A ile ma/waży maluch?
Dopiero w kwietniu się urodzi. Ale chciałabym kupić coś porządnego, co posłuży mi na długo, dlatego wybór padł na Nati, a wzór z jaskółkami i kolor bardzo mi się podoba. Tyle czy to nie będzie porwanie się z motyką na słońce? A widzę, że tylko do dziś można się zapisać na te chusty.
tez bym wzieła jedwab
Kruszynka 2010
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
LULAMY Akademia Chustonoszenia
Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
BabyLedWeaning
oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
moje zwierzaki i
Poprzednie lniane jaskółki były miękkie od nowości. Ale jedwab dla noworodka pewniejszy.
Ciekwe ile jaskółek zostało zamówionychczy to jest rzeczywiście taka megaaa szmata, że niektóre dziewczyny z NM zamawiają po kilka egzemplarzy??? Czy to kwestia tego, że do tej pory były mocno limitowane? Tylko co zrobic potem z 4,5 chustami w jaskółki
Ja chętnie pomacam jedwabne - Jul, Taniuka - zamówiłyście?![]()
No i zamówiłam, ale w sumie nie wiem czy dobrze kolor wybrałam... Zobaczymy.
A czy wiadomo coś bliżej ile im zajmie utkanie jaskółek?
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
mam jeszcze kilka godzin do decyzjiCiągle się waham.
Dla mnie tylko len wchodzi w grę, bo kolor kusi. A dlaczego jeśli? W moim wypadku nie kwestia limitowości - od dawna podoba mi się wzór (możnaby co najwyżej te jaskółki usunąć), a czerwień z żółtym, do tego nośne, bardzo kusi, to byłby drugi czerwono-żółty żakard (a to bardzo moje kolory), jaki kojarzę, a nośny - pierwszy.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Len oliwkowo-biały. No i nie wiem, bo może będzie paskudnyCzerwienie kuszą, ale czerwono-czarnej nie chce, czerwono-białej się boję, bo może być różowa, kurcze no... Tak naprawdę to chyba chciałabym szare z białym, ewentualnie niebieskie z białym, ale nie ma...
Zastanawiam się czy w ogóle brać, czy jednak zdać się na bazarekTak BTW, jak się anuluje zamówienie? Pisze się do nich, czy jest jakaś metoda?
Taaa... Czyli może być czerwiec, a może też wrzesieńDlaczego Oscha może napisać, że zajmie im to koło 10 tygodni, a Nati nie?
![]()
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
Myślę, że to zależy też m.in. od ilości zgłoszeń - już kiedyś Natalia pisała, ile chust dziennie jest w stanie obrzucić na maszynie jedna osoba - a jaskółek będzie bardzo dużo, z tego co widać u nas i na innych forach, więc pewnie czas oczekiwania nie będzie super krótki. A na początku zapisów trudno było określić, ile będzie zamówień, a więc i ile będzie przy nich pracy![]()
2 + 7 (2005-2018)
No ale było mówione między kwietniem a czerwcem przecież
Na Euro będą![]()
Ostatnio edytowane przez Aksamitka ; 19-02-2012 o 18:57
A niebiesko-czerwone kogoś skusiły?
Albo oliwkowo-żółte?
ej no ja tez się zdecydowałam na sam koniec i nie ma tego co chcę![]()
Ania, mama Zosi ('09) i Zuzi ('11)