Strona 18 z 52 PierwszyPierwszy ... 8101112131415161718192021222324252628 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 360 z 1027

Wątek: Jaskółkowa przedsprzedaż- już jest:-) Doleciały

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A ile ma/waży maluch?
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustomanka Awatar dita

Domyślnie

Dopiero w kwietniu się urodzi. Ale chciałabym kupić coś porządnego, co posłuży mi na długo, dlatego wybór padł na Nati, a wzór z jaskółkami i kolor bardzo mi się podoba. Tyle czy to nie będzie porwanie się z motyką na słońce? A widzę, że tylko do dziś można się zapisać na te chusty.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym wzięła jedwab bo będzie milszy dla maluszka, len może wymagac złamania. Nośnością bym sie na razie nie przejmowała choć myślę, że bedzie podobna Ale ekspertką nie jestem więc może niech sie ktos jeszcze wypowie

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

tez bym wzieła jedwab
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

Poprzednie lniane jaskółki były miękkie od nowości. Ale jedwab dla noworodka pewniejszy.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ciekwe ile jaskółek zostało zamówionych czy to jest rzeczywiście taka megaaa szmata, że niektóre dziewczyny z NM zamawiają po kilka egzemplarzy??? Czy to kwestia tego, że do tej pory były mocno limitowane? Tylko co zrobic potem z 4,5 chustami w jaskółki

Ja chętnie pomacam jedwabne - Jul, Taniuka - zamówiłyście?

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

No i zamówiłam, ale w sumie nie wiem czy dobrze kolor wybrałam... Zobaczymy.

A czy wiadomo coś bliżej ile im zajmie utkanie jaskółek?
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maruschia Zobacz posta
    Dziewczyny, a powiedzcie mi, czym się różni chusta z lnem od tej z jedwabiem? Która będzie lepsza dla niemowlaka i czy to są chusty tylko na lato, czy na zimę również?
    Ja bym się nie bała lnu 30% Dla malucha też-szybko miękną i są bardzo plastyczne.I się o nie tak nie trzęsiesz jak o jedwab Weź obie-jaszcze dziś zamawiając płacisz cenę jednej chusty (a potem resztę). Raty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez livada Zobacz posta
    No i zamówiłam, ale w sumie nie wiem czy dobrze kolor wybrałam... Zobaczymy.

A co w końcu wybrałaś?

demona
    Guest

Domyślnie

do lata

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aginia Zobacz posta
    Ciekwe ile jaskółek zostało zamówionych czy to jest rzeczywiście taka megaaa szmata, że niektóre dziewczyny z NM zamawiają po kilka egzemplarzy??? Czy to kwestia tego, że do tej pory były mocno limitowane? Tylko co zrobic potem z 4,5 chustami w jaskółki

Ja chętnie pomacam jedwabne - Jul, Taniuka - zamówiłyście?
    mam jeszcze kilka godzin do decyzji Ciągle się waham.

Dla mnie tylko len wchodzi w grę, bo kolor kusi. A dlaczego jeśli? W moim wypadku nie kwestia limitowości - od dawna podoba mi się wzór (możnaby co najwyżej te jaskółki usunąć ), a czerwień z żółtym, do tego nośne, bardzo kusi, to byłby drugi czerwono-żółty żakard (a to bardzo moje kolory), jaki kojarzę, a nośny - pierwszy.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aksamitka Zobacz posta
    A co w końcu wybrałaś?
    Len oliwkowo-biały. No i nie wiem, bo może będzie paskudny Czerwienie kuszą, ale czerwono-czarnej nie chce, czerwono-białej się boję, bo może być różowa, kurcze no... Tak naprawdę to chyba chciałabym szare z białym, ewentualnie niebieskie z białym, ale nie ma...

Zastanawiam się czy w ogóle brać, czy jednak zdać się na bazarek Tak BTW, jak się anuluje zamówienie? Pisze się do nich, czy jest jakaś metoda?

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    do lata
    Taaa... Czyli może być czerwiec, a może też wrzesień Dlaczego Oscha może napisać, że zajmie im to koło 10 tygodni, a Nati nie?
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Domyślnie

Len oliwkowo-biały. No i nie wiem, bo może będzie paskudny Czerwienie kuszą, ale czerwono-czarnej nie chce, czerwono-białej się boję, bo może być różowa, kurcze no... Tak naprawdę to chyba chciałabym szare z białym, ewentualnie niebieskie z białym, ale nie ma...

Zastanawiam się czy w ogóle brać, czy jednak zdać się na bazarek Tak BTW, jak się anuluje zamówienie? Pisze się do nich, czy jest jakaś metoda?

Taaa... Czyli może być czerwiec, a może też wrzesień Dlaczego Oscha może napisać, że zajmie im to koło 10 tygodni, a Nati nie?
    Piszesz maila z rezygnacją. Ja zamówiłam oliwkowy jedwab i len szaro-czerwony. I tez tęsknię za niebieskim Ale ile można

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Myślę, że to zależy też m.in. od ilości zgłoszeń - już kiedyś Natalia pisała, ile chust dziennie jest w stanie obrzucić na maszynie jedna osoba - a jaskółek będzie bardzo dużo, z tego co widać u nas i na innych forach, więc pewnie czas oczekiwania nie będzie super krótki. A na początku zapisów trudno było określić, ile będzie zamówień, a więc i ile będzie przy nich pracy
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka Awatar belfe
    Miejscowość
    Polska ;)

Domyślnie

wrzesień to już nie lato

Domyślnie

No ale było mówione między kwietniem a czerwcem przecież
    Na Euro będą
    Ostatnio edytowane przez Aksamitka ; 19-02-2012 o 18:57

Domyślnie

A niebiesko-czerwone kogoś skusiły?
    Albo oliwkowo-żółte?

Chustomanka Awatar Celebrianna
    Miejscowość
    Oleśnica

Domyślnie

Doobra, chciałam sobie zamówić w końcu len... i co?... i nie ma już nawet niebieskich. Tak, to ja się nie bawię... jeśli to przedsprzedaż, to jakim cudem może zabraknąć?
    po prostu Agata

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    Myślę, że to zależy też m.in. od ilości zgłoszeń - już kiedyś Natalia pisała, ile chust dziennie jest w stanie obrzucić na maszynie jedna osoba - a jaskółek będzie bardzo dużo, z tego co widać u nas i na innych forach, więc pewnie czas oczekiwania nie będzie super krótki. A na początku zapisów trudno było określić, ile będzie zamówień, a więc i ile będzie przy nich pracy
    mogliby forumkom rzucić na umowę zlecenie to szycie. Ech...

Chusteryczka Awatar zoana
    Miejscowość
    we własnym świecie

Domyślnie

ej no ja tez się zdecydowałam na sam koniec i nie ma tego co chcę
    Ania, mama Zosi ('09) i Zuzi ('11)

Uprawnienia umieszczania postów