyte sa z cienkiego materialu poscielowego, nie polecam. Raczej taniej niz 80-100zl nie kupisz tkanej skosno-krzyzowo. A i to uzywane.
Zadna z podanych. Te chusty uszyte sa z cienkiego materialu poscielowego, nie polecam. Raczej taniej niz 80-100zl nie kupisz tkanej skosno-krzyzowo. A i to uzywane.
A. 02.2010, T. 06.2012
bunciu, skąd jesteś?
Warto byłoby, abyś pomacała, zobaczyła.
Ostatnio poznałam przesympatyczną mamę, która 8-mio miesięczniaka nosiła w elastyku. Patrzyłam na nią z podziwem. Zaproponowałam tkaną, na początek pożyczkę. Bez przekonania wzięła, a teraz słowa zachwytu padły.
Ananke, uważam że masz absolutną rację.
Raz zamotałam na sobie pościelówę-nie pamiętam czyja to była. Po około 15-20 minutach noszenia lalki (3.6) kg zwyczajnie bolały mnie ramiona (pomijam trochę pracy przy próbie dociągania-to coś nie chciało współpracować za choinkę).
Za ok. 70zł mozna było kupic skośnokrzyzowe, lub diagonalne WOMARu, ale z tego co wiem, dziewczyny chyba nie polecały ich nówkom ze względu na trudność w obsłudze. Choc ogólne recenzje wypadały dobrze.
O tu jest jedna - http://allegro.pl/chusta-be-close-n1...239746366.html
Zawsze to lepsze niż pościelówa, sama taką kupiłam i wiem, że zwłaszcza przy cięższym dziecku wżyna się pod jego nózkami, no i strasznie ciąży osobie noszącej. Ja byłam twarda, ale ktoś mogłby się zniechęcić, skoro noszenie jest takie niewygodne.
A czemu na stronie Womaru jest napisane że mozna nosić dziecko do 13 kg? Czy splot skośnokrzyżowy nie oznacza że można nosić do kilkudziesięciu kg?
Wydawało mi się że one się reklamują jako skosne...
to są skośnokrzyżowe, ale cieniusieńkie, grubości prześcieradła, to może być powód. jestem pewna, że nawet poniżej tej wagi komfortu noszenia nie będzie żadnego, mimo odpowiedniego splotu. bo splot to jedno, ale jakość przędzy i zwartość tkaniny to druga, równie ważna kwestia.
jeszcze jedno, odnośnie womarowskiej chusty - ona jest krótka, moja miała 4,30, dla wielu mam to za mało, żeby zawiązać kieszonkę. a rozmiar tylko jeden![]()
Ostatnio edytowane przez Liv ; 11-04-2012 o 22:27
Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)
Pochłonęło mnie życie,
więc w wirtualnym niebycie
pozostaję do odwołania.